Kleurenanalyse met basis van de 4 seizoenstypes

Seizoenstypes huid kleur kleding

Een kleurenanalyse / kleuranalyse is een consult van de kleurenstyliste, die precies nagaat welke kleuren het beste bij je passen door het bekijken van jouw unieke combinatie van huid, haar en ogen.

Unieke kleuren per persoon

Elk mens heeft zijn unieke kleuren en als je deze kent vormt dat samen met je uiterlijk een echt geheel. Aan de mannen en vrouwen die met vragen rond lopen over allerlei aspecten over de kleuren die bij hun passen, laat ik zien aan de hand van sjaals en doeken in welke tinten ze van nature het beste tot hun recht komen, zodat ze zelf gaan zien hoe die kleuren met elkaar samen hangen.

Seizoenstypes

Dit doe ik met de basis van de 4 seizoentypes, winter-, lente-, zomer- en herfsttype.

Het wintertype staat de heldere koele kleuren met grote intensiteit. Zoals fel rood, smaragd groen, kobalt blauw, marine blauw, citoengeel, paars, turquoise.

Het lentetype staat de heldere warme kleuren, roze, lichtgeel, pompoen, bruin, violet.

Bij het zomertype zien we voornamelijk de pastel kleuren en koele kleuren, waaronder mintgroen, koningsblauw, lavendelblauw, roze, grijs en bordeaux- rood.

Het herfsttype ziet er heel goed uit in zijn warme goudachtige kleuren, bruin, mosgroen, olijfgroen, terracotta, crème en camel.

Dit is een globale indruk van elk type, er zijn type die van allebei iets hebben en in elk type zitten nog nuances.

Persoonlijke kenmerken

Deze specifieke persoonlijke kenmerken komen goed naar voren als we de kleurenanalyse doen met mijn strookjes. Daarin wordt vanzelf ook duidelijk wat de mooiste kleuren zijn voor de make-up en de sieraden, om zo een samen passend geheel te creëren. Heb je een reactie op dit artikel? Klik dan hieronder op ‘reactie’ en plaats je bericht, vraag of opmerking. Ik beantwoord met plezier alle vragen.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.