web statistics
header

De Zonnebank en de Kleurenanalyse, Gaat dat Samen?

Met mooi lente- en zomerweer heb je de zonnebank niet nodig, maar in Nederland weet je het nooit en zoek je vaak genoeg de zon via een andere weg. Regelmatig naar de zonnebank is er eentje. Maar hoe zit het dan met de kleurenanalyse? Die vraag krijg ik vaak. Men is namelijk bang dat de uitkomst dan niet zou kloppen.

Het Effect Van De Zonnebank

Je huid wordt iets bruiner, dus een beetje donkerder. Je haar kan wel eens wat lichter worden. De ogen zullen hetzelfde blijven. De zonnebank heeft op je humeur een prima effect, het is een moment van ontspanning en zodoende een verwen moment voor jezelf. Natuurlijk is het wel even oppassen met de juiste dosering, niet voor alle huidtypen is dit apparaat aan te bevelen. Maar laten we die beoordeling overlaten aan de huidspecialist.

De Basis Van De Kleurenanalyse

Die bestaat uit het precies bekijken welke kleuren jij in je uiterlijk hebt. De onderliggende tinten blijven ondanks zon of zonnebank precies hetzelfde. Met het gebruik van de kleurenstroken halen we als het ware meteen de juiste kleur naar boven. Er kan een klein verschil aanwezig zijn met de ‘normale’situatie, maar ook dat wordt in kaart gebracht, zodat verwarring uit blijft.

Het Verschil Zonder Zonnebank

Ik kan je geruststellen dat het niet uit maakt. De kleurenanalyse is op elk moment te doen en betrouwbaar. Bovendien is er altijd wel ergens een stukje huid dat aan de zonnebank ontsnapte, zodoende kan ik je ter plekke er dan alles over uitleggen.

De Natuurlijke Huid Kenmerken

De ondertonen van je huid, krijg je vanaf je geboorte mee, daar verandert niets of niemand iets aan. de omgekeerde vraag beland ook vaak bij mij, namelijk dat men in de winter zo bleek is. Hoe zouden we dan onze eigen kleuren moeten beoordelen op dat moment? Ook dat komt met de kleurenstroken allemaal op z’n pootjes terecht. Samen met de kleurenanalyse-doeken en sjaals is het duidelijk welke kleuren bij jou horen.

De Kleurenwaaier Bij Het Winkelen

Waarom De Zonnebank?

Vraag je eens af waarom je naar de zonnebank gaat. Ben je bleek, of wil je met een bepaalde mode meedoen? Ben je wel echt bleek? Ik kom vaak vrouwen en ook mannen tegen die de kleurenanalyse laten doen en zij zijn dan bezorgd dat ze er bleek uit zien in het gezicht. In de meeste situaties blijkt er dan met de juiste kleding meteen te veranderen en had het dus te maken met voor hun verkeerde kleuren.

In zo’n situatie is de zonnebank al helemaal geen enkele belemmering voor de kleurenanalyse. Integendeel, we sporen op waarom je naar de zonnebank gaat, die daarna niet meer nodig is. Dat scheelt wel weer geld en zeker ook tijd. Aangezien mijn vorige vak in de gezondheidszorg was wil ik nogmaals doorgeven, wees voorzichtig met de zonnebank, ik heb menig huidspecialist zien fronsen bij het woord zonnebank.

Het Zonnetje Op Vakantie

Vooral in het buitenland, met name in de warmere landen, is de zon volop aanwezig. Ook voor de kleurenanalyse geldt hetzelfde verhaal, je blijft in de tinten dezelfde die je bent.

Groot nieuws de kleurenwaaier webshop is geopend

Mijn Persoonlijke Ervaring

Ik ben geregeld naar Zuid Europese landen geweest toen ik in mijn jonge jaren nog heel reislustig was. Eén van mijn doelen was om dat met flink wat kleur terug te komen in Nederland, want ik was inderdaad bleek. Ook zocht ik geregeld grote hoogten op in de bergen, want dan wist ik wel zeker dat de kleur er op vloog. Helaas ontaardde dit vaak ik erg verbranden, wat pijnlijk was en al helemaal niet gezond.

Wat bleek later, dat sommige kleuren totaal niet geschikt waren voor mij. Bovendien werkte ik veel te hard en kwam er te weinig buiten. Die overdosis zonlicht brengt daar dan geen beter evenwicht in. Wat was ik gered geweest met tenminste mijn juiste kleuren te weten en dan kun je alsnog een beetje van de zon genieten.

Had ik in die tijd de kleurenanalyse gekend, had me dat veel ellende bespaard. Bovendien is goed insmeren met zonnebrandcreme altijd super verstandig.

Mijn verhaal als kleurencoach

De Verandering Door de Leeftijd

Met het stijgen van de jaren worden heel wat mensen ietsje lichter. Het haar gaar grijs worden, de huid lijkt iets lichter te worden, maar dat is lang niet bij iedereen zo. Het is verder wel een normaal verschijnsel en kan met een zonnebank niet worden tegen gehouden. Een kleine ‘aanpassing’in de garderobe om die natuurlijke veranderingen op te vangen, zijn dan makkelijk te regelen.

Weet je eenmaal welk seizoentype je bent geworden na al die jaren, dan zie je er met de juiste kleuren net zo stralend uit, als toen je jong en niet grijzend was. De juiste kleuren kennen voor jezelf is dus op alle leeftijden zinvol en maakt de meeste mensen juist jonger.

De Kenmerken Van Het Zomertype

Een beetje gezonde kleur verschijnt vanzelf op je wangen als je de kleding draagt die bij je past. En wat de gezondheid ten goede komt, is dat je je ontspannen voelt bij die juiste kleuren. je bent dan op je gemak en dat is te zien. Intuïtief hebben we meteen door, dat wat goed staat je in evenwicht brengt in je doen en laten. Je gaat er vanzelf zonnig en vrolijk uitzien, omdat je je dan ook zo voelt.

Lees Hier De Review van 11 maart 2015 0ver de herfst-winter waaier

Beste Erica,

Ik heb de kleurenwaaier ontvangen en ben aangenaam verrast. Het is een prachtige waaier. Zowel wat betreft de kwaliteit van de waaier als van de kleuren. Dit zijn mijn kleuren!

Mijn gevoel was dus toch juist. Ik was even bang dat de kleuren van het herfst/wintertype te donker zouden zijn, maar wat een mooie heldere warme kleuren. In mijn kledingkast heb ik diverse kledingstukken die de kleur hebben uit de waaier. Alle tinten in de waaier zijn goed. Uiteraard heb ik wel voorkeur voor bepaalde kleuren.

Ik zal denk ik heel veel plezier van de waaier hebben.

Vriendelijke groet, Carolina

Bestel hier de kleurenanalyse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews
Roxanne (13 mei 2012)

"Ik heb de kleurenwaaier goed ontvangen, bedankt hiervoor. Ik ben heel blij met het handige meeneemformaat.

Groetjes Roxanne.”


Olga (23 april 2012)

"Heb het ook leuk gevonden: heerlijk een hele middag alle aandacht voor jezelf! Kijk uit naar onze persoonlijke kleurenwaaiers…"

Nogmaals bedankt, vriendelijke groet,

Olga”