Hoe werkt een Kleurenanalyse?

Kleurenwaaier winkelen

Voor een kleurenanalyse zijn er veel materialen nodig. In mijn map zijn meer dan 50 strookjes, die bedoeld zijn om je huid precies in een kleur te noemen, in de fijne nuance er van.

Verschillende strookjes met kleuren

Elk strookje heeft nog eens 10 schakeringen, dus we hebben honderden kleuren ter beschikking om alles te vergelijken in de kleurenanalyse. Dat is er ook zo voor het haar en de ogen.

Bijzonder is vaak te zien dat tijdens de kleurenanalyse mensen denken hun natuurlijke kleur in het uiterlijk te kennen, maar met de strookjes erbij blijkt zwart haar ineens heel donkerbruin, een wezenlijk verschil.

Of als je meer kleuren hebt in je haar of huid, welke kleur is het dan?

Ook in je ogen kunnen kleuren verborgen zitten die voor het “blote oog” niet zichtbaar blijken te zijn.

Ook in een paar ogen zijn er soms allerlei spannende varianten te zien, zoals stipjes of randen, die mee doen in de kleur, mits je dit nauwkeurig met strookjes onderzoekt in de kleurenanalyse.

Ga voor de spiegel staan

Het is uiterst moeilijk voor je zelf dit te bepalen door even in de spiegel te gaan kijken. Bovendien is er speciaal licht bij nodig en in sommige gevallen een bijzondere lamp, die ik uiteraard in mijn kleurenkamer heb staan.

Het doet denken aan een kunstenaar die de licht inval observeert, zodat hij weet waar hij z’n schildersezel zal neerzetten. De kleding die je aan hebt kan al invloed hebben op de kleur die je waar neemt, die ik als kleurstylist herken in de uitwerking daarvan tijdens de kleurenanalyse.

Door de speciale opleiding bij Art of Image ben ik voor mijn klant een speciale informatie bron, hoe we omgaan met alle verschillende nuances in huid, haar en ogen van een klant.

Er is veel algemene informatie te vinden over kleurenanalyse te vinden, doch sta ik uitsluitend achter de kleurenanalyse die een individuele uitkomst inhoudt.

Seizoenstype bepalen

Met behulp van de kleurenanalyse en een ondersteunend computer programma kan ik daarbij je seizoenstype (ook wel seizoentype) bepalen, met ook daarin eigen kenmerken die van persoon tot persoon verschillen.

Als ik op globale eigenschappen van het uiterlijk al een seizoenstype zou bepalen, komt het zeer persoonlijke aspect te weinig aan bod en dat maakt het nu juist zo speciaal bij een kleurenanalyse.

Niet elk zomertype heeft alle dezelfde kleuren – omdat we nu in de zomer zitten noem ik deze als voorbeeld – maar dit geldt ook voor de andere seizoenstypes die voortvloeien uit een persoonlijke kleurenanalyse.

Alle seizoenstypes:

Om nog meer te weten te komen hoe het werkt met de doeken en sjaals die ik hierbij gebruik, het resultaat daarvan en wat je met dit soort kleurenanalyse kunt doen, zal ik u de komende tijd hierover nog veel meer uitleggen op deze site.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.