Geel: Zomerse gele kleding en de kenmerken van deze zonnige kleur

geel

Waar denk jij aan wanneer je denkt aan de kleur geel? Als wij aan deze kleur denken gaan onze gedachten meteen naar vrolijkheid, zon, zomer, taxi’s en de Tour de France. Wat veel mensen niet weten is dat deze kleur ook in een outfit prachtig tot zijn recht kan komen. Ook wordt de nagellak kleur geel steeds populairder en dan vooral een mooie zachte, pastelkleur geel.

Waar staat de kleur geel voor?

De kleur geel is een blije, positieve en energieke kleur. Ook staat deze kleur voor duidelijke communicatie, denken, kennis en logica. Het is dus zeker geen gek idee om de kleur geel te gebruiken op een plek waar je veel werkt, bijvoorbeeld in een kantoorkamer in huis.

Geel in het interieur

Bij veel Nederlandse huishoudens kan je tegenwoordig de kleur geel terugvinden in het interieur. De tint okergeel is de laatste jaren namelijk ontzettend populair. In veel woonmagazines zie je bijvoorbeeld fluwelen okergele gordijnen of kussens. Ook okergele muren zijn populair. Wanneer je aan de kleur geel in het interieur denkt, hoef je niet meteen te denken aan kanariegeel. Pastelgele tinten kan je goed in het interieur verwerken, zowel op de muur als in de vorm van verschillende accessoires.

Gele kleding

Wij kunnen ons voorstellen dat je bij het idee van gele kleding niet meteen wild enthousiast wordt. Toch is het een kleur die juist heel mooi kan zijn in je outfit. Wij raden zeker aan om eens een kijkje te nemen in de Humanoid webwinkel. Een winkel met prachtige duurzame kleding, accessoires en schoenen. In deze webwinkel vind je een aantal gele kledingitems die je zelfs kunt combineren om een volledige outfit te creëren. Zo heb je een compleet pak in de pastelkleur “vanille” die echt prachtig staat wanneer je mooi gebruind bent door de zon.

Geel op Bol.com

Wij vinden het erg leuk om in verschillende webwinkels te zoeken naar de kleur geel. Toen wij dit deden op Bol.com kwamen we al snel bij het prachtige prentenboek de gele ballon van Charlotte Dematons. Op iedere plaat in dit prentenboek kan je op zoek gaan naar verschillende terugkerende items. Zo zie je overal een blauw autootje, een fakir op een vliegend tapijt, een boef in een gevangenistenue en een gele ballon. Ook zitten er subtiele grapjes in verwerkt en kan je zomaar ergens een figuur als pippi langkous tegenkomen.

De gele ballon

★★★★★
14,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 17:17

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.