Wat betekent mode voor jou?

Rode jasKomend seizoen 2011-2012 voor herfst en winter zijn er diverse mode kleuren.

Ik hoor her en der de klacht dat de winkels voornamelijk zwart en grijs bieden.

Als je de oplossing wil weten voor deze beperking, lees dan verder.

Als we alleen maar zwart en grijs dragen, wordt het een kleurloze boel.

Voor lente- zomer- herfst- en wintertype zijn sprekende kleuren juist mooi. Dat betekent dat alle seizoentypes zichzelf te kort doen bij het dragen van uitsluitend zwart en grijs. Dit geldt vrouwen én ook voor mannen!

Per seizoentype kun je jouw eigen kleuren op de juiste manier combineren met zwart of grijs. Zwart en grijs zijn goed te gebruiken in een zekere sfeer die je er zelf van maakt.

Officieel mag je zwart zelfs geen kleur noemen. Als de dagen korter en donkerder worden beïnvloeden juist de vrolijke kleuren onze gemoedsrust met positieve energie.

Is het in jouw omgeving moeilijk om in winkels een variatie aan kleuren te vinden? Alternatieven die voor iedereen bereikbaar zijn…

In verschillende prijsklassen:

  • postorder bedrijven, kun je rustig thuis bekijken. In de catalogi zie ik ruime keuze in kleur (bekijk vooraf de voorwaarden van verzendkosten en retourneren)
  • zelf maken of laten (ver)maken, mooi op maat ( in bijna elke plaats verrijst er weer een naai- of vermaak atelier)
  • mode winkels in het buitenland, een “ontdekkingsreisje”,  dichtbij naar Duitsland of België ( soms een ander pasvorm en wie weet zit deze confectie je beter dan de Nederlandse).

In meer voordelige branche:

  • 2e hands winkels (bekijk de kledingstukken goed, liefst bij daglicht)
  • van elkaar tijdelijk iets lenen, van vriendinnen en mensen waar je iets goed mee kan afspreken. Immers volgend jaar is er misschien weer iets anders in de mode .

Bij het alternatieve winkelen houd je zoals altijd je kleurenwaaier bij de hand. Of je kritische kijk op kleuren.In welke kleur voel jij je lekker?Bij welke kleur ontvang je vaak een compliment?

Naar mijn inzicht doe je pas echt mee met de mode, als je draagt wat je staat.

Ik krijg vaak vragen van klanten, persoonlijk of via mail. Nu heb ik een vraag aan mijn klanten: wat heb jij ontdekt via het alternatieve winkelen? Ik hoor het zo graag.

Mail alsjeblieft je ervaring, je hebt niks te verliezen, wel iets te winnen. Het beste antwoord komt op de website, dan ontvang je een gratis lippenbalsem (op natuurlijk basis met UV filter nr. 20, dus geschikt voor de wintersport).

Onder een goed antwoord versta ik een kort berichtje, waar anderen ook iets van opsteken.Veel succes met de kleurrijke uitbreiding van je herfst en winter kleding!

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.