De opaal is de nationale edelsteen van Australië. Volgens de oorspronkelijke inwoners van het land, de Aboriginals, ontstonden de kleuren van de opaal toen er een regenboog op aarde neerstortte. De opaal staat bekend om de geneeskrachtige werking voor onder andere de maag, stofwisseling en bij hartritmestoornissen. Wanneer de steen wordt gebruikt voor meditatiedoeleinden staat de opaal bekend als een van de sterkte stenen voor de geest. De steen kan gevonden of gekocht worden in kleurloos, wit, purper, blauw, geel en zwart. In de Griekse mythologie werd de opaal beschreven als steen met de tranen van Zeus, die na de overwinning op de Titanen in de steen gevangen zitten.
Inhoudsopgave
Geschiedenis
De Romeins schrijver en wetenschapper Plinius beschreef de opaal in zijn werken als zijnde een steen met het zachte vuur van de karbonkel (de kleur helderrood), het glanzende purper van de amethist, de zeegroene kleur van de smaragd en het diepblauwe van de saffier. Verder schreef Plinius dat al deze kleuren schitterden in de opaal. In de Griekse mythologie werd de opaal benoemd als de tranen van Zeus, die na de overwinning op de Titanen in de steen gevangen zitten. In Indië ziet men de opaal als geluksbrenger, voornamelijk door de glans van de steen. Zij zien de opaal als een magische steen.
De kleuren en vindplaatsen
Een opaal kan uit meerdere kleuren bestaan. De meest voorkomende kleuren van de opaal zijn: kleurloos, wit, blauw, groen, purper, geel en zwart. Over het algemeen wordt de opaal glanzend gevonden, maar bij enkele gevallen zijn ook doffe exemplaren bekend. De glans van de steen ontstaat doordat er microscopisch kleine waterdruppels onder het oppervlak van de steen zitten. De opaal wordt voornamelijk gevonden in de provincie South Australia, Mexico en Brazilië.
Geneeskrachtige werking van de opaal
Ook al is de geneeskrachtige werking van edelstenen bekend, schakel bij ernstige of lichte klachten altijd medische hulp in. De energie en trilling van de opaal kan een geneeskrachtige invloed hebben op de volgende klachten en aandoeningen:
Verkoudheid, bronchitis en astma
Deze klachten zullen sneller verdwijnen of lichter worden als men een sieraad draagt waarin de edelsteen opaal is verwerkt. Draag het sieraad zoveel mogelijk op de huid.
Het cholesterolgehalte
Opaal is goed voor het hart en verlaagt het cholesterolgehalte en de bloeddruk. Ook hiervoor dient men een sieraad te dragen met daarin de steen opaal verwerkt. Draag het sieraad zoveel mogelijk op de huid.
Eetlust en spijsvertering
regelmatig een opaal dragen op de huid versterkt de werking van de dikke darm.
Lever, gal, nieren en blaas
Het dragen van een opaal verbetert de opname van voedingsstoffen en de ontgifting van het lichaam
Spiritueel
Op spiritueel gebied zorgt de opaal voor wijsheid en tevredenheid. Het geeft u inzicht en vergroot uw intuïtie. De steen laat u de oorzaken van emoties beter begrijpen.
Opladen en ontladen van opaal
Als u een edelsteen voor de gezondheid draagt moet deze regelmatig worden gereinigd. De steen geeft positieve energie af aan de drager door de trillingsfrequentie. Negatieve energie van de persoon die de edelsteen draagt zal geabsorbeerd worden. Het opladen en ontladen van een opaalsteen of sieraad met opaal erin verwerkt kunt u op de volgende manieren doen:
Ontladen: u kunt de opaal regelmatig voor minstens 30 minuten onder stromend lauwwarm water afspoelen. Het water mag niet te heet zijn om scheuren in de steen te voorkomen.
Opladen: opaal kunt weer opladen door deze een nacht in een geode van bergkristal of op een groep bergkristallen te leggen.
Opaalstenen in Australië
De opaal is de nationale edelsteen van Australië. Volgens oude Aboriginallegenden (Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van Australië) ontstonden de kleuren van de opaal toen er een regenboog op de aarde viel. In de Outback (met name het rode centrum, red center) van South Australia, New South Wales en Queensland kunt u de opaalvelden en opaalmijnen bezoeken. De opaalvelden zijn te vinden in het Great Artesian Basis, dat ooit een grote binnenzee was. De opaal is ook bekend als “het vuur van woestijn” omdat deze worden ontgonnen in het heetste en onherbergzaamste gebied dat er te vinden is in Australië.
Coober Pedy – Opaalhoofdstad van de wereld
Dit dorp in de Outback van Australië ligt ongeveer 850 kilometer van de stad Adelaide af. U kunt de opaalhoofdstad van de wereld op twee manieren bereiken; met het vliegtuig vanaf Adelaide of via de Stuart Highway. Coober Pedy is een echte mijnwerkersstad en de bevolking leeft grotendeels onder de grond in oude mijnen of zelf gegraven grotten om de hitte van de zomer te vermijden. Meer dan de helft van de bevolking in Coober Perdy is werkzaam in de opaalindustrie. De rest is voornamelijk werkzaam in de toerisme sector. In het dorp kunt u oude mijnen, werkende mijnen, opaalvelden en opaaltours bezoeken. Bij de opaaltours krijgt u onder andere een demonstratie over het slijpen en verwerken van opaal. Zelf kunt u in meerdere hotels en hostels onder de grond slapen, zoals de bewoners al jaren doen. In de omgeving van Coober Pedy zijn er meer dan 70 opaalvelden te vinden. Nergens anders op de wereld zijn er zoveel mijnen met opaal te vinden. Naast de opaalindustrie kunt u ook kerken, musea, the dog fence, the painted desert en kunstgalerijen bezoeken.