Wil Je Een Warme Uitstraling Hebben?

In dit artikel bespreek ik de betekenis van de warme kleuren en waar ze te vinden zijn in verband met de kleding.

LET OP: warme kleuren en warmte uitstralen zijn twee hele verschillende dingen.

Hier zijn voorbeelden van welke warme kleuren er zijn:

 • geel
 • oranje
 • bruin
 • olijfgroen
 • camel
 • aubergine
 • mosterd
 • goudachtig

Eigenschap van de warme kleuren zijn dat ze een gele ondertoon hebben en goed gecombineerd kunnen worden met andere warme kleuren.

Voor het inzicht voor kleurrijke kleding vertel ik waar warme kleuren te zien zijn, namelijk:

 • In de natuur buiten
 • In ons uiterlijk
 • In seizoentypes

Te beginnen met de natuur. Zoals iedereen wel herkent is de herfst het jaargetijde met de warme kleuren. Bladeren verkleuren tot geel, goudgeel, rood, bruin.

Een prachtig kleurenscala is overal te zien in bossen en parken. Een genot voor het oog. Niet voor niks horen deze kleuren bij het herfsttype. Je ziet er prachtig uit met warme kleuren als je werkelijk dat herfsttype bent.

Warme kleuren in het uiterlijk zijn wanneer het uiterlijk de volgende kleuren heeft:

 • De huid: gelig
 • Het haar: donkerbruin
 • De ogen: hazelnoot-bruin of olijf-groen

Seizoentype met warme kleuren

Zoals ik al constateerde springt het herfsttype er echt uit met de meeste warme kleuren. Het lentetype heeft ook enkele warme kleuren, maar deze zijn wel wat lichter dan bij het herfsttype.

De zin van het herkennen van warme kleuren

Het helpt je onderscheid te maken. Je splits kleuren al vast in 2 groepen, de koele en de warme. Als je weet dat warme kleuren je niet staan, ben je al een heel end op weg. In winkels laat je het dan direct hangen. Reuze handig als je meteen weet wat de moeite waard is om wel of niet mee naar de paskamer te nemen.

En natuurlijk profiteer je van de warme kleuren als je weet dat ze bij je horen en kun je zelfs iets zonder passen kopen (ik heb het hier niet over de kledingmaat).

Nu hoor ik ook wel eens de wens om warm over te komen, in de zin van vertrouwen uitstralen naar je omgeving. Het zou heel simpel zijn om warme kleuren te dragen en op die manier aantrekkelijk te voelen om zo over te komen.

Als je warme kleuren draagt en ze je niet staan, werkt dit averechts. Je kom dan zelfs schreeuwerig over. Zo raad ik het zomertype af om de warme kleurencombinatie oranje, aubergine en dooiergeel te gebruiken.

Pas op, warme kleuren op zichzelf is niet genoeg. Want wat verstaan we eigenlijk onder warm overkomen? Om een warme indruk te maken is het belangrijk om de juiste combinatie aan te hebben die bij je past. Dat betekent kleuren dragen die bij je uiterlijk horen.

Toevallig komt een herfsttype met de warme kleuren warm over. Echter een zomertype of wintertype draagt overwegend koele kleuren en warm overkomen als persoon lukt dan ook. Ja, mits je draagt wat voor jouw seizoentype de mooiste kleuren zijn.

Kledingtip om warm over te komen

Zorg dat je weet of de warme of koele kleuren bij je passen. Als je je dat bewust bent, biedt dat je al veel mogelijkheden. Onderzoek bij jezelf of je meer thuis hoort bij de koele of warme kleuren.

Nogmaals de passende combinatie met je uiterlijk geeft je altijd een warme harmonische indruk als warm mens.

Misschien weet je zelfs al welk seizoentype je bent? Of je bent gewoon toe aan een nieuwe, dan wel grotere kleurenwaaier uit mijn vernieuwde collectie. Voor elk seizoentype zijn nu ook standaard kleurenwaaiers in 3 maten. Op het bestellingformulier vindt u de verschillen:

Bekijk Hier De Kleurenwaaiers

Warme en kleurrijke groet van Erica

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.