Smaakvolle en betaalbare vloerkleden

Smaakvolle en betaalbare vloerkleden

Heb jij ook zin om jouw interieur op te frissen nu de feestdagen achter de rug zijn en de kerstboom weer de deur uit is? Met een nieuw vloerkleed geef je jouw huis of kamer een ware metamorfose. Wil je niet te veel geld uitgeven aan een nieuw vloerkleed? Dan vind je in deze blog smaakvolle en betaalbare vloerkleden. Ook lees je tips over het uitzoeken van een geschikt vloerkleed, het bepalen van de juiste grootte en het stylen van de ruimte waar het kleed komt te liggen.

De ruimte waar het kleed komt te liggen

Voordat je begint met zoeken naar een geschikt vloerkleed is het belangrijk om te kijken naar de ruimte waar je het kleed wilt hebben. Zo weet je hoe groot het kleed moet zijn, en of je beter een hoogpolig of juist laagpolig kleed kan kopen. Om te weten hoe groot het kleed moet zijn is het belangrijk om de kamer op te meten. Is er misschien ruimte voor twee kleden? Een trend die je de laatste tijd vaak ziet! Kies je liever voor een neutrale tint of gooi je het over een andere boeg en neem je een totaal andere kleur waarmee je echt zorgt voor een metamorfose van de ruimte?

Grootte van het vloerkleed bepalen

Eerst bedenk je of je het kleed onder de bank door wil laten lopen of in de vrije ruimte wilt plaatsen met wat ruimte tussen de meubels en het kleed. Daarna ga je de kamer opmeten. Om te weten tot hoe ver je het kleed wilt hebben kan je gebruik maken van kranten en/of schilderstape om een indruk te krijgen van het eindresultaat. Tegenwoordig zie je ook vaak dat mensen kiezen voor twee kleden. Je kunt een kleed erbij plaatsen van een heel ander materiaal of zelfs een andere vorm. Bijvoorbeeld een vierkant kleed met daar schuin overheen een rond kleed. Het combineren van twee kleden geeft een speels effect.

Hoogpolig of laagpolig

Als je weet hoe groot het kleed moet worden kan je op zoek gaan naar een mooi kleed. Bedenk van tevoren of je een hoogpolig of laagpolig kleed wilt hebben. Hiernaast zijn er ook andere kleden die gemaakt zijn van verschillende materialen die niet persé onder laagpolig of hoogpolig vallen. Bijvoorbeeld jute of zelfs leer. Een hoogpolig kleed oogt knus en is lekker zacht en warm aan je voeten. Maar helaas is een hoogpolig kleed ook wat moeilijker om goed schoon te houden. Bij wollen kleden is er een kans dat het kleed erg pluist. Dit gaat makkelijker bij een laagpolig kleed.

Hoogpolige kleden

Laagpolige kleden

Vorm van het vloerkleed

Heb je veel ronde vormen in huis? Dan kan je ook voor een rond kleed kiezen. Een kleiner rond kleed staat ook mooi onder een bijzettafel of in de hoek van de kamer. Je kunt ook vloerkleden met verschillende vormen combineren voor een speels en dynamisch effect.

Kleur van het kleed uitkiezen

Bij het uitkiezen van het kleed is het belangrijk om te kijken naar de kleur. In een huis met kinderen en/of huisdieren is gemêleerd of een iets donkerder kleed aan te raden. Een lichter kleed zal na een tijd ook meer verkleuren.

Materiaal van het kleed

Vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen die allemaal zo hun voor- en nadelen hebben. Je hebt kleden met synthetische materialen en natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld wol, jute, leer, hennep, bamboe, sisal en katoen. Synthetische materialen die je vaak terugziet in kleden zijn acryl, kunststof, polyester en viscose. Kleden gemaakt van synthetische materialen zijn vaak een stuk makkelijker schoon te houden. Ook verkleuren ze minder dan kleden van natuurlijke materialen.  

Trends van dit moment

Er zijn verschillende trends op het gebied van vloerkleden die je tegenwoordig veel voorbij ziet komen. De eerste en misschien wel grootste trend zijn vintage kleden. Veel mensen kiezen voor een nieuw kleed met vintage uitstraling. Vooral vintage berberkleden zie je veel terug en een oosterse versleten look. Ook sisal, jute en rotan kleden zijn tegenwoordig heel erg in. Vooral door de natuurlijke tinten zoals beige, lichtbruin, crème zie je veel terug in het interieur.

Picasso Sarough Vintage Vloerkleed Creme / Beige Laagpolig - 160x230 CM

★★★★★
179,95
Bol.com
Prijs gecheckt op 18 mei 2024 01:23

Kidsdepot Jute kleed rond naturel

★★★★★
53,90
Bol.com
Prijs gecheckt op 18 mei 2024 01:23

Vloerkleed Jute Pixie Rond (120cm) KidsDepot

73,90
56,95
Bol.com
Prijs gecheckt op 18 mei 2024 01:23

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.