Kleuradvies & betekenis van de kleur grijs

Grijs

Vandaag ga ik het hebben over het kleuradvies en de betekenis van de kleur grijs. In de winterse periode ziet het er buiten soms grijs uit, maar als we nu deze kleur eens van een andere kant bekijken. Grijs valt onder de neutrale kleuren en is praktisch heel geschikt voor de duurdere kledingstukken waar je lang mee wilt doen, zoals een jas of schoenen.

Grijs en persoonlijkheid

Maar wat zegt de kleur grijs van je persoonlijkheid? Namelijk dat je intelligent bent, wijsheid hebt en zelfvertrouwen. Je bent onbevooroordeeld en je komt gedistingeerd over.

Teveel grijs dragen kan lijken op weinig interesse in je omgeving. De juiste balans en combinatie van grijs samen met andere kleuren geeft het goede effect.

Als we kijken naar de kleurentypes, zien we dat het grijs bij alle seizoentypes staat. Het blijft wel een individueel effect  en heeft vooral te maken met de soorten grijs.

Nuances grijs

Grijs bestaat in meerdere nuances, een donker of lichte, maar ook die met een groenachtige of lila ondertoon.

De basis van de kleur grijs bevat het midden van zwart en wit. Je uiterlijk bepaalt welke ondertoon in het grijs het mooiste bij jou staat, welke kleur haar je hebt en mocht het haar grijs zijn, dan maakt het wel uit welk grijs dat haar dan is.

Kleur ogen van belang

Verder zijn je huid medebepalend en de kleur van je ogen. Zijn je ogen groenachtig grijs bijvoorbeeld, dan staat dat grijs je heel mooi, waar dat vleugje groen in verwerkt zit.

Er is dus met grijs veel te combineren. Voor donkere types zijn verschillende kleuren grijs in een outfit ook mooi.

Verder gaat het grijs nog meer spreken als je er een accent kleur bij neemt, en die zijn voor iedereen verschillend. Je kent voor jezelf vast wel een paar kleuren die voor jou iets opvallends hebben en je extra mooi maken.

Als je dit gebruikt met een kledingstuk erbij of in een accessoire, ben je een harmonische en vrolijke verschijning.

Grijs en zakelijke gelegenheden

Voor de zakelijke gelegenheden is grijs zeer geschikt en maakt minder streng dan zwart. Daarbij kun je de accessoire in een opvallende of minder opvallende kleur combineren met grijs. Grijs heeft vele gezichten, kijk daarom goed in de spiegel wat het met je doet en welke keuze je maakt.

Het komend voorjaar zal ik vaker de betekenis en effect van een bepaalde kleur uitleggen inclusief het kleuradvies.

Heb je een reactie op dit artikel? Klik dan hieronder op ‘reactie’ en plaats je bericht, vraag of opmerking.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.