Kenmerken Van Het Lentetype

Lentetype kleurenwaaierHet lentetype samen met het zomertype behoren in Nederland tot de meest voorkomende seizoentypes.

Dit heeft te maken met de afkomst van de Noord West Europese bevolking, die heeft een blanke huid met blauwe ogen en blond haar.

Toch kan je absoluut niet stellen dat je een lentetype bent als je deze drie eigenschappen hebt…er komt wel iets meer bij kijken.

Met uitsluitend een kleurenanalyse stel je precies  vast welk seizoentype je bent.

In dit artikel noem ik  een aantal kenmerken van het lentetype op. Dit zal ik opdelen in de kleur van de huid, het haar en de ogen.

Daarna zal ik een aantal tips geven voor het lentetype die betrekking hebben op accessoires, make-up en het combineren van kleuren.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.