Lente-Zomer Combinatietype

Lente zomer type

Ben je zomertype, dan staan je zeker de pastelkleuren. Ben je lentetype, staan je de zachte warme kleuren. Staat het je nu allebei, dan raak je in verwarring en vraag je je af welk seizoentype je bent.

Het Verschil Tussen Zomertype En  Zomer-lentetype

Voorbeeld voor het zomertype: Je hebt een lichte huidskleur, blauwe ogen en donkerblond haar, dan kunnen we er vanuit gaan dat je bij het zomertype hoort.

Voorbeeld voor het lentetype-zomertype: Je hebt een zachte licht beige huid, donkerblond haar en blauwe ogen, ben je dan perse een lentetype?

Misschien heb je was een van je voorouders afkomstig uit noord west Europa en zat er ooit een familielid in de stamboom uit een zuidelijk land. Met het meebrengen van die ene gen kwam dat ene donkere tintje mee in allerlei variaties. Wat ben ik nu, zul je je afvragen.

Het is namelijk gebleken dat er meer dan 4 bekende seizoentypes zijn. De meeste mensen kennen de bekende 4 van het lentetype, zomertype, herfsttype en wintertype. Er bestaan echter nog 2 andere kleurentypes, dat zijn het zomer-lentetype en het herfst-wintertype.

In dit artikel licht ik voornamelijk het lente-zomertype. Het uiterlijk dat ik daarnet beschreef  betreft het zomer-lente-combinatie type.

De Overlapping Van Het Combinatie type

Het zomertype kenmerkt zich door de koele kleuren. Het lentetype heeft warme kleuren. Het combinatietype heeft een mix van dit. Schrik niet, dat je noch het één noch het ander bent, welnee, in wezen heb je juist veel mogelijkheden, je kunt zowel de koele kleuren als de warme kleuren dragen. Echter het gaat wel om de juiste verhouding, dat niet het één of het ander overheerst.

Voor dit speciale kleurentype is er de kleurenwaaier die precies dat weergeeft wat thuis hierin. Zachte lichte kleuren is dit kleurenpalet, daarin zowel blauw-groenachtige kleuren als de bruinige-zacht oranje kleuren.

De Verwarring

Ik heb nogal eens vrouwen zien twijfelen over hun garderobe. Waarom staat dat ene shirt wel in zalmroze en die bruine trui niet? Zalmroze en bruin hoort wel bij het lentetype en volgens dat principe zou het je mooi moeten staan. Ben je toch ontevreden over deze kledingcombinatie, dan is er iets aan de hand, dan heb je meer in je dan uitsluitend het lentetype.

Het zit hem in de verfijning van het omgaan met die mengeling van lente kenmerken samen met de zomer-kenmerken.

Kenmerken Van Het Zomertype

Kenmerken Van Het Lentetype

Het Uiterlijk Van Het Zomer-lentetype

Bij de beschrijving van het combinatietype denk ik aan het natuurlijke uiterlijk. Het kan ook met geverfd haar, dan is de kans dat je een combinatie wordt evengoed mogelijk. Dan gelden dezelfde ‘regels’ van dit kleurenspel. Dat experimenteren pas je toe op de uitwisseling van de basiskleur en accentkleur.

De Kleurenwaaier Van Het Combinatietype

Door het zien van deze kleurenwaaier, het palet wat bestaat uit een selectie van beide types, is duidelijk dat het combinatietype een volwaardig seizoentype is. Daarom vraag ik er in dit artikel speciaal aandacht voor. Al het twijfelen is niet nodig, je mag uit het strakke patroon dat je het één of het ander bent.

Genuanceerd omgaan met de kleurschakeringen is een uitdaging, hoe vaker jij je hieraan’waagt’, hoe beter het gaat. Durf je combineren wat je eerst niet mogelijk leek, zachte en koele combinaties geven een verrassend beeld.

Kenmerken Van Het Lente-zomer-combinatie-type

Kledingcombinatie Van Het Lente-zomertype

Als voorbeeld wat dit seizoentype mooi staat is een cameljas met een blauwe sjaal. Of de variant van een blauwe jas met een ecru sjaal.

Een apart kleurenvoorbeeld is de kleur geel. Het zomertype draagt koel lichtgeel, het lentetype mag warmer geel gebruiken. Voor het lente-zomertype kan zowel zachtgeel als dooier-geel.

Kleurenwaaier In Soorten En Maten

Om de verwarring nog grote te maken, er is ook nog een herfst-winter-combinatietype. Draag je graag herfstkleuren en staan ze je echt, maar je mist iets en twijfelt wederom, dan ben je misschien het herfst-wintertype. Een tipje van de sluier wil ik vast oplichten, probeer maar eens of okergeel je staat, terwijl je alles draagt van het wintertype.

Van alle genoemde seizoentypes is een kleine of een grote kleurenwaaier  verkrijgbaar.

De Kleurenwaaier Bij Het Winkelen

De Andere Kijk

Heb je misschien een vriendin op familielid waarvan je weet dat ze het combinatietype is?

Hoe Geef Je De Juiste Kleurenwaaier Cadeau?

Hoe zie jij jezelf nu in de spiegel bij de constatering dat je het combinatietype bent? Misschien even wennen met de nieuwe kleding combinatie, er kan nu meer dan je voorheen droeg en maak daar vooral gebruik van, succes gewenst!

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.