Moodboard op kleur maken

Moodboard op kleur maken

Kijk jij wel eens naar het programma “vt wonen Weer verliefd op je huis”? Dit is een programma waarbij de stijlen van de twee hoofdbewoners van het huis worden gecombineerd en verweven tot één stijl. Om de stijlen van de bewoners te ontdekken moeten ze een “3D” moodboard maken. In de woonwinkel Eijerkamp richten ze een kamer in naar hun eigen smaak. Daarna krijgen ze voor de metamorfose van hun huis een moodboard te zien dat de styliste heeft gemaakt als inspiratie voor de kamer(s). Ook wanneer je zelf aan de slag gaat met het veranderen van de inrichting in huis kan je gebruik maken van moodboards. Moodboards maken het makkelijker om in woonwinkels de juiste interieurspullen bij elkaar te zoeken, de kleuren in huis te bepalen en om één stijl of een combinatie van stijlen te bepalen. In deze blog lees je alle informatie over hoe je een moodboard op kleur kan maken.

Gratis moodboard op kleur maken: Pinterest en Spark Adobe

Een moodboard maken kan op verschillende manieren. Zo kan je zelf gaan knippen en plakken óf je kan ervoor kiezen om een online moodboard op kleur te maken. In de meeste supermarkten en boekenwinkels vind je woonbladen waar je inspiratie uit kan knippen en plakken. Wanneer je online aan de slag wilt gaan met het maken van een moodboard kan dat op verschillende manieren. De eerste (en misschien wel onze favoriete manier) is via Pinterest.

Moodboard maken op Pinterest

Pinterest kan je eigenlijk zien als een groot prikbord waar je ideeën op kan prikken. Wanneer je een account hebt aangemaakt kan je op verschillende borden (denk aan woonkamer, slaapkamer, creatief, koken) “pins” opslaan. Die pins zijn afbeeldingen (vaak met een link naar bijvoorbeeld een website). Op Pinterest vind je ontelbare (interieur) inspiratie ideeën. Wanneer je eenmaal aan het zoeken bent kan je bijna niet meer stoppen. In de map die je hebt aangemaakt scroll je makkelijk langs alle opgeslagen afbeeldingen. Op een smartphone kan je de Pinterest app downloaden. Zo bekijk je overal de afbeeldingen die je hebt opgeslagen (ook in de woonwinkels).

Spark Adobe

Wanneer je een account aanmaakt bij Adobe kan je gratis aan de slag met Spark Adobe. Hier kan je moodboards in maken zoals ze origineel worden vormgegeven. Allereerst kies je een formaat en/of vorm waarop je het moodboard wilt maken. Daarna kies je een thema met verschillende ontwerpelementen. Wanneer je dit hebt gedaan kan je jouw eigen afbeeldingen toevoegen, ook zou je kunnen kiezen voor de afbeeldingen die dankzij creative commons beschikbaar zijn gemaakt. Als laatste maak je het moodboard op kleur af met tekst.

Moodboard op kleur maken in Canva

Wanneer je bereidt bent om iets meer te betalen kan je een geweldig moodboard op kleur maken in Canva. Je hebt hier ontelbare fotocollage moodboards waar je heel makkelijk zelf de kleuren van de losse elementen kan bepalen, de plaatjes kan verschuiven en andere foto’s kan toevoegen. Wanneer je op regelmatige basis een moodboard op kleur wilt maken is dit dus een goede optie! Het is ook mogelijk om slechts een tijdelijk abonnement te nemen, je kan dan in een kortere periode alle moodboards maken die je voor ogen had. De afbeeldingen in deze blog zijn beiden gemaakt in Canva.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.