Kledingkast tips voor alle kleurentypes

Problemen waar je tegen aan kan lopen

  • Zoeken in wirwar naar wat je nou net bij deze gelegenheid wilde aantrekken
  • Getreuzel over wat je vandaag op een gewone dag zult combineren
  • Geen plezier in de schone was weer op te bergen vanwege de chaotische verzameling
  • Te volle kast door kopen en toch veel bewaren

Oorzaken:

Onzekerheid en tijdgebrek. Veel voorkomende kleurenvragen

7 Oplossingen

1. Het ordenen op soort:

broeken; rokken; blouses; jasjes; truien; sokken; kousen; ondergoed; nachtkleding; hoedjes en petten; sjaals en handschoenen.

2. Rangschikken op kleur

Kleuren spelen een hoofdrol bij het sorteren. Bij het stapelen van de kleding die je wel draagt zie een bepaald palet te voorschijn komen. Overige kleuren die je aardig leken, maar kennelijk toch liever niet draagt zijn niet van jouw seizoentype en die gaan dat ook niet worden.

Selecteer wat je het laatste jaar wel hebt gedragen en alles apart leggen wat je niet droeg. Vraag je af bij deze laatste stukken, “welke heb ik gemist?”

Wat niet ( meer) past bij je figuur en nog netjes is breng je naar de 2e hands winkel. Stukken die voor jouw een bijzondere waarde hebben,  één hooguit twee stuks bewaar je op de zolder voor een ruil met een vriendin. Kijk vooral naar een vriendin die dan een ander kleurentype is als jij.

Geef een cadeaubon

Bestelling voor de kleurenwaaier

Maak onderscheid tussen het zomer- en winter jaargetijde, simpelweg vanwege zo grote temperatuursverschillen.

3. Schakel hulp in

Kan een goede vriendin of een familielid zijn, mag gerust ook een man zijn, je echtgenoot, broer of zoon. Verbaas je niet over hoe nuchter en praktisch de heren aankijken tegen kleding en vrouwen dat kan helpen. Persoonlijk heb ik daar positieve ervaring mee.

4.Verplaats je in deze tijd

Vervlogen tijden (ongeveer 40 jaar geleden)waarin we kleding op moesten maken is passé. De kleding is tegenwoordig van zulk materiaal dat echt verslijten haast niet mogelijk is bij normaal gebruik. Het vaal worden bij het wassen en pillen is niet mooi, maar dat gebeurt nou net niet met de kleding die er eindeloos hangt en niet gedragen te worden.

Verder zijn elleboogstukken helemaal in de mode en die werden vroeger uit nood er op gezet.  Er is een totaal ander gebruik dan tientallen jaren geleden en hoe staat het met jouw kledingkast?

5. Seizoentypes:

Je komt al een eind in de richting als je nagaat of je warme kleuren of koele kleuren draagt. Hoeveel contrast gebruik je in je combinaties? Prefereer je zachte of harde kleuren? De seizoentypes zijn na te lezen op deze website:

Twijfels over welk kleurentype hef je op door het lezen over het combinatietype zomer-lente, combinatietype herfst-winter.

6.Schenk aandacht aan kleurgebruik:

Oriënteer je op wat jouw basiskleuren zijn en je accentkleuren en of je daar een goede verdeling van hebt.

7. De indeling van je kledingkast

De planken zijn misschien verwisselbaar op diverse hoogtes.

Maak onderscheid tussen het zomer- en winter jaargetijde, simpelweg vanwege zo grote temperatuursverschillen. Stop de winterspullen in het voorjaar ergens bovenin of achterin. Dat was je meeste gebruikt moet zo bijdehand zijn, voorkom onnodig bukken en gegraai achter stapels die omvallen. Niet iedereen heeft een tweede kast of grote zolderruimte.

Gebruik het moment met goed daglicht, je ziet dan beter wat wel en niet meer staat en je hebt meer energie om het aan te pakken, want het daglicht verschaft ons geweldige energie.

Voordelen van de geordende garderobe:

Je wint tijd want je weet ineens wat je aan wilt doen

Je weet wat je nog wilt kopen aan soorten kledingstukken en van welk soort stof

Er is orde en je kiest meteen de stijl waar jij je prettig in voelt, bijvoorbeeld netjes of sportief, broek of rok, blouses of shirts

De kast ziet er prettig uit en liefst uitgestoft en opgefrist ( leg er een geurig stukje zeep in)

Extra aanbod:

Na de kleurenanalyse en bestelling van de persoonlijke kleurenwaaier is het mogelijk om de kledingkast samen met mij als kleurendeskundige door te nemen, tegen een te overleggen meerprijs.

Aanvraag voor kleurenanalyse

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.