Kleuradvies met kleuranalyse doeken

Kleuradvies geven, hoe doe je dat eigenlijk? Geen natte vingerwerk, maar precisiewerk. In dit artikel start ik met een paar grote stappen van de werkwijze en daarna leg ik het verder uit.

Er zijn een drietal kenmerken in elk van ons, waaraan we alles aflezen. Je hebt een huidskleur, een haarkleur en die sprekende ogen. Met deze aspecten van je uiterlijk ga ik nauwgezet aan de slag.

Resultaat is dat je dan weet welk seizoentype je bent. Als je daarachter bent, verschaft je dat zoveel inzicht welke soort kleuren bij je passen. Je snapt dan waarom het ene en het andere je zo mooi staat. Dat betekent ook dat je gelijk ziet wat niet bij je hoort, dat maakt elke kledingkeuze thuis en in de winkel zoveel makkelijker.

Kleuranalysedoeken

Wijzen ons de weg naar welk seizoentype je bent. Soms hilarisch om ook te zien welk kleurentype je zeker niet bent, want ook dat zie je goed met deze speciale doeken. Het bijzondere van dit materiaal, is dat voor elk seizoentype er een speciaal doek er uit springt. Je ziet meekijkend in de spiegel, dat je er heel goed uit ziet. Bij de juiste kleurendoeken zie je er stralend uit.

Daarop volgend zijn er nog andere doeken die bevestigen wat je net ontdekt hebt. Je maakt met deze doeken een kleuren vergelijking om er meteen in thuis te raken in welk gebied je bent beland, het is een waar kleuren avontuur.

Kenmerken Van Het Lentetype

Kenmerken Van Het Zomertype

Kenmerken Van Het Herfsttype

Kenmerken Van Het Wintertype

Kleurenanalysesjaals

Met deze prachtige lappen, waan je jezelf al in een jurk of blouse. Deze kleurensjaals geven je inzicht wat je allemaal kan doen binnen jouw seizoentype. Voor de spiegel en met allerlei sjaals zie je combinaties, die je niet eerder had bedacht. Er vallen je ineens kleuren op die je bijzonder mooi maken, en waar je nu ineens op komt.

Voor elk kleurenadvies geldt dat ik de hele persoon voor me moet zien, in verschijning en in postuur. Een foto is altijd maar een geringe informatie van het natuurlijke uiterlijk.

Kenmerken Van Het Zomertype en Lentetype Als Combinatie type

Kenmerken Van Het Herfsttype en Wintertype Als Combinatietype

Ik werk graag met daglicht, dichtbij het raam, ook weer niet pal in de zon. Niet voor niks zoekt een kunstschilder een atelier waarin de juiste lichtinval aanwezig is, dit bevordert de stabiliteit van de kleurenpracht. De veranderende weersomstandigheden is niet van wezenlijke invloed.

Voorbereiding voor jou bij de kleurenanalyse

Het beste is om met de make-up even te wachten tot we het seizoentype hebben vastgesteld, dan beoordeel je echt de basis., zonder dat je wordt ‘afgeleid’door andere kleuren. Immers kleuren beïnvloeden elkaar, dat zul je dan ook wel zien hoe dat werkt.

Als klant kun je thuis een paar kledingstukken uitzoeken waar je vragen over hebt. Meestal zijn dat precies die kledingstukken die weergeven wat er zo bijzonder aan jou is en waarom je twijfelt aan een bepaalde broek, rok of jasje. En soms is het juist goed te gebruiken, maar dan op een andere manier.

De vragen rond eigen garderobe helpen je echt, want dan komt precies dat ter sprake waar je aanvankelijk mee zat.

Voor mij als kleurstyliste is natuurlijk ook de nodige voorbereiding, want ik heb van alles bij me en sorteer de lappen na elk advies weer op volgorde.

Veel voorkomende vragen bij de kleurenanalyse

“Ik kom net vakantie en ben bruin geworden, ben ik dan ineens een ander seizoentype?”

“Ik ga geregeld naar de zonnebank, kan ik dat wel voor de kleurenanalyse?”

Vaak vragen over her geverfde haar, maar ook over de vrees dat ze iemand zouden zijn die niks staat. Ook hierin kan ik ze gerust stellen.

Ik ben altijd benieuwd naar de vragen. Dat maakt duidelijk waar je hulp bij nodig hebt, vragen zijn dus altijd goede vragen.

Zonnebank En Kleurenanalyse, Gaat Dat Samen?

Wat doet de kleurenwaaier na de kleurenanalyse?

Door het kleurenadvies is gelijk duidelijk welke de kleurenwaaier bij jou hoort. Bij elke kledingcombinatie heb je deze voortaan zo bij de hand. Om te denken dat je de kleuren nu wel weet en ze ‘even’ onthoud, daar vergis je je in. Kleuren zijn onderhevig aan allerlei invloeden, al is het maar de kleuren van de muur en gordijn in de paskamer. Je kleurenwaaier is de ijkpunt. De basis-kleurenwaaier geeft je houvast in al die kleur schakeringen.

De Kleurenwaaier Bij Het Winkelen

Het meeste steek je ervan op als je het samen doet, daarom bied ik de kleurenanalyse aan vanaf  twee personen. Je ziet dan de verschillen bij elkaar, namelijk als paars bijvoorbeeld prachtig bij jou staat, dan geeft die bij je metgezel een heel ander effect.

Ook met de verschillende kleurenwaaiers heb je een mooie vergelijking, om naderhand van verder te genieten. een verlengstuk van die ene gezellige ochtend of middag, die je samen deed met je buurvrouw, je zuster, vriendin of je moeder.

Kleurenanalyse Voor Moeder En Dochter

Onzekerheden over het seizoentype

Ik kom wel eens mensen tegen die ooit een kleurenanalyse hebben laten doen of kleuradvies hebben gekregen en consequent steeds een andere kleuren aanschaffen dan in hun kleurenwaaier voor komt. Als ze dan toch steeds hele andere kleuren gebruiken en zich daar zelfs lekker in voelen vraag ik me af waarom dit uit elkaar loopt, waarmee ik niet bedoel dat iemand een keertje iets anders gebruikt dan in de kleurenwaaier zit.

Merk jij bij het winkelen nog grote onzekerheden? Trekken de kleuren je aan die volgens de gegeven instructies niet bij je passen? Twijfel je misschien aan het seizoentype dat voor jou was vast gesteld? Ook dan is deze kleurenanalyse ook geschikt als second opinion.

Brengt Een Kleurenadvies Geluk?

Kleurenwaaier voor elk kleurentype

Misschien weet je jouw seizoentype al wel of heb je het elders laten bekijken. Kreeg je daarbij ook een kleurenwaaier?

De kleurenwaaiers zijn bij mij te krijgen voor elk seizoentype, via de webshop.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.