Ontdek de kenmerken van het lentetype (seizoen type)

Het lentetype, samen met het zomertype, behoren in Nederland tot de meest voorkomende seizoentypes. Dit heeft te maken met de afkomst van de Noord West Europese bevolking, die heeft een blanke huid met blauwe ogen en blond haar.

Bijpassende kleurenwaaier

Toch kan je absoluut niet stellen dat je een lentetype bent als je deze drie eigenschappen hebt…er komt wel iets meer bij kijken. Met uitsluitend een kleurenanalyse stel je precies  vast welk seizoentype je bent. In dit artikel noem ik  een aantal kenmerken van het lentetype op. Dit zal ik opdelen in de kleur van de huid, het haar en de ogen.Daarna zal ik een aantal tips geven voor het lentetype die betrekking hebben op accessoires, make-up en het combineren van kleuren.

Hoe Bepaal Je Het Lentetype?

De bepaling van het lentetype komt tot stand door een nauwkeurige beoordeling van het uiterlijk, net zoals bij de andere seizoen types.

Hieronder staan de kenmerken van het lentetype:

 • De kleur van de huid: licht en romig. Het lentetype heeft een ivoorkleurig- perzik- roze-kleurige huid en is te herkennen aan een goudkleurige ondertoon.
 • De kleur van het haar: vlasblond, geelblond, honingkleurig, rossig, goud- of donkerbruin. Het grijs is  gelig of cremekleurig getint. Lentetypes die grijs worden, gaan vaak van grijs naar cremekleurig wit.
 • De kleur van het ogen: blauw, groen, petrol of turkoois. Sommige lentetypes hebben bruine ogen. De hazelnootbruine ogen van het lentetype bevatten goudbruin, groen en goud. De blauwe ogen van het lentetype hebben een doordringende diep blauwe glans.
 • Algemeen maakt het lentetype een warme indruk, goudachtig en stralend.

LET OP: ik attendeer je op de diversiteit van het uiterlijk. Grijsblond komt bijvoorbeeld ook voor bij het zomer- en herfsttype.

Ook komen deze kleuren van de ogen van het lente type voor bij andere types.

Zoals gezegd kan je je ware type alleen bepalen met een kleurenanalyse.

Welke Kleuren Passen Het Best Bij Het Lentetype?

Voorbeelden van de kleuren zijn:

 • camel
 • goudgeel
 • lichtgrijs
 • licht en marineblauw
 • koraal-roze en zalmkleurig
 • zeegroen
 • framboos-rood
 • turkoois
 • helderpaars
 • lila
 • gebroken wit
 • goudbruin en donkerbruin

Tips Voor Het Lentetype

Ik zal nu wat tips geven voor het zomertype als het gaat om de accessoires, make-up en kledingcombinaties.

Accessoires

Uit de lente-kleurenwaaier neem je de meest sprekende kleuren.  Voor meer glans denk dan zowel aan goud als zilver. Dit zijn de mooie edelmetalen voor het lentetype.

Make-up

Ook hierbij geldt de regel dat zachte- en stralende kleuren goed passen bij het lentetype. Je kunt overigens best wel een keer felle lippenstift gebruiken, zoals rood of roze om op te vallen, maar gebruik niet een te donkere kleur.

Kledingcombinaties

Je neemt als basiskleur een broek in antraciet. Om contrast aan te brengen draag je daarboven bijvoorbeeld een koraal-roze blouse met een sjaal in turkoois.

Of je neemt een rok in donkerbruin, een shirt erboven in gebroken wit en zalmkleurig jasje erbij.

Qua kleurencombinaties kunnen deze combinaties voor zowel netjes als sportief. Het hangt dan ook nog af van de  soort stof  voor welke gelegenheid het geschikt is.

Met het combineren van de juiste kleuren ga je zeker indruk maken!

Ontdek In Een Kleurenanalyse Welk Seizoentype Je Bent

Je bent uiterst benieuwd hoe je er achter te komt welk seizoentype je nu bent.

Om dat zeker te weten kun je een kleurenanalyse doen. Daarin ga ik exact vaststellen welke huidskleur, haarkleur en kleur ogen je hebt.

Dit bepaal ik aan de hand van tientallen (beter gezegd zelfs honderden) verschillende kleurstroken. Op die manier kan ik je nauwkeurig rangschikken in één van de 4  seizoen types.

Aan het einde van de kleurenanalyse (duur: 1,5 – 2 uur) gaan we met de codes van de kleurenstroken een persoonlijke kleurenwaaier bestellen… die dus precies zijn afgestemd op de kleuren van jouw huid, haar en ogen.

Op deze manier ben je een krachtige en positieve indruk maken op de mensen om je heen, wat goed van pas komt bij sollicitatiegesprekken, vergaderingen, presentaties etc.

Maar uiteraard kan dit ook voordelen hebben voor het dagelijks leven, zodat je je lekkerder in je vel voelt, meer zelfvertrouwen uitstraalt en mensen jou in je verschijning  aantrekkelijker vinden en je beter opmerken.

Als je een kleurenwaaier wilt bestellen, van het lentetype bijvoorbeeld, klik dan hieronder op de knop.

Ontdek hier de mogelijkheden en tarieven voor een kleurenanalyse:

Bekijk Hier De Mogelijkheden Voor Een Kleurenanalyse

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.