Duurzaam interieur: Tweedehands en milieuvriendelijke verf

Duurzaam interieur: Tweedehands en milieuvriendelijke verf

Heb jij ook zo een hekel aan veel rommel in huis, dan wordt het tijd dat je een nieuw interieur gaat bedenken met behulp van bestaande meubeltjes. Het is tenslotte bijna voorjaar en dan gaan onze handen jeuken om aan de grote voorjaarsschoonmaak  te beginnen met als resultaat dat je een schoon en fris huis hebt klaar voor een vintage inrichting. Het leukst is het om de verschillende stijlen te combineren. Een duurzaam interieur creëer je door tweedehands spullen te hergebruiken en door te kiezen voor bijvoorbeeld milieuvriendelijke verf.

Een vintage stijl met oog op duurzaamheid

Wanneer je een moderne bank een vintage uitstraling wilt geven kan je gebruik maken van kussentjes. Vooral de kussens met een vlakverdeling hebben een vintage uitstraling. Wanneer je onder luxe beddengoed wilt liggen maar toch ook aan het milieu wil denken is het heel slim om aan het merk Four leaves of Yumeko te denken.  Voor iedere lakenset heeft een kindje aan de andere van de wereld een slaapzakje gekregen.

Duurzaam interieur: Meubels en accessoires uit de kringloopwinkel

Waar denk je het eerst aan wanneer je een vintage interieur  wilt hebben. Natuurlijk aan uren lange bezoekjes aan de kringloopwinkels. Wanneer je houdt van spullen met een krasje en een deukje waaraan je kunt zien dat er al in geleefd is dan ben je op het goede adres. De meubeltjes die aan een tweede leven beginnen kun je eventueel een nieuw kleurtje geven. Wanneer je aan het milieu denkt moet je het zoeken in milieuvriendelijke verf.

Milieuvriendelijke verf voor het pimpen van kringloopmeubelen

Om in de stijl van vintage te blijven gebruik je rustige pasteltinten. Om helemaal duurzaam bezig te zijn kan je de vintage vondsten uit de kringloop pimpen met en nieuw likje verf. Je kan hiervoor gebruik maken van speciale milieuvriendelijke verf. Er is bijvoorbeeld een speciale verf (LAB ECO)die ecologisch verantwoord is. Het merk zorgt er ook voor dat er schoon drinkwater is op verschillende plekken in India.

Minder weggooien en meer hergebruiken

Het is ook slim om voordat je je bezoek aan de kringloopwinkel plant een rondje in je huis te maken en goed te bedenken welke spullen je kwijt wilt. Dat heeft als resultaat minder spullen aanschaffen en wat meer spullen voor hergebruik wat ook voor heel goed is voor het milieu.  Een goede truc is om bijvoorbeeld vijf interieur stukken in te leveren zodat je voor jezelf weer vijf nieuwe spullen kan halen bij de kringloop. Zo voorkom je dat je weer heel snel een propvol huis hebt omdat je niet kunt kiezen wat je nu het liefste wilt.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.