Kleurenanalyse & de kracht van daglicht

Voor het zien of de kleur die je aan hebt de juiste is bij een kleurenanalyse, heb je goed licht nodig. Wat betekent eigenlijk goed licht?

Daglicht is het beste licht om iets te kunnen beoordelen of te vergelijken. Neonlicht in winkels maakt de kleur vaak heel anders.

Zomermaanden

Ook in de zomermaanden is er in de kledingwinkel vaak weinig daglicht te vinden. Wel eens geschrokken toen je buiten kwam en daar zag wat je werkelijk gekocht had?

Mij is dat in het verleden wel eens overkomen. Bespaar je deze ellende en loop met de paskleding even naar het raam. Om deze reden heb ik bij mijn kleurenadvies altijd een speciale lamp, waarbij de tinten niet verkleuren.

Gewoon kunstlicht maakt kleuren gelig. Om de exacte kleuren van de huid, haar en ogen te constateren voor een kleurenanalyse, is goed licht onmisbaar.

Daglicht

Bij het daglicht sta ik liever niet rechtstreeks in de zonnestralen, dit kan een beetje verblinden. Als ik voor een groep kom voor een kleurenanalyse, zal ik van te voren de ruimte komen bekijken, of anders heb ik aan de telefoon ruim overleg hoe de ruimte er uit ziet waar de kleuren-workshop plaats vindt.

Voor het juiste kleurenadvies is het juiste licht een voorwaarde, voor mij, voor de klant die een goede kleurenanalyse wil, maar ook voor jou bij het winkelen en passen.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.