Verschillende kleuren schoenen bij elk seizoen van het jaar

Het jaar kent natuurlijk allemaal verschillende seizoenen. Bij elk seizoen horen er weer nieuwe kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld de kleur geel perfect matchen bij de zomer. Ook bij de andere seizoenen zijn verschillende kleuren belangrijk. Schoenen heb je ook in veel verschillende kleuren en maten. Hieronder lees je precies welke kleur schoen perfect bij welk seizoen past. Op die manier heb je voor elk seizoen de perfecte schoenen in huis.

Inhoudsopgave

Herfst

Allereerst is het seizoen van de bladeren aan de beurt. De herfst is een mooi seizoen met ook heel bijzondere kleuren. Ook voor damesschoenen kun je in de herfst schoenen kopen met veel verschillende herfstkleuren. Typische herfstkleuren zijn bijvoorbeeld rood, bruin, okergeel en aardekleuren. Er zijn dus enorm veel kleuren te koppelen aan de herfst. Dit heeft te maken met de mooie bladeren die van de bomen af vallen. De kleuren zijn ook allemaal te verkrijgen in schoenkleuren. Op die manier hoef je je dus geen zorgen te maken dat je niet de juiste kleur aan hebt in de herfst.

Winter

Na de herfst staat het volgende seizoen alweer voor de deur, namelijk de winter. De winter heeft heel andere kleuren dan de herfst. De winter is namelijk een stuk kouder en killer. Typische schoenen die daar bij passen zijn over het algemeen warme schoenen met toch een goede winterkleur. Kleuren die helemaal passen bij de winter zijn paars, blauw en bijvoorbeeld een roze tintje hier en daar.

Lente

Nu de winter geweest is, is het tijd om voor de lente de perfecte schoenen in huis te halen. De lentekleuren zijn namelijk een stuk vrolijker om te dragen. Ook zijn de lentekleuren redelijk zacht, waardoor het een mooie toevoeging is om de lentekleuren te kiezen bij echte lenteschoenen! Lentekleuren kun je bijvoorbeeld associëren met pastelkleuren. Denk hierbij aan babyblauw, lichtroze, lichtgeel, lichtgroen en lichtpaars. Wanneer je die kleuren op je schoenen hebt staan, dan weet je zeker dat het goed zit in de lente.

Zomer

Als laatste seizoen is de zomer aan de beurt. De zomer kent veel vrolijke en felle kleuren. Dus ook voor je schoenkleur is het leuk als je de felle kleuren weet op te zoeken in je stijl en in je schoenen. Typische zomerkleuren zijn bijvoorbeeld de kleur blauw, roze, rood en ook groene pasteltinten doen het in de zomer goed. Kortom, er zijn genoeg verschillende zomerse kleuren te vinden op schoenen. Ga snel opzoek en wie weet kom jij de perfecte schoen tegen voor in de zomer

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.