Trendkleuren mode lente en zomer 2021

Trendkleuren mode lente en zomer 2021

Ieder jaar zijn wij weer erg nieuwsgierig naar de nieuwe trendkleuren op het gebied van interieur en mode. Zo zijn we altijd enorm blij wanneer de Flexa kleur van het jaar bekend wordt gemaakt. Dit jaar is dit de kleur Brave Ground. Brave Ground is een prachtige neutrale, aardse kleur die je op ontelbare manieren kan combineren. Combineer hem met andere natuurlijke en rustige kleuren voor een heerlijk stabiel interieur óf kies er juist voor om hem te combineren met felle kleuren. Zo krijg je weer een heel ander effect in huis. Naast de trendkleuren op het gebied van interieur kunnen wij ook niet wachten om de fashionshows voor het nieuwe seizoen te bekijken om te zien welke kleuren er veel terugkomen. Lees snel verder om onze bevindingen op het gebied van trendkleuren mode lente en zomer 2021 te ontdekken!

Trendkleuren mode lente en zomer 2021

Er zijn al voorspellingen gedaan door Pantone voor de trendkleuren van het nieuwe modeseizoen. Dit jaar heeft Pantone, een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert, maar liefst twee kleuren uitgekozen. Deze kleuren zijn: “Illuminating Yellow” en “Ultimate Grey”. De gele kleur lijkt misschien nog wel het meest op het geel van de citroen. Wanneer je kijkt naar de grijze kleur lijkt hij nog het meest op het grijs van cement. De combinatie tussen deze twee kleuren zorgt voor energie, hoop en helderheid. Iets waar wij als mensen zeker in deze tijd extra behoefte aan hebben. Waar de gele kleur staat voor optimisme en energie staat de grijze tint juist voor rust, kalmte en stabiliteit. Een prachtige combinatie dus! Ook in 2016 werden er twee kleuren aangewezen als “de kleur van het jaar”. Dit waren toen lichtroze (Rose Quartz) en een poederachtige pastelkleurig blauw (Serenity). Wij vinden de keuze voor dit jaar ijzersterk. Niet alleen de betekenis erachter, maar ook de retro 80’s achtige stijl die de combinatie uitstraalt past goed bij het modebeeld.

Grijs op de catwalk

De grijze kleur zien we inderdaad regelmatig terug op de catwalk. Niet alleen in de kleur grijs die hierboven benoemd wordt, maar in verschillende vormen. Zo worden veel blauwtinten ook gecombineerd met grijs waardoor je meer “koele” blauwtinten en zeegroen krijgt. Wij zijn verliefd op dit kleurenpalet dat op veel manieren te combineren valt en binnen verschillende stijlen past. Enkele van onze favoriete items: Het strakke en elegante mouwloze “pak” van Salvatore Ferragamo en de romantische zeegroene jurk uit de collectie van Ulla Johnson.

Geel op de catwalk

Ook geel zie je in verschillende vormen terugkomen op de catwalk. Opvallend is dat je geeltinten vooral in pastel terugziet. Je kan kiezen voor een pak of jurk in een geeltint of voor verschillende gele accessoires om je outfit helemaal af te maken. Wij stonden eerst niet echt te springen toen we zagen dat geel de nieuwste trendkleur zou zijn. Toch waren we verrast over de elegantie van deze kleur (zeker in combinatie met natuurlijke kleuren). De outfits zagen er niet uit als “paasoutfits”. Wij zijn helemaal verliefd op het zachtgele “pak” met rok en open blouse in een zachtgele kleur van het merk Jacquemus.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.