Wat is precies een kleurenanalyse?

Wat is een kleuranalyse

Wil je weten wat je het beste staat, wat jouw persoonlijkheid in het uiterlijk doet stralen? Een kleurenanalyse heeft als doel om je weg wijs te maken welke kleuren je het mooiste maken. Hiervoor gebruiken wij het systeem van de seizoentypes.

Ik benut allerlei materialen om te onderzoeken welk uniek menselijk wezen je bent in de bij jouw horende kleuren. De kleurenanalyse bestaat uit meerdere onderdelen zoals in dit artikel uitgelegd.

  1. Bepalen welk seizoentype je bent
  2. Tonen van de kleurennuances die voor jou het allermooiste zijn
  3. Advies over de beste wijze van jouw kleuren combineren
  4. Demonstratie en uitleg van jouw kleurenwaaier
  5. Kleurenadvies over make-up

Hoe vind je het seizoentype?

Met de map vol kleurenstrookjes zie ik de exacte kleur van je huid, je haar en je ogen. Wat zijn de tinten die in jouw natuurlijke uiterlijk verborgen liggen. Dit komt voort uit de ondertonen in je huid. Via de kleurenstrookjes komen ze als het ware tevoorschijn.

Met de analyse doeken maak ik een vergelijking wat het effect is bij jou. Met al deze gegevens bij elkaar bepaal ik dan je seizoentype. Je bent dan lentetypezomertypeherfsttype of wintertype.

Het constateren van het seizoentype is de basis van de persoonlijke kleurenanalyse en bezorgt je de kleurenwaaier van jouw seizoentype in jouw nuance.

Heb je geverfd haar of ben je bruin van de zon, dat is geen belemmering voor de juiste kleurenanalyse. Tijdens de kleuren- uitleg laat ik je zien waarom.

Wat zijn je mooiste kleuren?

Binnen jouw seizoentype zijn speciale kleuren heel bepalend voor jouw sprekende uiterlijk. Deze laat ik je uitgebreid zien, en jij kijkt mee in de spiegel. We hebben een interactie waarbij allerlei vragen die bij jou leven ter sprake komen.

De kleurenanalyse samen mee te maken met iemand die je vriendin, zuster of andere bekende werkt extra informatief. Je ziet van elkaar de verschillen en het effect op de kleuren. Dit is de reden waarom ik een persoonlijke kleurenanalyse doe vanaf 2 personen. Je hebt er gewoon veel meer aan.

Hoe combineer je die mooie kleuren?

De wijze van combineren, daar is ook veel over uit te leggen. Kleuren die je staan kunnen in het gebruik in uitstraling variëren door de manier van combineren. Ook dit is leuk juist om met meer mensen te doen.

Demonstratie van jouw kleurenwaaier

Kleurenwaaiers van de seizoentypes heb paraat bij de kleurenanalyse. Na vaststelling welk seizoentype je bent, laat ik je die kleurenwaaier zien. Je herkent dan gelijk jouw kleurenscala en dit helpt je meteen bij het volgende onderdeel, namelijk de make-up.

De kleurenanalyse is inclusief de kleurenwaaier als standaardmodel voor jouw seizoentype. Deze kleurenwaaier heeft meerdere specifieke kleuren die speciaal bij jou horen binnen het betreffende seizoentype.

Welke kleuren passen in je make-up?

Een kleurenadvies voor de make-up is de aanvulling op het geheel. Je herkent in de make-up je kleuren die je goed staan, tenminste als je weet welke kleuren bij je horen.

Ben je tevreden met het al ontdekte seizoentype?

Alsof je dit kunt kiezen? Sommige hebben al elders een kleurenanalyse gehad en willen nu een kleurenwaaier bestellen.

Anderen weten hun seizoentype, maar twijfelen sindsdien nog steeds. Ik kom wel eens klanten tegen waarbij er elders iets mis is gegaan…

Het blijkt uit hun verhaal wat er gebeurde. Andere versie er is iets grondig veranderd in je uiterlijk. Meestal blijkt dan achteraf dat het de moeite waard was om het eens over te doen, na al die jaren of twijfels.

Wat levert een kleurenanalyse op?

Review van een kleurenanalyse in juni 2012 bij Mirjam met haar vriendin in Amsterdam:

“Een nuttige en leerzame ochtend met verrassende kleurenuitkomst. “

Ontdek welke belevenis een kleurenanalyse is

Er valt zoveel over te vertellen, dat is onmogelijk in een verslag op te nemen. Het kleuren avontuur beleef je vanaf de kleurenanalyse, want daarna begint het pas echt goed, als je de wereld in gaat met je kleurenwaaier van jouw seizoentype.

Wil je samen komen met een vriendin of iemand anders, maak er een leuk uitje van. Voor een afspraak maken overleggen we, rekening houdend met je de agenda, om vervolgens naar jouw adres te komen of een andere leuke locatie die jij bedenkt. Ik heb alle benodigdheden bij me.

De persoonlijke kleurenanalyse voor 2 personen duurt ongeveer 2,5 tot 3 uren.

Voor de prijzen van de kleurenanalyse zie het bestelformulier voor de kleurenanalyse.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.