Wat is het resultaat van een kleuradvies?

Speciale kleuren

Een kleuradvies betekent dat je weet hoe je je kleurenwaaier het beste gebruikt en tijdens het advies heb je goed kunnen zien wat je het beste staat. Je kijkt dan mee in de spiegel en krijgt zo een ruime indruk welke soort kleuren er bij je passen.

Resultaat op een rij

Het resultaat van een kleuradvies is dat je gericht kunt kopen en combineren. Je hebt zo een houvast wat je hoofdlijnen zijn en hoe je dit verfijnd uitbreid.

Een kleuradvies waarbij geen kleurenwaaier word aangeschaft is niet helemaal compleet, hoewel dit in principe wel mogelijk is.

Je hebt dan uitsluitend voor de spiegel gezien wat het mooiste voor je is.

Als je winkelt is het de bedoeling dat je iets herkent, toch als je meent kleuren te onthouden zit hier een behoorlijk risico in. Vooral nuances zullen in je voorstelling verschuiven, in de paskamer en ander licht valt het niet mee je eigen kleur vast te houden zonder kleurenwaaier.

De impact van kleuren onderling

Bovendien beïnvloeden kleuren elkaar en lijkt iets bijvoorbeeld groener als je er een zekere combinatie mee maakt.

Met een kleuradvies en kleurenwaaier heb je de kleuren in de hand, letterlijk gezegd en kun je altijd vergelijken met kledingstoffen.

Het resultaat is dat je zeker bent met wat je het allermooiste maakt.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.