web statistics
header

Kledingcombinaties Met Grijs Haar

In mijn kleurenpraktijk kom ik veel vrouwen tegen vanaf ongeveer 50 jaar. Het interessante van deze groep vind ik de verandering die ze ondergaan met het klimmen der jaren, zoals ik dat zelf ook ervaren heb. Mijn specialisatie is mensen te helpen die hun grijze haar willen behouden en er goed willen blijven uitzien. De grote vergissing is dat de meesten denken dat grijs haar in de weg staat voor een goed uiterlijk.

Als jong mens werd me al ingefluisterd dat met het verdwijnen van je oorspronkelijke kleur haar, meteen ook je kansen om er volwaardig uit te zien voorbij zijn. Het klonk mij in de oren als iets minderwaardigs.

Mijn associatie met iets van gepensioneerd of bejaard hingen als een schrikbeeld boven mijn donker blonde hoofd en dan te bedenken dat bij sommigen het grijzen al begint rond je veertigste. Ik neem aan dat de meesten dan nog volop in het leven staan en zich alles behalve een senior voelen.

Mijn Persoonlijke Ervaring

Met het grijs worden van mijn haar heb ik het eerst een poosje aangezien, tot ik kennis maakte met een bepaald soort kleuring die niet meteen voor de hele haar is. Het was voldoende om de randen er mee te verdonkeremanen en de rest smeerde je gewoon uit. Dat bleef best mooi zitten en ik dacht daarmee is de kous af. Maar nee, het grijze nam de overhand.

Mijn milde handeling bleek niet genoeg, dan maar de echte verf er tegenaan. Helaas beviel dat voor de hoofdhuid  niet zo, maar voor de kleur was het wel dekkend.

Waarom Je Moet Uitkijken Met Je Haar Kleuren

Later verving ik die voor een natuurmerk, die de huid en ook mijn neus veel beter verdroegen. Het mooie bijkomende effect was dat het natuurmerk zachtere tinten had. Ik vertel je dit, omdat het haar niet precies die strakke kleur hoeft te houden die je had. En zo belandde ik vanzelf in het volgende, namelijk de durf om niks meer met haarkleurverf te doen..

In mijn privé en in mijn praktijk specialiseer ik mij in de kledingcombinaties die passen bij grijs haar. Ik vind het een sport om er vrolijk en jeugdig uit te zien zonder het haar te verven.

Eigen Ervaring In Praktijk Brengen

Ik kreeg steeds meer de smaak te pakken van kleurrijke kleding die het uiterlijk met het grijze haar opfleuren. Het grote misverstand waar ook ik aanvankelijk mee rondliep was het idee dat grijs oud maakt en zelfs somber. Het tegendeel is het geval. Ik word steeds weer uitgedaagd tot experimenteren van nieuwe kleurencombinaties.

Het is soms even geduldwerk, want vanuit je jonge jaren was ik het andere hoofd er op gewend. Mijn garderobe heeft daarom wel een andere inhoud dan 10 of 15 jaar geleden. Verder bespaart je het wat geld en vooral tijd om dat verven wat zich dan elke paar weken terug komt.

Kleurenadvies Voor Het Lente- en Zomertype Met Grijs Haar

De Specifieke Kleurcombinaties Met Grijs Haar

Bij het ouder worden verkleurt je huid en je haar naar iets lichter, bij de één is dat meer zichtbaar dan bij de ander. Dit nieuwe uiterlijk vraagt om zachtere kleuren in je kleding. Voor het zomertype is dat vrij gemakkelijk omdat die al pastelkleuren gewend zijn. Voor de lentetypes en herfsttypes geldt het advies om een lichtere nuance te dragen, zonder dat de saaiheid om de hoek komt kijken. Voor de vergelijking lees dan het artikel over het lentetype.

De Kenmerken Van Het Lentetype

Het wintertype kan veel contrasten hebben, voor het ouder worden mag dat ietsje minder. Er zijn uitzonderingen, die heel licht haar hebben, bijna wit en dan juist die felle kleuren goed staan. Dit is zeer individueel, zoals ook mijn kleurenadvies ook volledig op elk uniek mens is afgestemd.

Kleurenadvies Voor Het Herfst- en Wintertype Met Grijs Haar

Voor alle kleurentypes geldt, dat de kleuren niet te fel moeten zijn. De opvallende combinaties hebben niet meer dat flitsende effect als in je jonge jaren. Het zachte is dan de nieuwe charme en misschien schijnt daar al een beetje wijsheid doorheen?

De Nieuwe Tendens

Tot mijn geluk hoor ik steeds meer geluiden van vrouwen die het haar lekker zo laten als het vanzelf wordt. In tijdschriften verschijnen hier en daar schoonheden met grijs haar, soms zelfs lang grijs haar of andere leuke kapsels. De taboe dat je een oude vrouw bent zodra de eerste grijze haar verschijnt, dat gaat gelukkig niet meer op.

Achteraf gezien vind ik persoonlijk dat het verven eerder het ouder worden accentueert, wat heb je te  verbergen? Laat maar zien wie je bent en hoe je er echt uit ziet, dan komt in mijn beleving jonger over.

Die vrouwen die net dat zetje nodig hebben, om hier mee voor de dag te komen, komen via mij prima terecht. Ik herinner me nog dat ik aarzelde voor mezelf toen iedereen mij met dat geverfde haar kende en ik een ‘stapje terug’ ging doen. Maar ook dat viel reuze mee, ik heb genoeg tips voor je hoe je deze overgang, in meerdere betekenissen, soepel doorkomt.

Kleuren Grijs Haar

zout -peper

zilver

zwart-grijs

muisgrijs

beige-grijs

We zijn allen rijk bedeeld met al die verschillende kleuren grijs, allerminst saai. Ik ben van het standpunt dat grijs mooi kan zijn, er zijn zoals je leest diverse kleuren van. Veel van deze kleuren zijn niet egaal en bevatten meer tinten, juist dat vind ik echt fraai. Een enkeling blijft van zichzelf gewoon blond, toch merk ik op dat daar dan wel een kleine verschuiving in op treedt, dat blonde wordt dan ook iets lichter. Dat betekent dat er in de garderobe ook wel iets ‘aangepast’ moet worden.

Een tip voor de zomermaanden. Pas op met felle zon, het haar kan dan verbleken en uitdrogen, bescherm jezelf met een hoedje of pet, je behoudt dan meer de intense kleur.

Kleurenadvies Voor Elke Leeftijd

Uiteraard geef ik evengoed graag advies aan jongere vrouwen, die nog blond zijn, of een andere eigen kleur. Met haarverf die je al jong gebruikt, gewoon om een ander kleurtje te hebben, heb ik als kleurendeskundige ook ervaring. Je bent welkom met elke leeftijd en elk uiterlijk.

Bij de kleurenanalyse heb je automatisch ook de kleurenwaaier, waar ik je dan een uitleg over geef. Bij elk seizoentype is de kleurenwaaier anders, ik laat je binnen je seizoentype zien hoe je jouw eigen kleuren het beste toepast.

Wat Heb Je Aan Een Kleurenwaaier

Kleurenwaaier En/Of Kleurenanalyse

De kleurenwaaier helpt je hierbij in de goede richting, het is de steun en basis voor je bij het winkelen en thuis voor de combinaties met spullen die je nog had. Ook na de kleurenanalyse hoef je echt niet alles ineens weg te doen. Dat soort verhaaltjes die mij geregeld ter ore komen zijn fabeltjes.

Mijn advies zal altijd de weg van geleidelijkheid zijn, evenredig zoals je persoonlijke uiterlijk ook  niet van de ene dag op de andere totaal verandert. De kleurenwaaier, met of zonder de kleurenanalyse, helpt je bij de andere wending met het grijze haar.

Ik word er elke dag weer blij van, voor mezelf en of voor anderen, te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met onze eigen kleur haar, ongeacht de leeftijd. De natuur heeft ons voorzien op de perfecte combinatie van de huidskleur, samen met de kleur van de ogen en het grijzende haar. De natuur heeft het haarfijn verzorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews
Roxanne (13 mei 2012)

"Ik heb de kleurenwaaier goed ontvangen, bedankt hiervoor. Ik ben heel blij met het handige meeneemformaat.

Groetjes Roxanne.”


Olga (23 april 2012)

"Heb het ook leuk gevonden: heerlijk een hele middag alle aandacht voor jezelf! Kijk uit naar onze persoonlijke kleurenwaaiers…"

Nogmaals bedankt, vriendelijke groet,

Olga”