De mogelijkheden met de modekleur aubergine

Aubergine mode kleding

D kleur aubergine is aan te duiden als een donkerpaars, waarin iets van bruin zit. De naam verwijst naar de heerlijke groenten met die kleur. Aubergine zien we als kleur ook veel terug in de natuur en wekt bij mij de associatie met iets wat behaaglijkheid uitstraalt.

Er zijn vier verschillende seizoenstypes:

Auto’s in de kleur

Steeds vaker zie ik ook auto’s in die kleur, kennelijk gaan mode in kleding en auto trends hand in hand. Vind je het ook zo’n mooie kleur, maar ben je onzeker of het je staat? Kijk dan naar de kenmerken van de seizoentypes en lees dit artikel.

Hoe gebruik je aubergine?

Is te gebruiken voor veel soorten kleding en dat kun je niet van elke kleur zeggen. Toch hebben we dan nog lang niet alles gezegd over de mogelijkheden. Het is een kleur die je met veel andere kleuren kunt combineren. Dit hangt wel af van welk kleurentype je bent. Voor sommigen is het gauw te donker, terwijl weer anderen er onbeperkt van kunnen gebruiken.

Wat is een basiskleur

Welk seizoentype draagt deze kleur?

Vooral het herfsttype kan dit dragen en dat geldt ook voor het combinatie herfst-wintertype.

Voor de andere seizoentypes wil ik via dit schrijven kort zijn, want er hangt veel af van de combinatie. Om hier het fijne van te willen weten is de kleurenanalyse de beste test. Dan weet je ook meteen welke nuance van deze kleur voor jou het allermooist is.

Wat doe je met kleurcontrasten

In welk jaargetijde van toepassing

Aubergine is een donkere kleur, die zowel tijdens de zomer als ook tijdens de winter gedragen kan worden. Omdat deze kleur geschikt is voor broeken, rokken, truien, jasjes, schoenen en tassen kun je er op elk moment in het jaar mee voor de dag komen. Aubergine zie ik in vele materialen terug, in wol in katoen, in leer en in synthetische stoffen zoals fleece of nylon voor sportkleding. In glanzende stoffen kun je als feestkleding dragen, want deze kleur leent zich voor allerlei gelegenheden.

Wat heb ik aan een kleurenadvies

Hoe hanteer je deze modekleur

In de mode zijn met de kleur die je staat is natuurlijk prima. Pas op met kleuren die je niet staan en wel in de mode zijn. Kijk wat er in de mode is en onderzoek even of het bij je past alvorens het aan te schaffen. Dit is beter dan een modekleur te nemen en er vanuit te gaan dat je dan mooi bent. Selecteer bij modekleur welke jouw persoonlijke kleuren zijn.

Wat betekent mode voor jou

Nuance van aubergine

Als je denkt aan donkerpaars en je voegt ietsje bruin toe, kom je uit op de kleur aubergine. Het is geen harde kleur en het behoort tot de warme kleuren. Een iets donkerder of lichter aubergine maakt veel uit voor jou, wanneer je zelf een donker type bent of een lichter type. De verschillende nuances in iets meer of iets minder bruin scheelt ook per seizoentype.

Bestel hier de kleurenwaaier

Mijn persoonlijke ervaring

Om je uit te leggen wat jij ermee kan doen, zal ik je eerst mijn eigen ervaring vertellen. Ik zat op de middelbare school en droeg een coduroy broek (deze stof was toen erg in de mode) in de kleur van aubergine. Maar ik droomde eigenlijk nog van iets als aanvulling. Ik zocht het ribfluweel jasje in dezelfde stof en kleur, met identieke afwerking van ijzeren knopen die er doorheen zijn geslagen.

Destijds was het heel gebruikelijk om dat als compleet setje te dragen in één zelfde kwaliteit, dessin en kleurnuance. Helaas van deze aubergine kleur was geen jasje verkrijgbaar, ik had de pech dat de uitzondering voor deze kleur het jasje niet te leveren was. Alhoewel ik na veel zoeken en speuren dat al wist, bleef tegen beter weten in de hoop bij mij bestaan, dat zo’n jasje ergens zou opduiken. Herken je dat, de wens om zo iets compleet te maken?

Ik was dol op deze kleur en had een goed alternatief ontdekt. Ik droeg er een lila coltrui bij en met een paar nieuwe grijs-bruine echte suede schoenen, voelde ik me in deze combinatie helemaal mezelf. Nog vaak als ik een mooi kledingstuk zie in deze kleur, denk ik met enige weemoed terug aan mijn vroegere tijden. Deels omdat die kleur nog steeds in mijn geliefde kleurenscala thuis hoort, maar ook om de herinnering ik als puber, die naarstig op zoek was naar het begeerde kledingstuk voor een compleet pakje.

Gelukkig is aubergine weer in de mode en zijn er zoveel prachtige combinaties mee te maken en ik wens je veel succes met deze kleur. Wat zijn jouw persoonlijke kleur-ervaringen?

Bestel hier de kleurenanalyse

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.