Ben jij het vijfde of zesde kleurentype?

Het idee je het zomertype bent omdat je in de zomer geboren bent, is wat te simpel gedacht, al krijg ik die vraag vaak genoeg te horen. Ook is het te beperkt als we er van uitgaan dat we de mensheid in vier kleurentypes kunnen indelen. Echt waar, is daarmee de kous af is? Er zijn namelijk wat overlappingen tussen het ene en het andere type, daar schrik ik niet van terug, hopelijk jij ook niet. Zijn er echter zoveel overlappingen, dat het zo’n beetje fifty-fifty is, dan hebben we te maken met een combinatietype.

Vrouwen vs. mannen

Vrouwen en mannen die stellig meteen weten welk kleurentype ze zijn, weten ook welke kleurenwaaier ze nodig hebben. Daarentegen zijn er die erg twijfelen, laten die zich de tijd gunnen, want er is een reden voor dat gezoek. Heb je deels koele kleuren, maar ook veel warme kleuren die je staan, dan is de kans groot dat jij het combinatietype bent. Daarom wil ik het maar eens weer onder de aandacht brengen, want ze worden wel eens een beetje vergeten. Allereerst de ‘gewone’ op een rijtje.

De soorten seizoentypes

Welke zijn de combinatietypes?

Men spreekt wel eens van het vijfde en zesde zintuig. Spreekwoordelijk kun je hier het vijfde en zesde seizoentype in die zin ook beschouwen. Kijk wat verder dan de afgepaste kaders en ontdek meer.

Bij wie komt het combinatietype vaak voor?

Met geverfd haar is de kans groter dat je een combinatietype bent. Door het ‘corrigeren’ van je oorspronkelijke kleur, maak je in wezen een wijziging in jouw natuurlijke kleurensamenstelling. Je huid is zacht van kleur en je maakt je haar ineens pikzwart. Het is een samengaan van kleuren die van nature niet voorkomt en zodoende val je dan gauw in het vakje van het combinatietype. Dat is dan ook de oplossing voor het geval er een heleboel ineens niet meer staat. Je was immers zo gewend geraakt aan de kleding die je dagelijks droeg en dat makkelijk uit de kast halen, pakt ineens zo raar uit. Wat nu?

Geverfd haar vraagt een nieuwe oriëntatie in je garderobe. De plotselinge verandering in je kleuren in het uiterlijk heeft misschien een ander seizoentype van je gemaakt. Dit is niet altijd zo, maar wees er op bedacht.

Verder zijn er mensen die van zichzelf bijvoorbeeld heel donkerbruin haar hebben, dat in de verte voor de toeschouwer oogt als zwart. Hun huid is toch wel licht met een zweempje bruin er in. Zulke mensen dragen met gemak de warme kleuren, maar ook de koele en felle kleuren van het wintertype. Voor alle duidelijkheid heb ik het hier natuurlijk over het herfst-wintertype.

Kleurenwaaiers speciaal voor het combinatietype

Sinds kort hebben we de webshop geopend, bestel hier in de kleurenwaaier voor het combinatietype

Tot welk seizoentype wil je horen?

Veel mensen hechten aan een bepaald seizoentype een zekere waarde. Ik noem er hier een paar van. Ze denken dat het herfsttype creatief is. Het lentetype zal wel een natuurtype zijn, want dan staat alles zo fijn in bloei. Het zomertype zou fijntjes en elegant zijn, pastelkleuren horen bij de bescheiden persoonlijkheid. Het wintertype is vanzelf doortastend en vastberaden. Echter hier wordt de uitstraling van de kleuren verward met iet anders. Een kleurentype ontstaat op grond van de kenmerken in jouw uiterlijk. Koste wat het kost te dragen wat jij als kleurentype perse wilt zijn, zal niet echt werken.

Wel kun je in jouw kleurentype die kleding kiezen met de juiste kleuren. Daar binnen is een hoop variaties mogelijk, hoe gebruik je jouw kleuren? Daar hangt veel vanaf en daarmee kun je sferen en stijlen creëren. Seizoentype Van Je Geboortemaand

Wat heb je nodig?

Dat is goed te overzien, in elk geval een spiegel, tijd, geduld en in de meeste gevallen een goed advies. De Betekenis Van Je Accentkleur

Na de december feestmaand genieten we van meer licht. En voor je het weet is het al weer februari, met de dag van onze geliefden. Ken je iemand die zo zoekend is naar haar of zijn seizoentype, en met kleren voortdurend aan het worstelen is? Doe diegene eens een plezier met de kleurenwaaier of misschien een complete kleurenanalyse met kleurenadvies.

Idee Voor Cadeau Valentijnsdag

Wat maakt ons zo speciaal?

Vergeet niet dat bij ieder kleurtype zijn er uitzonderingen die ook in een ander kleurtype voorkomen, dat maakt ons als modemens zo uniek.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.