Ontdek de Kenmerken van het Wintertype (Seizoen Type)

Heb je het vermoeden dat je een wintertype bent en wil je er meer van weten? Nou, in dit artikel schets ik het beeld van het wintertype.

Het wintertype is kort gezegd te herkennen door een heldere uitstraling met zeer sprekende kleuren.

Kleed je je in kleuren van het seizoentype dat niet bij je hoort, zal je steeds zoekende zijn naar iets wat niet klopt en ontevreden maakt. Ook al is de kleurenanalyse is de meest betrouwbare manier om te testen welk seizoentype je bent.

Met deze beschrijving maak ik je vast wegwijs  in het de kenmerken van het uiterlijk en het dragen van de kleuren die daarbij horen, om zo een mooi geheel te krijgen.

Om  alle kleuren die we kennen  inzichtelijk te maken is het systeem uitgevonden van  de seizoentypes.  Elk seizoentype heeft een bepaalde kenmerken. Ben je hier al een beetje in thuis, dan herken je al gauw de lente- zomer- herfst- of juist winterkleurenwaaier.

Wanneer je de verschillende kleurenwaaiers naast elkaar legt, zie je duidelijk de verschillen van elk seizoentype. Ben je inderdaad wintertype dan herken je je beslist in de onderstaande beschrijving.

Als je een kleurenwaaier wilt bestellen, van het wintertype bijvoorbeeld, klik dan hieronder op de knop.

Wat is het uiterlijk van het wintertype?

De huid wordt gekenmerkt door een donkere tint, of ivoor-beige of bruin.

Het haar is zwart, zeer donker-bruin of helder grijs.

De ogen zijn diepbruin, grijsbruin of violet-blauw

Welke soort kleuren draagt het wintertype?

Het wintertype gebruikt heldere en zeer intense kleuren. Speciaal aan het  wintertype is dat de felle kleuren heel mooi staan. Het effect van contrasten met opvallende kleuren doet het wintertype nog meer tot z’n recht komen.  Bij het wintertype horen de koele kleuren.

Een greep uit het winterpalet: lichtgrijs, donkergrijs, helder bordeaux, citroengeel, dennengroen, kobaltblauw, marineblauw, dieppaars, magenta, zwart, wit.

Accessoires van het wintertype:

Als we een kijkje nemen waarmee het wintertype zich nog meer kan sieren zijn het de sieraden van verschillende materialen. Het wintertype prijst zich gelukkig met het kunnen dragen van zowel zilver als goud.

Dit staat mooi voor een ketting, maar ook voor een gesp van de riem op de heup of taille. Het wintertype kan ook edelstenen dragen met opvallende kleuren, zoals amethist, granaat, saffier, smaragd.

Welke make-up is mooi voor het wintertype?

Ook hier geldt de koele kleuren, dat betekent de kleuren die als basis rood- of blauw-achtig zijn en terug te zien in het kleurenpalet.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Foundation: ivoor, koel beige, porselein
  • Blusher: rood, pruim, felroze
  • Oogschaduw diep violet tot blauw
  • Lipstick rozig en felrode tinten

Tip voor het wintertype

Het wintertype leent zich voor feestelijke gelegenheden. De verschijning van het wintertype in de stralende kleuren met haar levendige accenten, brengt een sfeer van rijke uitbundigheid. Het wintertype kan zich ook heel stijlvol kleden in de sfeer van voorname zakelijkheid.

Het is net voor welke gelegenheid je de kleuren van het wintertype benut. Het is maar hoe je het combineert.

Wil je zakelijk zijn en ook in harmonie met je uiterlijk dan is mooi:

Pantalon in antraciet, jasje in paars, blouse in licht-blauw., schoenen met een gouden gesp.

Wil je in vrije tijd er leuk uit zien: rok in marine-blauw, shirt in citroen-geel, vest in magenta., zwarte leren laarzen.

Uiteraard is alles ook te interpreteren naar eigen smaak, het is een richtlijn om het effect van de kleuren te maximaliseren.

Waarin onderscheid het wintertype zich van de andere seizoentypes?

  • Kan zorgeloos zwart dragen.
  • Kan echt wit dragen.
  • Staat zowel goud als zilveren sieraden of accessoires

Het wintertype heeft een rijke keuze aan vele mogelijkheden.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.