Kenmerken van het herfsttype en wintertype als combinatie type

Basiskleur en contrastkleur

Elk mens is uniek. Niet iedereen past precies binnen het systeem van de 4 seizoentypes, vergelijkbaar met dat je niet altijd alle confectie kleding past. Herken je dit? Dat betekent in de praktijk van de kleurenanalyse dat je in je uiterlijk de kleurtonen hebt van twee seizoentypes. Dat is de waarde van het mengtype met zijn heel eigen kleurenpalet.

Wat is het?

In dit artikel beschrijf ik het mengtype herfst-wintertype. Er zijn namelijk meer mengtypes, zoals zomer-lentetype, waar ik al eerder over geschreven heb.

Hoe vaak komt dit mengtype voor?

Het herfst-wintertype komt in Nederland net zoveel voor als het herfst en wintertype op zichzelf. Je zit dan als het ware op de grens van het ene naar het andere seizoentype. Deze mengtypes van herfst-wintertype zijn natuurlijk net zo mooi als een ander seizoentype, mits ze maar gekleed gaan in de kleuren die bij dit mengtype horen.

Opgelet met geverfd haar

Door een nieuwe haarkleur die jezelf hebt aangebracht is de kans groot dat je veranderd bent van seizoentype. De verandering is misschien gedeeltelijk en ben je zonder te beseffen via deze weg een mengtype geworden.

Twijfels over herfst- of wintertype?

Het idee dat alle mannen en vrouwen in te delen zijn in louter 4 seizoentypes is een iets te simpele voorstelling. De types die zich er tussen in bevinden verdienen een volwaardige erkenning.

Heb je altijd gedacht dat je het herfsttype bent en sinds een poos ontbreekt er iets aan. Is het herfsttype verandert? Nee, natuurlijk niet, misschien ben jij verandert of ontdek je nu dat je altijd al iets had van het wintertype en dat dat meer is geworden. Neem deze waarneming serieus als je ziet dat je veel kenmerken hebt van het en van het andere seizoentype.

Het ontaardt waarschijnlijk in al jaren zoeken naar je juiste kleuren in de kleding? Bij de kleurenanalyse blijk je in zowel herfst als wintertype te passen en dat is als constatering geen reden tot twijfel. De conclusie is dan dat je het mengtype herfst-wintertype bent. Deze ontdekking opent voor menigeen nieuw inzicht.

Het uiterlijk van het herfst-wintertype

  • De huid: een ivoor kleurige huid
  • Het haar: zeer donkerbruin
  • De ogen: warmblauw

De verschillen van het herfsttype en het wintertype

Het herfsttype heeft de kenmerken van de geelachtige ondertoon in de huid en de goudkleurige uitstraling. Logischerwijze hoort daar dan kleding bij met warme kleuren,

Het wintertype heeft als kenmerk de koele ondertoon in de huid en ziet er charmant uit met de koele en intense kleuren.

Herkenning of bevestiging

Herken je zowel kenmerken in je uiterlijk van het herfst als wel van het wintertype? Het mengtype komt veel voor en de geruststelling is dat ook voor dit kleurentype er een precies passende kleurenwaaier is ontworpen.

Het seizoentype wat net tussen het herfst- en wintertype in zit komt evengoed tot z’n recht in vergelijking met de andere seizoentypes. Voorwaarde is wel dat je er zorgvuldig naar kijkt wat het beste past bij dit gemengde kleurtype van herfst en wintertype samen.

Kledingtips als kleuradvies voor het herfst-wintertype

  • Een taupe shirt met een marine blauwe pantalon, daarbij een hesje of sjaal in dennengroen.
  • Blouse in turkoois met donker groene broek of rok en warm paars jasje.

Voor dit mengtype is veel mogelijk en zijn deze combinaties alvast een vertrekpunt voor de juiste kledingkeuzes.

Hoe kom ik te weten dat ik een mengtype ben?

Probeer de kledingtip en als je die staat is dat een test voor jezelf.

Bij een persoonlijke kleurenanalyse komt precies het seizoentype te voorschijn dat je bent. Normaal is dat er zich vaak een paar kleuren bij voegen die ook in een ander seizoentype voorkomen. Anders gezegd zie in je eigen persoonlijke kleurenpalet overlappingen van een paar kleuren die in een ander seizoentype evengoed thuis horen. Dat is dus normaal en bepaalt nou net dat persoonlijk, dus unieke van jezelf.

In dit artikel echter gaat om de hoeveelheid van de kleuren die ook in een ander seizoentype voorkomen. Zoals het herfsttype kan overlopen in wintertype, of zomertype dat overloopt in lentetype. Is die balans zo’n beetje fiftyfifty, dan ben je een mengtype. De kleurenanalyse is bij uitstek voor jou als mengtype zeer geschikt. Link kleurenanalyse formulier.

Bij de kleurenanalyse zijn van alle seizoentypes de kleurenkaarten aanwezig ter demonstratie. Als je dan kleurenkaarten van deze twee seizoentypes bekijkt, herken je in beide een weerspiegeling van je uiterlijk.

Kleureffect bij het mengtype

  • Kleur groen: bij het herfsttype mosgroen. Bij het mengtype herfst-wintertype staat het dennengroen.
  • Kleur rood: voor het herfsttype is bruinrood zeer geschikt, voor het herfst-wintertype mengtype staat helderrood heel mooi.
  • Kleur van de sieraden: zijn bij het wintertype goud en zilver, het herfsttype is beter gekleed met goud en koper. Het mengtype staat beide, terwijl er toch iets speciaals blijft in het uiterlijk wat aan het herfsttype herinnert. Een unieke uitstraling wordt daarmee bereikt.
  • Er zijn natuurlijk meer kleur-voorbeelden te noemen, afhankelijk van elk individueel uiterlijk.

Het mengtype en de praktijk

Een kijkje in mijn kleurenpraktijk laat je altijd unieke mensen zien en daaruit voortvloeiend ook geregeld de kleurentypes die in twee seizoentypes thuis horen.

De kleurenwaaier precies afgestemd op deze mengeling van kleuren geeft je veel houvast. Deze speciale kleurenwaaier voor het mengtype herfst-wintertype is al een geruime tijd in mijn collectie en via mijn website verkrijgbaar.

Als je een kleurenwaaier van het mengtype herfst-wintertype wil bestellen, ga dan naar het kleurenwaaier bestelformulier en selecteer mengtype herfst-wintertype.

Ontdek hier de mogelijkheden voor een kleurenanalyse:

Bekijk Hier De Mogelijkheden Voor Een Kleurenanalyse

Of bestel een cadeaubon voor een vriendin (leuk verjaardagscadeau):

Bestel Hier Een Kleurenanalyse Als Cadeaubon

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.