Het beste rood voor jou

Tot mijn verbazing hoor ik vrouwen zo vaak zeggen dat ze geen rood dragen. Het zijn vaak mensen die rood heel mooi staan. In het winkelcentrum in Enschede, was een actie voor moederdag. Op deze drukke zaterdag sprak ik wel vier mensen die rood prachtig staan en het niet eens wisten. Snap jij zo iets?

Rood is een prachtige kleur

Rood is een prachtige kleur en kent vele schakeringen. Een gemiste kans, als je die kleur onbenut laat, terwijl die je zo mooi staat. Wie het van zichzelf niet wist, liet ik het op die dag zien. Ik nam hun mee naar de spiegel en toonden hun verschillende lappen met rood. Ze stonden verbaasd en was duidelijk hun nieuwe ontdekking. Zie dit ook op de foto’s van dit artikel.

Wie staat rood mooi

In elk seizoentype past rood, weliswaar met een andere schakering.

Voor de dames:

helder rood voor het zomertype De Kenmerken Van Het Zomertype

zacht oranje rood voor het lentetype De Kenmerken Van Het Lentetype

bruinrood voor het herfsttype De Kenmerken Van Het Herfsttype

bordeauxrood voor het wintertype De Kenmerken Van Het Wintertype

Speciaal voor de heren van het zomertype:

nuance tussen helderrood en bordeaux in. Kleuren Maken De Man

Namen Van Kleuren

Hoe moet je eigenlijk een kleur beschrijven? Talloze groentes en fruit die er voor worden aangehaald, het zijn maar hulpmiddelen. Beter is om de kleuren in het echt te zien. Al die mooie aardbeien, kersen en tomaten verschillen in rijpheid. Bij de kleding scheelt het ook nog hoe de lichtinval is, zeker bij rood is dat erg belangrijk. Dus zie het in het echt of op de kleurenwaaier.

De Durf Om Rood Te Dragen

Het ligt er helemaal aan hoe je rood draagt. Neem je er een compleet pakje van, of een lange jurk, dan valt het erg op. Draag je een vest op een spijkerbroek, dan is de verhouding in balans. Wat de reden is dat nogal wat vrouwen het rood vermijden is mij  niet duidelijk. Mocht jij het weten laat het me horen.

Ben je geneigd naar wat bleekheid, dan kleurt rood de wangen letterlijk wat roder. Vind je jouw haar wat aan de grijze kant, dan brengt rood de goede tegenhanger. Draag je veel zwart, neem dan rood als contrast, dan breekt het sombere zwart. Zo kan ik nog genoeg argumenten bedenken waarom rood zo waardevol is.

Heb je nog steeds schroom om rood te dragen? Rood is een uitdagende kleur, begin dan met een handtas. De heren kunnen een start maken met een stropdas.

Wat Heb Ik Aan Een Heren-kleurenwaaier

Doseren Van Rood

Een beetje voorzichtig moet je zijn met rood als je huid van nature er roodachtig uit ziet. Neem dan het rood van iets zachter soort. En heb je soms rood haar, dan kan rood wat ietsje bruinig is net het goede zijn.

Pas je in een winkel iets in rood, let dan op dat je even bij het daglicht kijkt. In met name rood schuilt het gevaar dat je iets in het rood koopt, dat denk je althans en als je naar buiten komt blijkt het oranje te zijn.

Wil je meer zekerheid in jouw als persoon in een bepaalde omgeving, draag dan rood. Test het zelf uit.

De Betekenis Van Rood

De bekende betekenis is natuurlijk dat rood hoort bij de liefde, zoals bij rode rozen. Rood betekent ook kracht en energie.

Rood associeer ik ook met de gezelligheid van kerstmis.

Rood zie ik terug in elke mode, rood is tijdloos.

In mijn jonge jaren had ik eens een lange rode glanzende lakjas, ik weet nog hoe trots in me daarin voelde. Als kind al was mijn lievelingskleur rood!

Combinatie Met Rood

Met rood combineer je erg veel. In grote lijnen is te zeggen met blauw, groen, wit, ecru, geel, paars. Allerlei tussen nuances, zoals mint, beige, antraciet en ga zo maar door, het is eindeloos.

Rood kan ook nog met rood. Dat is gewaagd, want juist met rood moet je erg oppassen met ton-sur-ton. Om een vergelijking te trekken, met blauw kun je veel makkelijker ton-sur-ton doen. Maar met rood kan het toch wel. Ik zag het laatst bij een vrouw met blond haar. Ze had een licht rode blouse aan, met een iets donkerder rood vestje er over en het stond haar prachtig.

Rood Aanbevolen Voor

Rood dragen is zeker aanbevolen voor de combinaties types. Zomer-lentetype en ook het herfst-wintertype.

De Kenmerken Van Het Zomer-lentetype 

De Kenmerken Van Het Herfst-wintertype

Rood is geschikt voor de wintersport, dat steekt leuk af bij de sneeuw. En men vind je makkelijk terug op de piste als je je reisgenoten te snel af bent.

Het is makkelijk met rood, dat kan namelijk iedereen dragen. Alleen niet iedereen ziet dat van zichzelf. Daarom schrijf ik dit artikel, om je op het idee te brengen. Rood is een dankbare kleur, voor alle seizoentypes. En met de vele schakeringen die rood kent, kun je alle kanten op. Experimenteer zelf en kijk wat je ontdekt.

Met de juiste kleurenpalet zul je het het goede rood voor jou in de winkels zo herkennen. Elk mens is uniek, ook in zijn of haar kleuren.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.