De 5 essentiële stappen van een kleurenanalyse

Een kleurenanalyse is een consult van de kleurenstyliste, die precies nagaat welke kleuren het beste bij je passen door het bekijken van jouw unieke combinatie van huid, haar en ogen. Het heeft te maken met de ondertonen in je eigen natuurlijke kleuren en zijn belangrijk in je kleding. Met behulp van een map vol met kleurenstrookjes kan ik tijdens de kleurenanalyse goed zien wat precies jouw eigen tinten zijn en vooral jouw unieke combinatie van huid, haar en ogen. In dit artikel zal ik je alles vertellen over hoe een kleurenanalyse te werk gaat.

Programma onderdelen van de persoonlijke kleurenanalyse

  • Bij de persoonlijke kleurenanalyse neem je plaats voor de spiegel en je kijkt mee met het opsporen van de kleuren die in jouw uiterlijk verborgen zitten. Je ziet mij met verfijnde kleurenstroken kijken naar de tint van de HUID in het gezicht, daarna de kleur van het HAAR en dan het meest fascinerende in het uiterlijk namelijk de OGEN. Deze 3 onderdelen worden elk per onderdeel met deze kleurenstroken vergeleken tot de juiste kleur is gevonden.
  • Nu volgt de test met kleurenanalyse lappen. Deze zijde stoffen hangen dan beurtelings over je schouders alsof ze een blouse zijn. De verschillende lappen halen de kleur-elementen te voorschijn van je uiterlijk.
  • De kleurenanalyse lappen zijn speciale doeken die voor mij als kleurstylist laten zien tot welk seizoentype jij behoort. Bij het eerste programma onderdeel met de kleurenstroken heb je gezien tot welke code ik kwam en samen met de kleurenanalyse doeken bepaal ik voor jou de uitkomst. Je bent er nu achter welk seizoentype dat je bent en hebt precies kunnen volgen hoe we daaraan komen.
  • Analyse lappen worden nu opgevolgd door grotere en nog meer kleurige sjaals. Ben je bijvoorbeeld een zomertype dan zijn er zoveel kleuren mogelijk en nemen we door welke van al die zomer kleuren jouw allerbeste kleuren zijn. Tijdens de hele kleurenanalyse kijk je mee in de spiegel. Er rijzen altijd vragen bij je.Op welke wijze je de kleuren het mooist benut in je kleding is een van die vele vragen, of ga je jouw haar nogmaals blonderen of juist niet meer. Om even bij het zomertype te blijven, je krijgt dan een voorstelling van de meest flatterende zomertype combinatie voor jou. Heb je nog meer vragen, verzamel die dan al vast, want het zijn dat soort vragen waar je nu antwoord op krijgt.
  • Letterlijk daaruit voorvloeiend komt de make-up. De kleuren die tevoorschijn kwamen met de kleurenstroken en analyse doeken en sjaals, zien je uiteraard terug in de make-up. Met de make-up spullen die hierbij als proefmonsters gebruikt kunnen worden mag je zelf experimenteren. Je komt dan vanzelf op een kenmerkende combinatie make-up en kleding van jouw seizoentype. Ben je herfsttype of zomertype, dan ziet de make-up er echt anders uit.
  • De kleurenwaaier (ook wel kleurenkaart of kleurenpalet genoemd) die hoort bij het seizoentype dat je bent kun je uitgebreid bekijken. Maar ook de andere kleurenwaaiers zijn de moeite waard om te bekijken en je ziet het nu met andere ogen. Als vergelijking van al die seizoentypes springt nu voor jou dat net ontdekte seizoentype eruit. Vrijwel altijd herken je in jouw kleurenwaaier iets van jezelf.In die 36 kleuren van het hele kleurenpalet laat zien waarom je in dat kleurentype je thuis hoort. Uiteraard ontbreken die kleuren die je niet stonden en die dan hoorden bij de kledingstukken die nog steeds ongebruikt (soms nog nieuw) in je kledingkast hangen. Het is je nu ook duidelijk wat er met die ongedragen kleding voor jou aan de hand is en waarom het minder plezierig zit. De vele mogelijkheden die er wel voor je zijn openbaren zich.

De invalshoek voor een kleurenanalyse

Om meer te weten over je eigen kleuren

Mensen met een goed kleurgevoel zijn blij met uitbreiding van hun kleuren mogelijkheden. Er zijn ook mensen voor wie alles nieuw is en er een wereld open gaat. Die moeten dat even verwerken en ook daar is genoeg tijd voor.

Om het samen mee te maken

Kleurenanalyse doe je het beste samen. Dat wil zeggen vanaf 2 personen, dat kan zijn 2 vrouwen of een man met een vrouw. De kleurenanalyse met meer dan een persoon is veel interessanter. Je ziet dan namelijk bij elkaar dat precies dezelfde doeken en sjaals een heel ander effect hebben. Wat bij de een heel mooi staat is dezelfde nuance in kleur bij de ander maar matig. Zo verruim je je inzicht in kleuren door zelf in de spiegel te kijken onder mijn begeleiding en daarna met de ander mee te kijken. Met die vergelijking ontdek je jouw eigen kleurenpalet.

Ik als kleuranalist heb met jou en ook de derde persoon een doorlopende interactie over wat nieuw voor je is en wat je herkent. Leuk is vaak je horen hoe de tweede persoon ineens herkent dat die ene paarse lap bijvoorbeeld precies dat jasje is wat haar op een verjaardag zo charmant maakte. Ook het terug zien van wat je wel goed staat en vooral het waarom maakt de uitkomst tot een prachtig kleuren-avontuur.

Bevestiging van wat je weet

Sommigen weten hun seizoentype, maar hebben alsnog interesse om het precies uit te zoeken. Anderen die hun seizoentype al weten twijfelen sindsdien nog steeds. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Bij de uitgebreide interactie tijdens elke kleurenanalyse blijkt uit hun verhaal wat hieraan vooraf ging. Vaak zijn het de veranderingen in hun uiterlijk, denk aan de kleur haar die veranderd is. Of denk aan het lichter worden van de huid met het vorderen in leeftijd. Soms is het een brilmontuur waar advies bij nodig is. Meestal blijkt dan achteraf dat het de moeite waard was om het eens over te doen, gewoon na al die jaren of vele twijfels.

Om jezelf te verwennen

In bepaalde omstandigheden verzorg ik een kleurenanalyse voor een persoon. De afstand en de agenda bepalen mede of deze uitzondering gebeurt. Als je geen ander kent om het samen te doen maar dat wel wilt, zoek ik in mijn klantenkring om twee personen te combineren. Dit alles in overleg met elkaar.

Wat klanten over mijn kleurenanalyse zeggen

Greta (Dordrecht november 2010)

Bij Erica is een advies ook werkelijk een advies: het aangedragen inzicht geeft jou zelf meer mogelijkheden tot kiezen. Ik heb wat verrassingen aangedragen gekregen en een duidelijke bevestiging over mijn kleurkeuzes. Dit geeft mij de mogelijkheid wel overwogen te gaan shoppen en nieuwe elementen in te brengen in mijn garderobe. Greta.

Linda (Woerden februari 2011, winnaar van gratis kleurenanalyse)

Een leuke ervaring met verrassende elementen. Een paar kleuren zou ik zelf nooit gekocht hebben terwijl ze wel bij mijn type passen evenals de kleuren van de make up die zijn uitgezocht.

Wilma (Naarden februari 2013)

Gisteren was het weer zover, ik ging naar een kledingbeurs en heb ik nu eens goed gekeken naar de kleuren. De zwarte en antraciet vestjes heb ik deze keer links laten liggen. Ik heb nu geleerd wat kleur met iemand doet en waarop ik moet letten.

Henriëtte (Utrecht september 2010)

Tot aan de kleurenanalyse droeg ik vaak zwart. De kleuren die ik terug zie in mijn persoonlijke kleurenwaaier zijn kleuren die ik al wel gebruikte. Het verschil is vooral dat ik me de kleuren nu meer bewust ben en daar vaker gebruik van maak.

Pas geleden kocht ik voor een bijzondere gelegenheid een zwart jasje met daaronder een shirt in mijn blauw groene kleur. De laatste tijd krijg ik vaker een compliment.

De meest gestelde vragen over de kleurenanalyse

Vraag: Hoe lang duurt een kleurenanalyse?
Antwoord: voor 1 persoon 1,5 tot 2 uren. Voor 2 personen 2,5 tot 3 uren.

Vraag: Waar en wanneer vindt de kleurenanalyse plaats?
Antwoord: Voor een afspraak maken overleggen we, rekening houdend met je de agenda, om vervolgens naar jouw adres te komen of een andere leuke locatie die jij bedenkt. Ik heb alle benodigdheden bij me.

Vraag: Kan ik een kleurenanalyse laten doen voor een second opinion?
Antwoord: Ja, dit kom ik vaker genoeg tegen in mijn praktijk met vaak verrassende uitkomst.

Vraag: Hoe geef ik de kleurenanalyse aan mijn jarige vriendin cadeau?
Antwoord: Door de cadeaubon aan te vragen. Dan ontvang je die met de naam en de tekst die je wilt.

Vraag: Wat kost een kleurenanalyse?
Antwoord: Voor 2 personen € 189,- inclusief voor elk een grote kleurenwaaier van jouw seizoentype. Voor nog meer personen vindt er een korting plaats. Omdat de een komt met 3 personen en de ander misschien wel met 8 personen of een hele zaal vol mensen, is overleg wel praktisch. De kosten hangen dan af van hoeveel mensen er mee doen en we overleggen dan voor nadere afspraken hierover. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Vraag: Ik weet mijn kleurentype al en wil uitsluitend een kleurenwaaier.
Antwoord: Dat kan, ga naar het kleurenwaaier bestelformulier.

Bestel samen met je vriendinnen een kleurenanalyse

Maak van de kleurenanalyse een leuk uitje, er is aandacht voor jezelf. Des te gezelliger om dat samen mee te maken met iemand zoals je vriendin, zuster of andere bekende. Je ziet van elkaar de verschillen in het effect of soms de overeenkomsten als je familie bent van elkaar.

Dit is de reden waarom ik een persoonlijke kleurenanalyse doe vanaf 2 personen. Je hebt er gewoon nog veel meer aan.

Stel je voor:

  • Dat je eindelijk precies weet welke kleuren bij jou passen en je niet meer zorgen hoeft te maken of je wel de juiste kleur van een kledingstuk hebt gekocht
  • Dat je een kleurencombinatie vindt die jou laat stralen en ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel zit en meer zelfvertrouwen krijgt
  • Je vrienden en kennissen je zo maar complimenteren met je kleuren- en kledingcombinatie

Na mijn kleurenanalyse zal dit werkelijkheid worden, plus dat je een leuke en leerzame dag heb gehad.

Tot slot: ik houd van mijn vak! Ik neem helemaal de tijd om je persoonlijke kleurenscala in het uiterlijk te bekijken en te demonstreren wat je staat. Ik gun een ieder je lekker te voelen in de kleuren die je draagt met alle comfort die dat geeft.

Klik hier om een kleurenanalyse te bestellen.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.