Kleurentrends in de watersport

Trends in kleuren en grafische designs bij watersportartikelen wisselen elkaar continue af, maar bestaan ook naast elkaar.
Watersporten zijn populairder dan ooit tevoren en er is steeds meer vraag naar kleurrijke en opvallende watersportartikelen, zoals bijvoorbeeld boten en supboards. In deze blog bespreken we enkele van de belangrijkste trends in kleuren en grafische designs die momenteel in de watersportindustrie te zien zijn.
Kijk naar de laatste trends en ontwikkelingen bij supboards en je ziet daar diverse ontwikkelingen, zwarte en grijze boards, maar ook kleurrijke boards, al dan niet met een verrassend grafisch design

Heldere kleuren

Een van de belangrijkste trends in kleuren bij watersportartikelen is het gebruik van heldere, felle kleuren. Was in het verleden blauw de meest gebruikte kleur, tegenwoordig zie je ook heel veel andere kleuren.
Dit omvat alles van felroze en geel tot turkoois en oranje. Deze kleuren zorgen ervoor dat watersportartikelen opvallen op het water en kunnen helpen om de aandacht van anderen te trekken. Bovendien kunnen deze kleuren ook helpen om de stemming te verbeteren en het plezier te vergroten. Het is een vrolijk gezicht als je veel zeilboten met allerlei verschillende kleuren op het water ziet.

Natuurlijke kleuren en patronen

Een andere trend die we overal zien, is het gebruik van natuurlijke kleuren en patronen. Dit omvat alles van aardetinten en houtnerfpatronen tot marmer- en granietpatronen. In de watersport zien we vaak houtpatronen op kunststof toegepast worden, zo krijgen de producten een soort retro uitstraling.

Zwarte en grijze kleuren

Zwart en grijs zijn de laatste tijd steeds populairder geworden in de watersportindustrie. Dit kan te maken hebben met de groeiende vraag naar minimalistische ontwerpen en meer ingetogen kleurenschema’s.

Grafische Designs

Een van de manieren waarop de kleuren bij watersportartikelen worden gebruikt, is door ze te combineren met grafische designs. Dit is vooral het geval bij SUP-boards, waarbij je steeds vaker geometrische patronen, abstracte lijnen en minimalistische of juist hele uitbundige ontwerpen ziet. Grafische designs bieden vooral esthetisch aantrekkelijke elementen aan watersportartikelen, maar dragen ook bij aan de persoonlijke stijl van de gebruiker.

Combineren van de mogelijkheden

Vaak worden meerdere trends/mogelijkheden gecombineerd. Kijk maar eens naar het Sportstech WBX supboard, waar kleur, grafisch design en een houtprint allemaal tegelijk toegepast wordt.

Trends
De ontwikkelingen staan nooit stil, niet in materialen en technieken, maar ook in het gebruik van kleur en grafisch design. Dit maakt dat er altijd wel een ontwerp te vinden is wat past bij jou.

Conclusie

In de watersportindustrie zijn er tal van trends op het gebied van kleuren en grafische designs. Of je nu op zoek bent naar een opvallend en kleurrijk ontwerp of juist een meer minimalistische en ingetogen uitstraling, er is voor ieder wat wils. Van heldere, felle kleuren tot natuurlijke patronen en zwart-grijze designs en combinaies van dit alles. Watersportartikelen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en designs.

Of je nu een beginner bent in de watersport of een ervaren sporter, de keuze voor een bepaalde kleur of design is vaak een persoonlijke keuze. Sommige mensen kiezen voor opvallende kleuren en designs om op te vallen op het water en anderen prefereren juist een meer ingetogen uitstraling. Wat je voorkeur ook is, er is altijd wel een ontwerp te vinden dat bij jou past.

Tot slot is het belangrijk om bij de aankoop van een watersportartikel niet alleen te letten op het uiterlijk, maar ook op de kwaliteit en functionaliteit ervan. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe boot of een SUP-board, zorg ervoor dat je een artikel kiest dat is gemaakt van duurzame materialen en geschikt is voor het soort watersport dat je wilt beoefenen. Met de juiste combinatie van kleur, design, kwaliteit en functionaliteit ben je klaar om optimaal te genieten van het water.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.