Wintertype? Ontdek De Kenmerken Van Een Wintertype

Nu we al weer aan de kortste dag toe zijn van het jaar, maakt ons dat  duidelijk dat we volgens de kalender aan de winter zijn begonnen.

Als het dan gepaard gaat met stevige kou, zien we veel gebieden om ons heen met sneeuw bedekt en is de sfeer echt winters geworden.

Bij het denken aan de kleding is het goed voor te stellen hoe een wintertype eruit ziet.

  • De huid wordt gekenmerkt door een donkere huid tint, ivoor beige, of bruin.
  • Het haar zal zijn zwart, zeer donker bruin of helder grijs
  • De ogen zullen diepbruin, grijsbruin of violet blauw kunnen zijn.

Het wintertype kenmerkt zich door heldere en contrastrijke kleuren. Het wintertype staat felle kleuren, waaronder rood, magenta, hardgroen, turquoise, citroengeel, paars, aubergine, marineblauw.

Zwart staat het wintertype ook, ik noem dit apart, want zwart past bij alle andere seizoentypes niet, ook al wordt dat wel gedragen door allerlei types. Dit typeonderscheidt zich hierin van het lente- zomer- en herfsttype, dat het zwart niet bleek maakt.

Make-up:

  • Foundation: ivoor, koel beige, porselein
  • Blusher: rood, pruim, felroze
  • Oogschaduw diep violet tot blauw
  • Lipstick rozig en felrode tinten

Sieraden:

Vooral zilver past goed bij het wintertype. Versierd met edelstenen denken we aan een amethist, granaat, saffier, smaragd.

Het wintertype heeft een heldere uitstraling met zeer sprekende kleuren en grote intensiteit. Het zijn koele kleuren, tegengesteld aan het herfsttype dat net achter ons ligt. Hoop dat ieder die zich hierin herkent en zich in deze tinten kleedt er net zo mooi uit zal zien als het winterlandschap wat nu versierd is met sneeuw.

Dit is zo duidelijk zichtbaar te zien op de daken, op de wegen, op het land, en met de rijp aan de bomen, waarop kristal-achtige korrels en ijspegels zich vast klemmen aan vertakkingen en bij zonlicht een zilverachtig licht laten door schijnen, dat zilverachtige wat het wintertype zo goed staat.

Hopelijk geniet u zowel van deze uitzichten als van uw kleding in de juiste winterse kleur combinatie.

P.S. Meld je hier aan voor mijn gratis kledingtips!

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.