Kleurencombinaties voor officiële gelegenheden

Naar aanleiding van vragen van sommige klanten wil ik de betekenis van de speciale zakelijke kleurenwaaier uitleggen. Kleurenwaaiers voor elk kleurentype is al voor velen een ware uitkomst. Toch krijg vaak vragen van vrouwen, die vragen hebben over hun kleurentype kennen.

Basiskleuren

Ze zoeken nog een zachtere kleur erbij of benutten graag de basiskleuren en willen daar meer  van weten. Dit speelt vooral banen waarbij je er representatief uit moet zien. Je kleuren kennen is dan een begin van het verhaal, want hoe gebruik je ze?

Hoe zie je er formeel uit en toch binnen je kleurenpalet ‘verantwoord’? De één is verplicht in het zwart verschijnen, de ander in het bruin, de volgende in donkerblauw. Hoe maak je daar nog iets leuks van? Een uniform past de bepaalde types wel en de andere net niet.

Heb je binnen die vereiste kleuren van de werkgever nog een beetje keuze, dan is speciaal voor die mensen is er de zakelijke kleurenwaaier. Deze kleurenwaaier is ook geschikt voor andere gelegenheden, waarbij netjes er uit moet zien.

Natuurlijk kun je ook de ‘gewone’ kleurenwaaier gebruiken voor je werk, dat ligt helemaal aan het soort werk wat je doet. Misschien houd je er van heel netjes gekleed te gaan, dan zijn de volgende tips voor iedereen bruikbaar.

Wat zijn de kenmerken van een zakelijke kleurenwaaier?

Zijn gemaakt voor zowel man als vrouw

Zijn verkrijgbaar in lentetype, zomertype, herfsttype, wintertype

Net zoals de andere kleurenwaaiers, is er een kleine uitvoering met 16 kleuren en een grotere met 36 kleuren

Het formaat is van de kleine en de grote hetzelfde, dit is dus ook bij de zakelijke kleurenwaaier

Bij de zakelijke kleurenwaaier is een ruime aandacht voor de combinatie met basiskleuren

Voorbeelden:

De kleuren van het zomertype zijn normaal pastel, bij de zakelijk kleurenwaaier is dat nog iets meer gedempt

Bij het wintertype zijn normaal veel intense kleuren, bij de zakelijk kleurenwaaier zijn heel wat lichtere kleuren erbij als contrast.

Van vrijetijdscombinatie naar meer zakelijke kleuren

Voor het Wintertype: bordeauxrood staat je mooi, voor meer formele outfit vervang je dat door marineblauw

De Kenmerken Van Het Wintertype

Voor het Herfsttype: petrol vervang je door mahonie bruin

De Kenmerken Van Het Herfsttype

Voor het zomertype: violet blauw vervang je door koningsblauw

De Kenmerken Van Het Zomertype

Voor het lentetype: warm grijs vervang je door antraciet

De Kenmerken Van Het Lentetype

Accent bij het zakelijke

Wil je nog iets persoonlijks toevoegen aan een kledingcombinatie, waardoor er wat vrolijks bij komt, dan neem je één van die vriendelijke doch ‘beschaafde’ kleuren uit het zakelijke palet. Het is net waar je je prettig in voelt, wil je het zakelijke iets luchtiger maken, dan draag je als zomertype bijvoorbeeld een kleinigheid in het roze erbij.

Accessoires zijn van toepassing op een uniform of ander soort kleding-voorschrift. Maak een kledingcombinatie met sjaal, sieraad, tas, haarspeld, riem of pochet.

De Betekenis Van De Accentkleur

Wat Is Een Basiskleur

De herenkleurenwaaier

Soms wordt deze als zodanig genoemd. Mannen gebruiken dan de basiskleuren voor het jasje, de pantalon en de schoenen.

De overige kleuren zijn onder andere geschikt voor overhemden en eventueel een das.

De herenkleurenwaaier is er al wat jaren in ons assortiment, onder deze noemer. Het wekt misschien de verwarring dat vrouwen hier niets aan hebben. Om dit nader toe te lichten besteed ik er nu aandacht aan, immers vrouwen vervullen net zo goed allerlei functies en aan de kleding hoeft dat zeker niet te liggen.

Wat Heb Ik Aan Een Herenkleurenwaaier?

Mijn persoonlijke waarneming

Ik zie steeds meer mannen in blauwe pakken. Eerst was dat juist op bruiloften of andere feesten. Nu zie ik het steeds vaker in de zakelijke omgeving. Het ziet er naar uit dat het zwart gaat verdwijnen? Als ik het goed zie raakt dat uit de mode voor kantoren.

Nog niet zo lang geleden voerde de vele zwarte pakken de boventoon. Ik ben eerlijk gezegd niet thuis in elke zakelijk sector, maar dat blauw vind ik er veel vriendelijker uitzien.  Hoe zit dat dan straks als we nog een verschil willen tussen zakelijk en feestelijk?

De grens tussen casual en kleding voor je werk vind ik de laatste jaren veel vager geworden. Met aanvulling  van jouw eigen kleuren kun je wel de ene of de andere sfeer accentueren. Er verschuift in de loop van de jaren altijd iets in mode en stijl en kleuren.

We volgen de lijn hoe zich dat verder ontwikkelt in Nederland, want kleding en ideeën staan nooit stil. Je mag zeker ook voor je eigen stijl gaan, waarin je zelf bepaalt waarin jij je officieel, feestelijk of gewoon netjes wilt voelen.

Voor de liefhebbers van de ‘gewone’ kleurenwaaier is de zakelijke kleurenwaaier een prachtige.Voor anderen die nog geen kleurenwaaier bezitten en soms hard roepen “ik hoef al die kleurtjes niet ” is deze laatste juist geschikt. Deze is te bestellen onder de titel van kleurenwaaier voor de man, met keuze  van het seizoentype.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.