Kleur van het jaar 2021: Brave Ground

Kleur van het jaar 2021: Brave Ground

Ieder jaar kijken we weer reikhalzend uit naar de nieuwe kleur van het Jaar van Flexa. Dit jaar is de kleur van het jaar 2021 een hele rustige aardse kleur die eindeloos gecombineerd kan worden. De naam van deze kleur is Brave Ground. De kleuren die volgens Flexa hier goed mee gecombineerd  kunnen worden zijn onderverdeeld in  verschillende paletten : Expressieve kleuren,  Trust kleuren, Timeless kleuren en Earth kleuren. We zijn nu wel weer toe aan een nieuwe impuls  in ons interieur.

Wie heeft de kleur van het jaar 2021 bepaald?

De kleurexperts van Flexa en een team van internationale designers bekijken samen de nieuwste trends. Deze trends worden gebruikt om de nieuwe trendkleur te bepalen. Ook wordt er gekeken naar wat er speelt in de wereld.  In 2021 gaan we terug naar de basis om hier vandaan weer verder te kijken. De kleur van het jaar 2021 is Brave Ground.

Kleur paletten met de kleur van het jaar 2021

Er zijn 4 verschillende kleurpaletten ontworpen door flexa Zo is er voor ieder wat wils of je nu van een kleurrijk interieur houdt of een rustig en harmonieus interieur.  Hier onder vind je de 4 verschillende kleur paletten met een uitgebreide beschrijving  en bijbehorende producten.

Expressive palet

Dit kleurenpalet bestaat uit een gedurfde combinatie die super tot zijn recht komen met moderne meubels en grafische patronen. Het liefst combineer je deze warme roze en rode tinten met een lichte houten vloer. Je kan een statement maken door grafische patronen te maken (bijvoorbeeld circels) op de muur. Gebruik hiervoor contrasterende kleuren zoals felle roodtinten op een pastelroze muur. Je wordt vanzelf vrolijk wanneer je wakker wordt in zo’n kleurig interieur. Word je hier juist erg onrustig van? Dan kan je ook kijken naar één van de andere kleurpaletten.

Trust palet

Dit palet is de favoriet van onze redactie. De kleuren creëren namelijk een subtiele basis waar je verschillende kleuraccenten in kan gebruiken. Zo kan je zwarte details er mooi in verwerken, bijvoorbeeld van zwarte stalen deuren en accessoires. Ook kleuren zoals groen (bijvoorbeeld van planten) passen prachtige in deze neutrale basis. Rustig, chique en trendy vanwege de zwarte accessoires. De kleuren die hier gecombineerd worden met Brave Ground zijn Solid Rock, Steady Pebble, Perky Limestone en Epic Mud.

Timeless palet

Het Timeless palet is gemaakt met tijdloze kleuren die net als het trust palet een prachtige subtiele basis vormen in het interieur. De bruin- en geelkleuren geven het interieur een chique en retro (nostalgisch) uiterlijk. Deze tinten geven het interieur een warmere uitstraling dan de koelere kleuren in het trust palet. De gele tinten geven een levendig effect aan het interieur. In de slaapkamer geeft de gele tint een gouden en luxe uitstraling.

Earth kleurenpalet

Bij het Earth kleurenpalet wordt de kleur van het jaar 2021 Brave Ground gecombineerd met groene en blauwe kleuren. Het bijzondere is dat zowel donkerdere als lichtere tinten mooi kunnen worden gecombineerd. Bijvoorbeeld een donkerdere kleur blauwe en een lichtere kleur groen, of juist andersom. Het zijn natuurlijke tinten (zoals de kleur Tranquil Dawn) waarmee het buitengevoel naar binnen gehaald kan worden.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.