Je huis seizoensklaar maken

Je huis seizoensklaar maken

Voor ieder seizoen kan je jouw interieur aanpassen. Dit hoeven geen grote aanpassingen te zijn. Met kleine accessoires kan je een verschil maken. De sprong van kerststuk naar paasversiering is niet groot maar geeft het huis weer een hele andere uitstraling. Wil jij weten hoe je jouw huis seizoensklaar kan maken? En hoe je kleur hierbij kan gebruiken? Lees dan snel verder!

Lente in huis halen

De kerst is weer voorbij en de boom en de versieringen (zoals het kerststuk) liggen weer op de zolder tot het volgende jaar. Heb jij ook zo’n zin om weer fris en opgeruimd het nieuwe jaar te starten? Voor ons is dit één van de fijnste wisselingen. Bij het zien van de kleurige bloemen die uit de bollen tevoorschijn komen vergeten we de donkere dagen. Kleuren die passen bij de lente zijn: Geel (narcissen), paars (krokussen, blauwe druifjes), roze (tulpen en hyacinten), wit (sneeuwklokjes en lelietjes van dalen). Je ziet dus dat je mooi kleur in huis kan halen door middel van de bovenstaande bloemen en bijvoorbeeld paastakken. Rond pasen heb je ook veel versieringen in pasteltinten. Start de grote schoonmaak met een lekker geurend sopje en versier het huis daarna met paasaccessoires.

Zomer in het interieur

Misschien dat je bij de zomer minder snel een beeld hebt van hoe je dit in het interieur kan toepassen. De zomer vraagt écht om een beachlook. Hierbij kan je denken aan mooie schalen en glazen vazen met schelpenzand en mooie schelpen. Ook kan je prachtige kransen maken met schelpen. Tijdens een wandeling op het strand kan je op zoek gaan naar zeewier, schelpen, drijfhout en dit verwerken in een mooi stuk. Kleuren die passen bij de zomer zijn lichte kleuren zoals zandkleuren, lichtgrijs, zeeblauw en wit. Uiteraard kan je ook kiezen voor veel felle kleuren. Zo zijn er in de zomer vaak kleurige tafelkleden, kussentjes, waterkannen en andere accessoires voor in huis verkrijgbaar. Met wat geluk kan je in de zomer ook lekker in de tuin zitten. Daar wil je uiteraard ook het zomerse gevoel doorvoeren. Denk bijvoorbeeld aan papieren lampions en een kleurige hangmat.

Herfst in huis halen

Bij herfst denk je meteen aan de kleuren warm bruin, oranje, rood en okergeel. Je kan de herfst op verschillende manieren in huis halen. Je kan bijvoorbeeld een krans maken van dennenappeltjes die gratis in het park of in het bos kunt oprapen. In de winkels vind je ook meerdere herfstversieringen zoals kunstpaddenstoelen, grote en kleine dennenappels en mooie takken (het liefst met wat groen mos erop). Kastanjes kan je ook in een grote glazen vaas doen als decoratie met eventueel een mooie kaars erop. De dagen worden wat korter en grijzer. Kaarsen kan je kopen in verschillende herfsttinten om het huis knus en gezellig te maken.

Winter in het interieur

Bij de winter denk je aan grijs, wit (kleur van de sneeuw) maar ook aan de kerstkleuren zoals rood, zilver, goud en groen. Tegenwoordig kun je de kerstboom versieren met heel veel verschillende kleuren, het kan niet gek genoeg. Ook kan je ervoor kiezen om de kerstboom en kerstversiering juist heel traditioneel te houden met rood en goud. Je kan mooie kerststukken maken en de kerstboom optuigen. Het lijkt ieder jaar wel alsof kerst iets eerder komt. Zeker dit jaar met het coronavirus waren er veel mensen die al voor sinterklaas de kerstboom in huis hadden staan.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.