Herfsttype omdat je in de herfst geboren bent?

Herfsttype

Je zult verbaasd staan hoe vaak ik het meemaak dat mensen mij vragen of ze het herfsttype zijn, omdat ze in die periode zijn geboren. Anderen zeggen ik ben in de zomer geboren, dus ben ik zeker een zomertype? Bij deze verwarring leg ik het alsmaar opnieuw uit, het klopt namelijk niet voor de bepaling van het kleurentype. Als je het zo zou beschouwen kom je niet bij jouw typerende seizoentype uit.

Tijdstip waarop je bent geboren

Het tijdstip van geboren worden en welk seizoentype je bent staat los van elkaar. Hoe komt men aan die koppeling? In dit artikel leg ik je uit wat van wezenlijk belang is bij het beoordelen van het juiste kleurentype en hoe het zit met het jaargetijde waarin je verjaardag valt.

De vraag die dikwijls op mij af komt vind ik heel begrijpelijk. In de trend van sterren, horoscoop of andere alternatieve zienswijzen, zul je best wel een zomertype of lentetype kunnen zijn in combinatie met dat moment van geboorte, maar dat heeft betekenis voor je karakter en je ontwikkeling. Dat houdt geen verband met de kleuren in jouw uiterlijke verschijning.

Seizoentype

Het vaststellen van welk seizoentype je bent, dat komt tot stand met kleurenstroken. Bij de kleurenanalyse is na de kennismaking een korte uitleg van werkwijze. Daarna volgen meteen de kleurenstroken, hiervan heb ik een map vol. Op elke strook staan een serie nuances, het zijn bij elkaar honderden kleuren. Met deze stroken bepaal ik precies welke kleur jouw gezicht heeft. Daarna neem ik de kleurenstroken voor de beoordeling van je haar en tot slot komen de ogen aan de beurt op identieke wijze.

Het vergelijken van iemands kleur met deze kleurenstrook is een uiterst precieze zaak. Deze methode is afkomstig van de opleiding die ik gevolgd heb, die is daar getraind en getoetst. Er bestaan diverse methodes om een seizoenstype vast te stellen. Deze methode is zeer betrouwbaar en heb daarom bewust hiervoor gekozen.

Weersomstandigheden

Bij weersomstandigheden waarbij het al gaat schemeren of reeds donker is buiten, heb een speciale lamp die de kleuren niet beïnvloeden. Een normale interieur lamp, vertekent de kleuren. De 3 kleurcodes , van je huid-haar-ogen, kan ik op dagen met elk weertype dan uitstekend vinden. De 5 Kenmerken Van De Kleurenanalyse

Er is dus geen sprake van gokken op de kleurnuance, de juiste kleur van de kleurenstrook vinden is een methode die met veel geduld en concentratie gebeurt. Op deze manier wordt dan duidelijk of je lente- zomer- herfst- of wintertype bent.

Seizoensvoorkeur

Kan je dat een bepaald gewenst type zijn of worden? Er zijn natuurlijk mensen die erg houden van de herfst of speciaal van het voorjaar. In die zin ben je dan misschien een herfsttype of een lentetype, maar hier in een hele andere betekenis. De spraakverwarring is gauw gemaakt. Meestal zijn dat liefhebbers van de natuur, die hechten aan een bepaalde begroeiing en sfeer van dat jaargetijde. Een enkeling heeft de voorkeur voor het winter jaargetijde, omdat die graag schaatst op natuurijs.

Persoonlijk

Een speciale voorkeur voor een jaargetijde heb ik niet, ik houd simpelweg juist van die afwisseling. Mij zie je niet in de winter naar de Canarische eilanden vliegen, dan zou de jaarronde bij mij van slag zijn. Maar heerlijk voor die mensen die hun niet zo geliefde winter van hier kunnen overbruggen en een verre reis maken. Zij zullen waarschijnlijk veel mooie (bloemen)kleuren waarnemen in die warme winterse omgeving.

Zelf ben ik in Augustus geboren en ik ben wat het kleurentype betreft een zomertype. Dit is min of meer toeval, het lijkt nu iets met elkaar te maken te hebben. Echter dit is niet het geval. De reden dat ik een zomertype ben, is omdat ik:

  • een lichte huid heb
  • blauw-achtige ogen
  • donkerblond haar van oorsprong
  • mij staan de pastelkleuren heel goed

Zodoende behoor ik tot het zomertype. Daarbij houd ik best wel van het mooie weer van de zomer en Augustus heeft een extra feestelijk tintje door mijn verjaardag.

Ontdek De Kenmerken Van Het Zomertype

De kleuren en de kleurenwaaier

Bij de kleurenanalyse constateer ik die speciale kleuren van jouw uiterlijk, deze vind je naderhand weer terug in jouw passende kleurenwaaier.

Ik kom wel eens mensen tegen die ooit een kleurenanalyse hebben laten doen of kleuradvies hebben gekregen en consequent steeds hele andere kleuren aanschaffen. Ze dragen dan hele andere soort tinten dan in de ooit aangeschafte kleurenwaaier zitten. Intuïtief staat hun kennelijk iets tegen. Mijn advies is altijd om nooit kleuren te dragen die echt op weerstand stuiten, want dat heeft meestal een reden.

Andere kleuren

Wat moet je dan wel doen? Als je misschien toch steeds hele andere kleuren gebruikt en je daar beter in voelt dan die uit je kleurenwaaier, geeft dit te denken. Je mag natuurlijk best wel eens je boekje te buiten gaan en even afwijken van je kleurenwaaier, maar als het goed is komen de kleuren die in je kleurenwaaier zitten overeen met jouw voorkeur.

Is dit bij jou niet het geval, dan is het raadzaam de kleurenanalyse en het kleuradvies eens over te laten doen. De ervaring leert dat het dan duidelijk wordt dat je terecht afweek van je kleurenpalet en de reden ervan.

Brengt Een Kleurenanalyse Geluk?

Misverstand de wereld uit

Hopelijk heb ik nu het misverstand uit de wereld geholpen over die verwarring zoals hierboven aangegeven. De kleurenstroken zijn dus de basis van de kleurenanalyse en seizoentype met daaruit volgend de kleurenwaaier. Deze werkwijze is zo  betrouwbaar, ik maak elke keer weer mee dat de klant in deze gevonden kleurensamenstelling zichzelf helemaal herkent.

Gewenst herfsttype

Sommige mensen hopen op een bepaald type te zijn en wachten in spanning af of dat klopt. Wat me vaak op valt is dat met name het herfsttype vaak gewenst is. Nogmaals, daar heb je zelf geen invloed op, de kleur huid-haar-ogen heb je gekregen, hooguit kun je zelf met haar verven of make-up iets wijzigen, maar je natuurlijke uiterlijk blijft zoals het je gegeven is.

De Kenmerken Van Het Herfsttype

Meestal komt de verwachting van het herfsttype te zijn niet uit. Deze “teleurstelling” wordt in de praktijk ruim vergoed door het feit dat ze nu weten wat ze wel zijn en wat hun echt mooi staat.

Waarom dat herfsttype zo vaak op de voorgrond staat als wens, hoop ik nog te ontdekken. Ik vermoed dat het iets te maken heeft met de mooie kleuren die inderdaad in de natuur te zien zijn tijdens de maanden september-oktober-november en een stukje december. Maar als jij de echte reden kunt vertellen waardoor deze voorkeur zo vaak voor komt mag je me het vertellen, ik hoor het graag.

Bestel hier de kleurenwaaier

Bestel hier de kleurenanalyse

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.