Modekleuren voor het nieuwe seizoen

Modekleuren voor het nieuwe seizoen

Ieder seizoen zie je veel dezelfde kleuren terug in de kledingwinkels. Dit zijn vaak de modekleuren voor het nieuwe seizoen. Wij vonden het erg interessant om hier meer over te weten te komen. Want wie bepaalt nou eigenlijk wat de modekleuren zijn? Zou je je aan deze modekleuren moeten houden of juist niet? En wanneer worden de modekleuren eigenlijk bepaald?

Wie bepalen de modekleuren voor het nieuwe seizoen?

De modekleuren voor het nieuwe seizoen worden bedacht door de grote modeontwerpers. De goedkopere modeketens volgen wat ze tijdens de catwalkshows in bijvoorbeeld New York, Parijs en Milaan zien. Verder hebben ze ook trendwatchers in dienst om te kijken welke trends populair zijn of worden. Trendwatchers kijken onder andere op social media en naar celebrities welke trends er veel te zien zijn.

Wanneer worden de modekleuren bepaald?

Een collectie wordt meestal twee tot drie seizoenen vooraf samengesteld. Dit wil zeggen dat in de lente de collectie voor over een half jaar al gemaakt wordt. Er wordt dan al bepaald wat jij over een aantal maanden gaat dragen. Vroeger waren de grote couturehuizen toonaangevend. Tegenwoordig hebben trendspotters ook een grote invloed in het opmerken en bepalen van de nieuwste trends. Onder andere op het gebied van mode. Mensen willen eigenlijk in alle seizoenen kleding kopen die ook in de andere seizoenen gedragen kunnen worden. De trends zoals onder andere broekmodellen (denk aan skinny of juist flared broeken) en schoudermodellen (schoudervullingen of juist niet) kun je per seizoen uitkiezen in de modezaken.

Invloeden op jouw kledingkeuze

Jouw kledingkeuze wordt beïnvloed door indrukken van buitenaf. Dus bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent op een tropische bestemming ben je geneigd om bijvoorbeeld meer hippie-achtige en gypsy style kleding te kiezen. Je laat je dan snel inspireren door de lokale kleding en kiest vaak voor wat fellere kleuren. Iedereen kent het verschijnsel van miskopen tijdens de vakantie. Items waar je tijdens de vakantie helemaal verliefd op bent draag je thuis vaak nooit meer. Soms is het lastig om deze kleding weg te doen omdat er mooie herinneringen aan zitten. Wat op social media bij een celebrity helemaal gaaf staat, hoeft bij jou niet meteen ook zo te staan. Daarom is het belangrijk om ook te kijken naar jouw lichaamstype en naar jouw huidskleur, oogkleur en haarkleur.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.