Workshop in het Flevoziekenhuis

In het voorjaar van 2011 bezocht ik een groep vrouwen in het Flevo Ziekenhuis in Almere. Eenmaal per maand wordt daar een bijeenkomst gehouden voor patiënten met borstkanker.

Deze groep  wordt elke keer een ander thema  aangeboden. Dit keer gaf ik  hun advies voor de juiste kleur in hun kleding. Ik toonde kleurenwaaiers, met uitleg van de betekenis.

Zestien vrouwen kregen een korte analyse en indicatie over hun seizoenstype. Vervolgens  maakte ik de demonstratie compleet met sjaals om elk individu zijn bijzondere kleuren te showen en zo nieuwe ontdekkingen te doen.

De interactie in de groep helpt bij het verkrijgen van inzicht in de passende kleuren. Bijzondere belevenis in een groep, is elke te zien dat dezelfde lappen bij iemand anders een heel ander effect hebben.

Er was een zeer gemoedelijke sfeer en duidelijke betrokkenheid. De adviezen werden goed ontvangen.

Vooral na ziek zijn of medische behandelingen die veel van je vragen, is het juist erg prettig om er goed uit te zien.

Is je gezondheid in het geding, dan zijn de juiste kleuren van groot belang om je goed en verzorgd te voelen.  Dit geeft jezelf wat extra aandacht in tijden van onzekerheid en stimuleert je zelfvertrouwen.

Er kwamen enthousiaste reacties en men vertelde mij na afloop dat ze er veel  van hadden opgestoken.

Jouw eigen persoonlijke kleuren steunen je in uiteraard bij feestjes, maar zeker ook in moeilijke tijden.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.