Wat heb ik aan een heren kleurenwaaier?

KLeurenwaaier valentijnsdag

De kleurenwaaier voor lente- zomer- herfst- en wintertype is al aardig ingeburgerd onder de vrouwen. Wat is er eigenlijk voor de heren te koop op dat gebied? Op zoek zijn naar je passende kleuren is voor veel vrouwen van wezenlijk belang, om miskopen te voorkomen en meer zekerheid te hebben dat je er goed uitziet. Het zou een misverstand zijn als je denkt dat alleen vrouwen dit wensen. Voor heren is de heren-kleurenwaaier het betrouwbare middel voor je uiterlijk.  Mannen hebben andere soort kledingstukken en andere presentatie van zichzelf,  zowel in werk als vrije tijd.

Speciale kleurenwaaier voor manen

De speciale kleurenwaaiers bestemd voor mannen. Zijn de zogeheten herenkleurenwaaier en net als bij de dames verkrijgbaar in alle seizoentypes.

Een kleurenanalyse is er voor vrouw en man. Heb je geen tijd voor een kleurenanalyse  kunnen mannen net zoals vrouwen op mijn website de uitleg van de seizoentypes vinden en zichzelf er in herkennen. Een heren- kleurenwaaier bestellen kan gewoon op dezelfde wijze als voor de dames via het kleurenwaaier bestelformulier.

Wat bereik je met een mannen kleurenwaaier?

Laat ik beginnen met het meest kenmerkende kledingstuk uit de manlijke garderobe. Neem nu de das van het pak., soms nog kostuum genaamd. Mannen die in hun baan representatief voor de dag moeten komen, hebben er baat bij de das in de goede kleur te combineren.

Een das kun je beschouwen als een accessoire en is daardoor bepalend. Het accent van de das creëert de juiste indruk, ofwel status. In die zakelijke sfeer schemert ook nog iets door van jou persoonlijk, wanneer je de eigen kleur benut.

Het overhemd kan altijd in de geijkte kleuren van wit, grijs of blauw. Maar wil je misschien ook  iets eigens in je outfit? Er zijn voor overhemden dan allerlei kleuren mogelijk, zoals paars, lavendel-blauw, roze, aubergine, groen. Voorwaarde is wel dat die kleur echt bij je natuurlijke uiterlijk past en met de herenkleurenwaaier heb je daar zekerheid mee.

In kleuren zit een hiërarchie. Zo is de eigenschap van zwart dat die heel zakelijk overkomt. Er horen bij elke kleur bepaalde eigenschappen, met het overzicht van jouw kleuren kun je deze rangorde benutten. Zonder woorden communiceer je al via de kleuren in je kleding.

De gangbare kleurenwaaier, die door vrouwen wordt aangeschaft, is een hulpmiddel voor onder andere:

 • lingerie
 • make-upsieraden

De heren-kleurenwaaier is vooral bedoeld  voor:

 • de das
 • het overhemd
 • het pak
 • pantalon
 • colbert
 • schoenen
 • jas
 • tas

Met de standaard heren-kleurenwaaier zie je vanzelf de mooie kleur-contrasten.

Als ik denk aan een baan op een kantoor of elders in de zakenwereld, dan heb je te maken met diverse bijeenkomsten zoals een sollicitatiegesprek, een presentatie voor een groot publiek, een functioneringsgesprek, een receptie, een werkoverleg en ga zo maar door.

Je bereikt in je positie van je werk nog meer als je uiterlijk een optimale kleur-harmonie vormt.  Je wenst misschien een transactie uit te voeren  of je verantwoordelijkheid te laten zien. De wereld van de hiërarchie vraagt om aandacht van een zeer verzorgde verschijning en daar horen de kleuren van jouw seizoentype bij.

Vrijetijds-kleding van heren

In het weekend of andere vrije uren wil je er relax bijlopen. Misschien ga je sporten of heb je een feestje. Juist dan is het herkennen van je eigen kleuren, die je ziet in de kleurenwaaier, een ondersteuning in je persoonlijke sfeer.

Je gebruikt je lievelingskleuren van de heren-kleurenwaaier fijn voor een shirt. Verder is het je meteen duidelijk of je je schoenen beter in het blauw, zwart in het bruin, crème of wit kunt aanschaffen.

Wie koopt jouw kleding?

Ben je gewend aan de gewoonte dat je partner je kleding in huis haalt? Sommige zakenmensen hebben simpelweg geen tijd om te winkelen of houden niet zo van slenteren in de drukte en wachtrijen bij de kassa. Dan is de kleurenwaaier de juiste gids voor die inkoper.

Of koop je via webwinkels, dan wel postorder bedrijven, niks mis mee, het gaat dan wel heel gericht als je de herenkleurenwaaier kent tijdens je keuze bepaling in de catalogus.

Hoe ziet de zaken-kleurenwaaier eruit?

De zakelijke kleurenwaaier is de andere naam voor de mannen-kleurenwaaier. Bruikbaar voor de werksituatie of vrije tijd, dan ben je als heer voorzien van de kleuren die bij jouw seizoentype passen.

De heren-kleurenwaaier is er net zoals de meest gangbare kleurenwaaier in meerdere groottes. Er is de kleine met 16 kleur-kaarten, de middelgrote met 26 kleur-kaarten en de grote met 36 kleurkaarten. Zie het bestelformulier.

Tip voor feestelijke momenten

 1. Geef het als cadeau. Jij als boodschappenvrouw of mannelijke initiatiefnemer voor de kleding van je partner, kunt de herenkleurenwaaier bestellen om je partner te verrassen. Voor feestdagen, bijvoorbeeld verjaardagen,  of Valentijnsdag, heb je iets origineels en praktisch. Informatie over het juiste seizoentype vind je op de website. Voor vragen of suggesties kun je mij mailen.

Heren kleurenwaaier bestellen via het bestelformulier

 1. Samen als stel een kleurenanalyse afspreken is een gezamelijke belevenis als ontspanning in de vrije tijd. Je ziet welke kleuren de ander charmant maakt en je hebt na afloop elk een kleurenwaaier. Het winkelen samen wordt veel eenvoudiger, je hebt samen al de voor-kennis en helpt elkaar onderweg kent elkaars kleurenwaaier.

Kleurenanalyse bestellen via het bestelformulier

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.