Kleuren maken de man: Kleuranalyse voor stelletjes

Samen kleuranalyse stelletjes

Het valt me op dat steeds meer echtparen een kleurenanalyse willen en daarbij ook mannen een speciale mannenkleurenwaaier voor zichzelf bestellen. Veel heren zijn in hun baan gekleed in een zwart of een grijs pak. Mannen willen in hun vrije tijd er ook aantrekkelijk uitzien en de partner juicht dat toe. Ik zelf vind dat ook plezierig als mijn partner er goed uitziet in de juiste kleuren en dat spreek ik dan ook uit. Weet elke man wel welke kleuren bij hem passen?

Wat heb ik aan de heren-kleurenwaaier?

Reacties die ik tegen kom wanneer men deze mannen-kleurenwaaier ontdekt: ” Bestaat dat? Een man draagt toch gewoon grijs, bruin en zwart?” en “Wat doet een man met al die kleuren?” Laten we de vraag even omdraaien, lees vervolgens: wat doet de kleur met de man.

Lees meer: Wat heb ik aan de heren-kleurenwaaier

De anekdote van een mannelijke klant

“In vroegere tijden werden de reeds gedragen kledingstukken voor het volgende kind gebruikt. Het was een kwestie van geluk als de kleuren bij je paste. Welke kleuren ik wilde, daar werd niet naar gevraagd. Op leeftijd 11-12 jaar, voor de eerste twee jaren van mijn HBS-tijd, werd mij een pak op aangemeten. Het werd blauw, voor onze familie de vanzelfsprekende kleur.”

De jonge heer wenste echter bruin, dat vond hij gewoon veel mooier, want dan had hij eens iets anders dan de rest van de gezinsleden.  Heel begrijpelijk, gezien het prachtige mooie bruine haar dat hij als kind had (inmiddels deels kaal en grijs). Maar bruine stof was bij die kleermaker simpelweg veel duurder(waarom weet hij nog steeds niet) en dus bleef het bij blauw.

Met het eerste eigen verdiende geld, kocht de jongeman onmiddellijk zijn eerste  bruine pantalon. Indrukwekkend te horen wat de kleuren met hem deden en hoe hem dat is bijgebleven. Deze meneer bleek bij de kleurenanalyse een lentetype te zijn.

Lees meer over het lentetype

Welke kleuren staan jou als man?

Heb jij vergelijkbare ervaringen? Misschien verhelderend als je eraan terug denkt hoe je je voelde als kind met bepaalde kleuren en hoe je daar nu als man tegenaan kijkt. Er zijn ook mannen die een natuurtalent hebben en zien er uitstekend uit zonder kleur- en kledingadvies.  Tot welke categorie behoor jij?

Lees meer over het zomertype

Koopt jouw partner jouw kleding?

Er zijn nogal wat mannen die de kleding door hun vrouw laten kopen, want de meeste mannen hebben een hekel aan winkelen of hebben een gigantisch drukke baan en echt te weinig tijd ( bijvoorbeeld bij veel zakenreizen of tournees).

Het is een beetje geijkt beeld, dat de vrouw als het ware boodschappen doet van de kleding voor haar man, maar ik zie het nog maar al te vaak om mij heen. Er is niks op tegen, maar ik vraag me af of de inkoper de smaak begrijpt van haar partner. Kent ze de juiste kleuren voor wie ze koopt?

Voorwaarde lijkt me wel dat je de juiste kleuren weet van je partner en dat valt nog niet mee. Hoe combineer je de kleuren als man met ook nog de wisselende jaargetijden en modetrends. De heren-kleurenwaaier als hulpmiddel voor hem zelf, maar juist ook voor degene die in de winkel stapt. Is dat jouw vrouw of partner, is het raadzaam dat ze jouw kleurenpaspoort bij zich heeft.

Selectie van kleding op het moment van inkopen geschiedt met veel meer zekerheid aan de hand van de kleurengids, van de persoon die de kleding gaat dragen. De kleurenkaart bespaart beide personen tijd en geld en vooral een hoop geharrewar. Getwijfel of iets wel of niet staat en meningsverschillen die dat uitlokt, die voorkom je met de heren-kleurenwaaier, het is meteen duidelijk.

Lees hier over het wintertype

Tradities van cadeau geven

Momenten in mijn leven waarin ik voor een man een cadeau moest uitzoeken herinner ik me nog goed. Voor een broer of neef was een cadeau verzinnen veel moeilijker dan voor mijn moeder, zuster of tante. Een vrouw kon je vroeger altijd een mooi parfumflesje geven of  een kettinkje, zo was de tendens. Voor een man moest het maar iets nuttigs zijn, dat maskeerde het afgezaagde van de herhaling van hetzelfde.

Geef jij sokken als Vaderdag-cadeau?

Het was eigenlijk een beetje gemakzuchtig steeds zoals ik uitkwam in de trant van dezelfde algemene cadeau’s zoals sokken, een stropdas of luxe katoenen zakdoeken. Je kent vast wel mensen in jouw omgeving die nog steeds terug vallen op dit soort saaie verrassingen voor heren.

Speciaal bij een oom ervoer ik dat destijds als fantasieloos. Had ik toen de heren-kleurenwaaier gekend, dan had ik met de heren-kleurenwaaier het verrassen van een man een veel persoonlijker karakter gegeven.

Lees meer over het herfsttype

Basis-heren-kleurenwaaier in elk kleurentype

Misschien weet je al welk seizoentype je bent als man, dan is de basis-heren-kleurenwaaier in jouw seizoentype de juiste oplossing. Het is gebleken dat de heren- kleurenwaaier op zichzelf al een goede plaats verdient op het cadeau-wenslijstje. Ook te bestellen los van de kleurenanalyse.

Review:  Bedankt Erica, had nog nooit van een heren-kleurenwaaier gehoord. Sinterklaas gaf me een zetje om met kerst een nieuwe outfit aan te schaffen. Meteen geslaagd. Kees, december 2013.

Bestel hier de kleurenwaaier

Zilveren of gouden bruiloft

Je kunt een kleurenanalyse cadeau doen voor je ouders of voor je eigen partner. Kleurenanalyse met z’n tweeën  heeft als groot voordeel dat je het van elkaar ziet en dat geeft veel meer duidelijkheid. Kleurenanalyse met 4 of 6 personen behoort ook tot de mogelijkheden en is nog veel leuker. Maak daar een feestje van.

Je weet voortaan ook beter of zilver of goud je het beste staat.

Lees hier over de het combinatietype-lente-zomer

Lees hier over het combinatietype-herfst-winter

Kleding-kleuradvies zit automatisch inbegrepen bij de kleurenanalyse. Make-up is er een onderdeel van, wat niet ieders belangstelling wekt. Bij de man neem ik aan dat hier geen interesse voor is. Wel kan er advies gegeven worden voor eventueel haarverf kleur, want ook mannen verven hun haar.

Bij de kleurenanalyse bied ik naast make-up nog een ander verzorgingsartikel, namelijk de lippen balsem. Bijzonderheid van dit artikel is de hoge beschermingsfactor 20 voor UV stralen en de samenstelling van de natuurlijke bestanddelen. Bruikbaar voor zomer en winter(sport), voor man en vrouw.

Bestel hier uw kleurenanalyse

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.