Zelf je seizoenstype bepalen: stappenplan

Seizoenstype bepalen zelf

Het bepalen van je seizoenstype in kleuranalyse is een belangrijke stap in het begrijpen welke kleuren het beste bij jou passen. Er zijn vier seizoenstypen: lente, zomer, herfst en winter. Elk seizoenstype heeft zijn eigen unieke kleurenpalet en eigenschappen die overeenkomen met de natuurlijke kleuren en eigenschappen van die specifieke seizoen. In dit artikel zullen we bespreken hoe je jouw seizoenstype kunt bepalen.

Stap 1: Bekijk je huidskleur

De eerste stap in het bepalen van je seizoenstype is het bekijken van je huidskleur. Is je huidskleur warm of koel? Een warme huidskleur heeft ondertoon van geel of goud, terwijl een koele huidskleur een ondertoon heeft van roze of blauw. Als je niet zeker bent van je huidskleur, kun je een wit katoenen shirt dragen naar buiten in de natuurlijke licht. De ondertoon van je huid zal zich hierdoor beter laten zien.

Stap 2: Bekijk je haarkleur

De tweede stap is het bekijken van je haarkleur. Is je haarkleur blond, bruin of zwart? Heeft je haar ondertoon van goud, rood of as? Dit kan je helpen om te bepalen of je een lente, zomer, herfst of winter type bent.

Stap 3: Bekijk je oogkleur

De derde stap is het bekijken van je oogkleur. Heeft je ogen een blauwachtige, groene of bruine ondertoon? Dit kan ook helpen bij het bepalen van je seizoenstype.

Stap 4: Experimenteer met verschillende kleuren

Na het analyseren van deze drie aspecten van je uiterlijk, kun je beginnen met het bekijken van kleuren die bij jou passen. Mensen met een lente-seizoenstype zullen vaak beter af zijn met heldere, warme kleuren zoals geel, oranje, roze en helderblauw. Mensen met een zomer-seizoenstype zullen vaak beter af zijn met koel, zachte kleuren zoals lavendel, blauw, roze, wit en grijs. Mensen met een herfst-seizoenstype zullen vaak beter af zijn met warme, rijke kleuren zoals bruin, oranje, goud en rood. En mensen met een winter-seizoenstype zullen vaak beter af zijn met heldere, krachtige kleuren zoals zwart, wit, blauw, rood en helder

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.