Kleurenanalyse Met Basis Van De 4 Seizoenstypes

Een kleurenanalyse / kleuranalyse is een consult van de kleurenstyliste, die precies nagaat welke kleuren het beste bij je passen door het bekijken van jouw unieke combinatie van huid, haar en ogen.

Elk mens heeft zijn unieke kleuren en als je deze kent vormt dat samen met je uiterlijk een echt geheel.

Aan de mannen en vrouwen die met vragen rond lopen over allerlei aspecten over de kleuren die bij hun passen, laat ik zien aan de hand van sjaals en doeken in welke tinten ze van nature het beste tot hun recht komen, zodat ze zelf gaan zien hoe die kleuren met elkaar samen hangen.

Dit doe ik met de basis van de 4 seizoentypes, winter-, lente-, zomer- en herfsttype.

Seizoenstype

Het wintertype staat de heldere koele kleuren met grote intensiteit. Zoals fel rood, smaragd groen, kobalt blauw, marine blauw, citoengeel, paars, turquoise.

Het lentetype staat de heldere warme kleuren, roze, lichtgeel, pompoen, bruin, violet.

Bij het zomertype zien we voornamelijk de pastel kleuren en koele kleuren, waaronder mintgroen, koningsblauw, lavendelblauw, roze, grijs en bordeaux- rood.

Het herfsttype ziet er heel goed uit in zijn warme goudachtige kleuren, bruin, mosgroen, olijfgroen, terracotta, crème en camel.

Dit is een globale indruk van elk type, er zijn type die van allebei iets hebben en in elk type zitten nog nuances.

Deze specifieke persoonlijke kenmerken komen goed naar voren als we de kleurenanalyse doen met mijn strookjes.

Daarin wordt vanzelf ook duidelijk wat de mooiste kleuren zijn voor de make-up en de sieraden, om zo een samen passend geheel te creëeren.

Heb je een reactie op dit artikel? Klik dan hieronder op ‘reactie’ en plaats je bericht, vraag of opmerking. Ik beantwoord met plezier alle vragen.

P.S. Meld je hier aan voor mijn gratis kledingtips!

Ook interessant
Het beste rood voor jou