Kleurenadvies In Groepsverband / Groepen

Koele kleuren

Een kleurenadvies geven in een groep gaat anders dan wanneer ik mij uitsluitend op een individu concentreer.

Een groep van 8 á 12 mensen kan ik in ongeveer 2 uur adviseren over hun seizoenstype en een paar bijzondere kleuren tonen die speciaal voor hun zijn.

Advies geven

Bij het begin van een kleurenadvies is er eerst een algemene uitleg die voor iedereen belangrijk is, daarin leg ik in het kort iets uit over de kleurenstrookjes en persoonlijke kleurenwaaiers. Dan volgt de ene na de andere persoon voor de spiegel.

Het is heel leerzaam dat de betreffende vrouw of man voor de andere ook zichtbaar is, het “showmodel” kijkt op dat moment mee in de spiegel.

Suggesties en vragen die uit de groep komen tijdens het kleurenadvies neem ik mee in de totale uitleg.

Het geeft de aandacht aan elkaar dat men de verschillen gaat zien, bij de persoon voor de spiegel, maar ook de verschillen van persoon tot persoon met dezelfde lappen en sjaals.

Ik gebruik bepaalde lappen die bedoeld zijn om het seizoenstype in te schatten en er zijn sjaals om een paar van hun eigen top kleuren te laten zien.

Dames

De dames waar ik dit onlangs weer deed zie ik dan gaan stralen, als ze zien wat kleuren met hun doen.

Als er dan bevestiging vanuit de groep over en weer komt, bijvoorbeeld over een bepaalde jas die ze kennen van het showmodel van dat moment, of de trui of sjaal, is er een sfeer van nauwe betrokkenheid en veel kleurenvreugde. De kleurenwaaiers zijn door de dames vol interesse bekeken.

Bijzonder is als ik bij een deelnemer voor haar concludeert dat ze een zomertype is, dan neemt ze de zomerwaaier nog eens in de hand en zegt: van te voren zag ik de zomerwaaier, maar nu bekijk ik hem heel anders.

Mijn ervaring is dat de tijd vliegt en het is ook een kunst het binnen de tijd te houden, want er valt nog zoveel uit te leggen en te vertellen over kleuren tijdens een kleurenadvies.

Weet u een groep of andere feestelijke gelegenheid voor dit soort creatieve kleurrijke bijeenkomsten?

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.