Waarom je moet uitkijken met je haar kleuren

“Nooit meer mijn haar verven.”

Deze wanhoopskreet hoorde ik van personeel in de wandelgangen van een zorginstelling, vlak voor de kerstdagen. Het haar was per ongeluk oranje geworden.

De oorzaak is een chemische reactie die ik overlaat aan de gebruiksaanwijzing. In het kapsel van de betreffende persoon was gelukkig niks meer te zien van oranje.

Wel had ze in de paniek veel actie ondernomen om hier snel vanaf te komen. Wat missen we eigenlijk als we van schrik het nooit meer willen verven?

De vraag die hieruit volgt is: Hebben we haarverf nodig om er goed uit te zien?

Redenen om je haar te verven zijn:

  1. Je wilt gewoon een andere kleur
  2. Als je ouder wordt wil je er jonger uitzien en het grijs weg werken

Je hebt in de jonge jaren van nature een lichtere of donkere haarkleur gehad. Misschien heel licht blond geboren en later donker blond geworden.

Of als kind donker haar gehad en werd het lichter en later grijs in tijden dat je nog lang niet met pensioen bent. De kleding die je als jeugdige droeg stond je vast heel mooi.

Aan deze kleuren ben je verknocht? Ongemerkt. Je haar is langzamerhand veranderd en ondertussen houdt je je nog vast aan die vroegere kleuren. En daar zit het euvel.

Het wordt nu tijd om kritisch te bekijken welke kleuren in de kleding nu niet meer bij je passen en welke kleuren nu juist flatteren en dus jonger maken.

Heb je namelijk de kleding ook afgestemd op je haar?

Bij een persoonlijke kleurenanalyse kom je dit precies te weten en het bespaart je de stress met verven en de kosten voor haarverf.

Wil je perse wel verven, zijn de natuurlijke merken beter voor je gezondheid. Denk aan de chemische stoffen voor longen en hoofdhuid.

De juiste kleurencombinatie voor het haar en kleding geven je een mooi en natuurlijke uiterlijk.

Groet,
Erica

Vind hier informatie over een kleurenanalyse:

http://www.kleuranalist.nl/kleurenanalyse/

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.