Hoe weet je of je het herfsttype bent?

Herfsttype

Telkens als ik bij klanten start met de kleurenanalyse, komt de vraag op me af over het herfsttype. Men wil graag het herfsttype zijn en hopen op de bevestiging van mij. Het klinkt dan als een verzoek om hun zeer geliefde seizoentype te zijn. Dat zou betekenen dat ik ze permissie moet geven om ze die titel te geven.

Nu het jaargetijde van de herfst loopt, wou ik maar eens in gaan op deze vaak genoemde wens, mocht jij er ook zo over denken. In dit artikel leg ik uit hoe dat zo komt en in hoeverre we aan dit “verzoek” kunnen beantwoorden.

De kleurenwaaier herfsttype is een handig en stijlvol hulpmiddel voor het kleurpalet dat overeenkomt met het kleuradviestype Herfst. De kleurenwaaier herfsttype is geschikt voor alle subtypen van het herfsttype. U kunt deze waaier dus voor de verschillende kleuradviesmethoden gebruiken.De...

Hoe Bepaal Je Welk Type Je Bent?

  • Bij de persoonlijke kleurenanalyse neem je plaats voor de spiegel en je kijkt mee met het opsporen van de kleuren die in jouw uiterlijk verborgen zitten. Met verfijnde kleurenstroken kijken we naar de tint van je huid in het gezicht, daarna de kleur van je haar en dan het meest fascinerende in het uiterlijk namelijk je ogen. Deze 3 onderdelen worden elk per onderdeel met deze kleurenstroken vergeleken tot de juiste kleur is gevonden.
  • Nu volgt de test met kleurenanalyse lappen. Deze zijde stoffen hangen dan beurtelings over je schouders alsof ze een blouse zijn. De verschillende lappen tonen de kleur-elementen van je uiterlijk.
  • De kleurenanalyse lappen zijn speciale doeken die ik gebruik als kleurstylist om je te laten zien tot welk seizoentype jij behoort. Bij het eerste programma onderdeel met de kleurenstroken heb je gezien tot welke code ik kwam en samen met de kleurenanalyse doeken bepaal ik voor jou de uitkomst. Je bent er nu achter welk seizoentype dat je bent en hebt precies kunnen volgen hoe we daaraan zijn gekomen.
  • Analyse lappen worden nu opgevolgd door grotere en nog meer kleurige sjaals. Ben je bijvoorbeeld een zomertype dan zijn er zoveel kleuren mogelijk en nemen we door welke van al die zomer kleuren jouw allerbeste kleuren zijn. Tijdens de hele kleurenanalyse kijk je mee in de spiegel.
  • Op welke wijze je de kleuren het mooist benut in je kleding is één van die vele vragen die dan op komt, of ga je jouw haar nogmaals blonderen of juist niet meer? Om even bij het zomertype te blijven, je krijgt dan een voorstelling van de meest flatterende zomertype, de beste combinatie voor jou. Door al deze onderdelen mee te maken van jezelf, kom je gelijk tot meer kleuren-inzicht

Wat Is Precies Een Kleurenanalyse?

Kun Je Het Resultaat Van De Kleurenanalyse Zelf Bepalen?

Uit bovenstaande begrijp je vast wel dat de kleurenanalyse geen willekeurig iets is, waarbij je zelf de uitslag al invult. Zo van zeg mij maar fijn dat ik het herfsttype ben en hoe die zich kleedt, dan ben ik het ook. De uitkomst van de kleurenanalyse ligt al besloten in jouw natuurlijke uiterlijk, wat je al vanaf je geboorte hebt mee gekregen. Het principe is om deze uiterlijke kenmerken te bekijken, om vervolgens na te gaan in welk kleurentype dit thuis hoort.

Wat Zijn De Kenmerken Van Het Herfsttype?

  • de kleur van de huid: beige, de ondertoon van geel en bruin
  • de kleur van het haar: van middenbruin tot kastanjebruin, rood of goudblond
  • de kleur van de ogen: donkerbruin, warm groen of petrol blauw

Wat Is Er Zo Bijzonder Aan Het Herfsttype?

Goud- en bruinachtige aanblik met de warme uitstraling is zo speciaal aan het herfsttype. Deze verschijning is uniek. Als je dit vergelijkt met de andere kleurentypes, zie je dat het zomertype een zachte en koele uitstraling heeft. Het wintertype heeft grotere contrasten en het uiterlijk doet iets strakker aan. Het lentetype heeft nog enigszins iets wat doet denken aan het herfsttype, maar is een stuk lichter.

Kenmerken Van Het Zomertype

Waarom Is Het Herfsttype Zo Populair?

De voorkeur van veel mensen voor het herfsttype ligt in die warme uitstraling. Echter daar moet je je niet op verkijken. Het gaat om het totale beeld en als jij ook een warme uitstraling wilt, hangt dat niet af van het feit of je ook een herfsttype bent. Dus zou je teleurgesteld zijn dat je geen herfsttype bent? Er is nog niks verloren. Je ziet er in jouw eigen seizoentype harmonisch uit, met jouw unieke kleurencombinaties.

Wil Je Een Warme Uitstraling Hebben

Herfstkleuren Voor Het Haar

Pas op met het verven en de goede kleur. Uiteraard heeft haar kleuren wel invloed op jouw gehele uiterlijk. Maar ben je een wintertype zulk je je toch moeten houden aan de koele kleuren, ook voor het haar. Anders pas je qua kleuren in de kleding heel weinig meer. Een deel van je uiterlijk blijft dan in de trant van het wintertype en een ander deel steekt erbij af.

Dan wordt de kledingkeuze erg moeilijk en zeer beperkt. Ik heb wel eens klanten die zo moeilijk slagen in winkels en als ik ze dan bekijk is me duidelijk waarom. Wat hun staat is dan gewoon te weinig, onnodig. Hun haarkleur-keuze maakt het veel moeilijker dan wie ze oorspronkelijk zijn. Dus haar verven in herfstkleur is niet voor iedereen weggelegd.

Waarom Je Moet Oppassen Met Je Haar Kleuren

Conclusie

Zoek in jouw kleurenpalet wat je een mooie harmonische uitstraling bezorgt. Dan zie je er namelijk ook warm uit. Kleed je in kleuren waarin je je op je gemak voelt en waar je achter staat.  Haal je een tip uit een tijdschrift en je voelt je er toch niet in thuis, dan heb je die tip verkeerd opgevat. Hoofdzaak is, dat jouw uiterlijk een compleet geheel vormt met de kleding die je draagt. Dan heb je meteen iets aantrekkelijks en wie weet ben je nog herfsttype ook.

In mijn kleuren-praktijk zie ik de klanten opfleuren wanneer ze weten welk seizoentype ze hebben. Met de bijpassende kleurenwaaier weet je weet dan waar je aan toe bent. Ontdek jouw eigen kleuren, elk mens is uniek.

Vraag de kleurenanalyse aan of bestel de kleurenwaaier via de website.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.