Met kleuren er slanker uitzien

Kleuren slank

Het voorjaar komt eraan en dat is voor veel mensen het moment om slanker te willen zijn. Het is belangrijk de contouren van je lichaam te kennen. Ga eens na hoe de verhouding is tussen je schouders, heupen, borsten, lange of korte nek en je totale lengte. Wat wil je benadrukken en wat wil je camoufleren?

Een voorbeeld

Voorbeeld: bij brede schouders is een V-hals aan te raden, die geeft meer accent op de verticale lijn. Ook vleermuismouwen zijn geschikt, die verleggen de aandacht meer naar de romp.

Heb je hele smalle schouders, dan is een bootkraag geschikt, de horizontale lijn wordt op schouderhoogte benadrukt.

Spelen met effecten

Zo kun je ook spelen met effect als het gaat om de heupen, als je het juiste accent hebt op halshoogte.

Worstel je misschien met gewichtsproblemen, zou een dieet niet mijn eerste advies zijn. Wel raad ik je aan om voor jezelf na te gaan wat een werkelijk hongergevoel is.

Er kan een knagend gevoel zijn van dingen wat tot bedaren te brengen is met rust, adem eens diep door, maak een wandeling, of neem eens een (voeten)bad met een ontspannende olie- of badschuim.

Gun jezelf de tijd

Gun jezelf ook ruim de tijd tijdens de bezigheid van het eten. Een wat langzaam tempo van opnemen van voedsel geeft een evenwichtige verteringen en minder tot opslaan van voedsel. Je kunt je bord voorverwarmen om zo langer te genieten van warm eten.

Hoe langzamer je eet, des te eerder en bewuster komt het moment van verzadiging. En niet te vergeten, zoek rustige dessins uit in stofpatronen als je slanker wil lijken.

Neem donkere en neutrale kleuren voor slanker lijkende heupen en daarbij vrolijke kleuren voor het bovenlichaam.

Zoek kleuren die bij je passen

Met de kleuren die bij je passen zul je zelf de verhouding van het lichaam een mooi effect geven.

Heb je een reactie op dit artikel? Klik dan hieronder op ‘reactie’ en plaats je bericht, vraag of opmerking. Ik beantwoord met plezier alle vragen.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.