Kenmerken van het zomertype en kentetype als combinatie type

Zomer lente

Door de nieuwe haarkleur die jezelf hebt aangebracht is de kans groot dat je een mengtype bent geworden.

Hoe vaak komt het mengtype voor?

Het zomer- en lentetype komen in Nederland zeer veel voor. Dat geldt daarom ook voor het mengtype zomer-lentetype. Ze zitten als het ware op de grens van het ene naar het andere seizoentype. Deze mengtypes zijn natuurlijk net zo mooi als een ander seizoentype, mits ze maar gekleed gaan in de kleuren die bij dit mengtype horen.

In dit artikel ga ik dieper in op het mengtype zomer-lentetype.

Twijfels over zomer- of lentetype?

Het idee dat alle mannen en vrouwen in te delen zijn in louter 4 seizoentypes is een iets te simpele voorstelling. De types die zich er tussen in bevinden verdienen een volwaardige erkenning.

Heb je ook twijfel of je nou net bij het ene of bij het andere seizoentype hoort? Het lijkt wel of je in zowel het ene als in het ander te kleurentype past en denk je daarom dat er iets niet klopt? Ben je al jaren in je kleding aan het zoeken waar het aan ligt?

Bij de kleurenanalyse voor het zomertype of lentetype is een mengtype geen reden tot twijfel. Als je dit leest krijg je de kans voor een nieuw inzicht.

Het uiterlijk van het zomer-lentetype

  • De huid heeft een koele tint in de ondertoon
  • Het haar is lichtblond met een warme gloed
  • De ogen zijn zachtblauw

Kledingtip voor beschreven lente-zomertype

  • Een zachtroze blouse en een zacht petrol blauwe pantalon
  • Het zachtroze is voor sommige zomertypes te flets.
  • Het zachte petrol is voor de meeste lentetype te weinig helder.
  • Voor het mengtype is het een mooie kledingcombinatie.

Herkenning of bevestiging

Heb je zowel kenmerken van het zomer als wel van het lentetype? Brengt je dit aan het twijfelen?

Het mengtype komt veel voor en de geruststelling is dat ook voor dit kleurentype een speciale kleurenwaaier is. Het seizoentype wat net tussen het zomer- en lentetype in zit komt tot z’n recht, wanneer je er kritisch naar kijkt wat het beste past bij dit gemengde seizoentype.

De verschillen van het zomertype en het lentetype

Het zomertype heeft als kenmerk de blauwige ondertoon in de huid. Logischerwijze hoort daar dan kleding bij met koele kleuren, zie verder zomertype.
Het lentetype heeft als kenmerk de licht goudkleurige ondertoon in de huid. Logisch dat dit type warme kleuren flatteert, zie verder lentetype.

Hoe kom ik te weten dat ik een mengtype ben?

Bij een persoonlijke kleurenanalyse komt het seizoentype te voorschijn dat je bent. Er zitten vaak een paar kleuren bij die ook in een ander seizoentype voorkomen. In je eigen persoonlijke kleurenpalet overlappen er wel een paar kleuren die in een ander seizoentype evengoed thuis horen.

Dat is dus normaal en bepaalt nou net dat persoonlijk, dus unieke van jezelf. Het gaat om de hoeveelheid van de kleuren die ook in een ander seizoentype voorkomen. Zoals het zomertype kan overlopen in zomertype, of zomertype dat overloopt in herfsttype. Is die balans zo’n beetje fiftyfifty, dan ben je een mengtype. De kleurenanalyse is bij uitstek voor jou als mengtype zeer geschikt. Ga naar het kleurenanalyse formulier.

Bij de kleurenanalyse zijn van alle seizoentypes de kleurenkaarten aanwezig ter demonstratie.
Als je dan kleurenkaarten van de twee seizoentypes bekijkt, herken je in beide een weerspiegeling van je uiterlijk.

Kleureffect bij het mengtype

  • Geel is bij het zomertype een heel licht geel. Bij het mengtype zomer-lentetype is het helder goudgeel.
  • Roze voor lentetype is zalmroze prima, voor het zomertype mag dat iets donkerder. Het mengtype staat beide.
  • De sieraden zijn het beste zilver bij het zomertype, maar bij dit mengtype mag ook goud worden gedragen.

Zo zijn er natuurlijk meer voorbeelden te noemen, afhankelijk van elk uniek uiterlijk.

Welke kleuren draagt het mengtype?

Ik zie in mijn kleurenpraktijk, geregeld vrouwen die zowel in het zomertype als in het lentetype thuis horen. Ze hebben reuze baat bij de kleurenwaaier precies afgestemd op deze mengeling van kleuren.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.