Ontdek de Kenmerken van het zomertype (seizoen Type)

Het zomertype is in Nederland het meest voorkomende seizoen type. Dit komt omdat van oorsprong Noord West Europese bevolking een blanke huid heeft met blauwe ogen en blond haar. Toch kan je absoluut niet stellen dat je een zomertype bent als je deze drie eigenschappen hebt… het is een stuk ingewikkelder dan dat.

Bijpassende zomertype kleurenwaaier kopen

Er kan namelijk alleen met een kleurenanalyse precies worden vastgesteld welk seizoen type je bent.

In dit artikel zal ik in ieder geval een aantal kenmerken van het zomertype opnoemen. Dit zal ik opdelen in de kleur van de huid, het haar en de ogen.

Daarna zal ik een aantal tips geven voor het zomertype die betrekking hebben op accessoires, make-up en het combineren van kleuren.

Als je een kleurenwaaier wilt bestellen, van het zomertype bijvoorbeeld, klik dan hieronder op de knop.

Hoe Bepaal Je Het Zomertype?

De bepaling van het zomertype komt tot stand door een nauwkeurige beoordeling van het uiterlijk, net zoals bij de andere seizoen types.

Hieronder staan de kenmerken van het zomertype:

 • De kleur van de huid: lichte huid. Het zomertype heeft een rozige huid en is te herkennen aan een blauwige ondertoon.
 • De kleur van het haar: blond, dan wel grijsblond of donkerblond.
 • De kleur van de ogen: blauw, blauwgrijs of groengrijs.

Over het algemeen heeft het zomertype een zachte en lichte uitstraling.

LET OP: ik attendeer je op de diversiteit van het uiterlijk. Grijsblond komt bijvoorbeeld ook voor bij het lente- en herfsttype.

Ook komen deze kleuren van de ogen van het zomertype voor bij andere types.

Zoals gezegd kan je je ware type alleen bepalen met een kleurenanalyse.

Welke Kleuren Passen Het Best Bij Het Zomertype?

De kleuren die bij het zomertype passen zijn voornamelijk pasteltinten en koele en blauwachtige kleuren. Met de blauwachtig kleur bedoel ik d kleur van het vest van de vrouw hieronder in de afbeelding.

Voorbeelden van kleuren die bij het zomertype passen zijn:

 • bordeauxrood
 • watermeloenrood
 • lichtgrijs
 • hemels-  lavendel- en marineblauw
 • roze
 • blauwgroen
 • zacht geel
 • heidepaars
 • lila
 • gebroken wit

Tips Voor Het Zomertype

Ik zal nu wat tips geven voor het zomertype als het gaat om de accessoires, make-up en kledingcombinaties.

Accessoires

Uit je kleurenwaaier neem je de sprekende kleuren.  Voor meer glans denk bijvoorbeeld aan zilver. Dat is de mooiste edelmetaal voor het zomertype.

Make-up

Ook hierbij geldt de regel dat pastel- en koele kleuren goed passen bij het zomertype. Je kunt overigens wel een felle lippenstift gebruiken (zoals rood) om op te vallen, maar gebruik niet een te donkere kleur rood.

Kledingcombinaties

Je neemt als basiskleur een donkerblauwe broek. Om contrast aan te brengen draag je daarboven bijvoorbeeld een fuchsia blouse met een lichtblauw sjaal.

Of je neemt een rok in antraciet, een shirt erboven in gebroken wit en framboos-rood vestje erbij.

Qua kleurencombinaties kunnen deze combinaties voor zowel netjes als sportief. Van de  soort stof hangt dan ook nog af voor welke gelegenheid het geschikt is.

Met het combineren van deze kleuren ga je zeker indruk maken!

Ontdek In Een Kleurenanalyse Welk Seizoen Type Je Bent

Je bent uiterst benieuwd hoe je er achter te komt welk seizoen type je nu bent.

Om dat zeker te weten kun je een kleurenanalyse doen. Daarin ga ik exact vaststellen welke huidskleur, haarkleur en kleur ogen je hebt.

Dit doe ik met tientallen (beter gezegd zelfs honderden) verschillende kleurstrookjes. Op die manier kan ik je rangschikken in één van de 4 seizoen types.

Aan het einde van de kleurenanalyse (duur: 1,5 – 2 uur) gaan we een persoonlijke kleurenwaaier bestellen… die dus precies bestaat uit de kleuren die het beste bij jouw huid, haar en ogen staan.

Op deze manier ben je een krachtige en positieve indruk maken op mensen, wat uiterst geschikt is bij sollicitatiegesprekken, vergaderingen, presentaties etc.

Maar uiteraard kan dit ook voordelen hebben voor het dagelijks leven, zodat je je lekkerder in je vel voelt, meer zelfvertrouwen uitstraalt en mensen je aantrekkelijker vinden.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.