web statistics
header

Bij Weinig Zonlicht Extra Kleurenadvies Gewenst

Op de dagen dat de zon zich vrijwel niet laat zien, is ons uitzicht op grauwe luchten gericht. Met je kleding stel je daar wat moois tegenover, om die dagen ook kleurrijk door te komen. Met een beschrijving van ons Hollandse klimaat breng ik met dit gegeven niet veel nieuws. We kennen allemaal die wisseling van de ene dag mooi en de andere dag lijkt alles in een schemerlicht.

Kledingadvies Voor Elk Kleurtype

Aan de hand van kleding bepalen we dan zelf het goede klimaat.

Met sprekende kleuren doorbreek je het grauwe winterse gevoel. De kleurencombinatie van sprekende kleuren en  basis kleuren breng je het levendige in zicht. Het contrast van  opvallende en rustige kleuren geeft contrast en daar moeten we het van hebben.  Een voorbeeld is de combinatie van een fuchsia trui met een broek in antraciet, of een licht groen jasje met een bruine rok.

Koop kleding als je het ook bij het daglicht kan houden, met kunstlicht is het afgevlakt en minder goed te beoordelen.

De samengestelde kledingstukken zijn niet voor iedereen hetzelfde.

Kledingadvies Voor Het Lentetype

Voorbeeld voor het lentetype om vrolijk in de winter te staan is een donkerpaarse pantalon met een zalmroze vest.

Kenmerken Van Het Lentetype

Kledingadvies Voor Het Zomertype

Voor de donkere dagen zou ik zeggen neem een midden blauwe broek met een groen- turkoois vest en een roze blouseje er onder.

Kenmerken Van Het Zomertype

Kledingadvies Voor Het Herfsttype

Mos groene broek met een zalm kleurig jasje, er onder eventueel een zacht groen shirt.

Kenmerken Van Het Herfsttype

Kledingadvies Voor Het Wintertype

Kobalt blauwe rok met een donkerrood trui met licht blauw shawl.

Kenmerken Van Het Wintertype

Maak Gebruik Van Je Accentkleur

Je kunt van alles variëren, het idee is dat je de accent kleuren draagt en daarbij iets wat minder opvalt. Zo ontstaat contrast en dan schudt je jezelf wakker uit de schemerige sfeer van een donkere dag. De voorbeelden die ik gaf zijn om je zelf verder te laten experimenteren.

Wat Is Een Accentkleur

Paarse sjaal

Benut De Basiskleur

De basiskleur dient als ondergrond van je outfit. Verdiep je in wat jouw beste basiskleuren zijn. Je vind ze elders op deze website.

Wat Is Een Basiskleur

Hoe Kom Ik Aan De Juiste Kleding

Heb je niet meteen dat vest of jasje bij de hand dat je wenst, zoek het dan in een makkelijkere aanvulling Neem een vrolijke sjaal of een kleurrijke tas. Een accessoire maakt je ook buiten een beter zichtbaar mens, je eigen beleving en uitstraling heeft een zeer positieve invloed, zoals altijd het geval is als je jouw eigen passende kleuren kent en draagt.

Vooral de laatste jaren zie ik overal tweedehands kledingwinkels en daar vind je kleuren die normaal wat minder in de mode zijn. Doe daar je kleuren(en financiële) voordeel mee, want mocht jouw goede kleuren niet in de mode zijn, vind je ze vast op deze hernieuwde kledingrekken.

Verder is er altijd een mogelijkheid zelf iets te maken, te breien of anders in opdracht een vest of trui te laten breien. Ook dat is de laatste jaren weer in trek, om een persoonlijk kledingstuk te bestellen via de brei- of haaknaalden. Deze vrijheid van zelf kiezen maakt allerlei kleurencombinaties mogelijk, waarvan je ooit eens droomde. Alleen al met het uitzoeken van zul materiaal vergeet je al het donkere buiten en tuimel je meteen in je eigen creaties.

Mijn Eigen Ervaring

Lang gelden had ik een oranje winterjas met een sjaal met ecru-bruin en zacht oranje. Ik was er toen een trotse puber mee. Later had ik een felle groe-turkoois winterjas met een college sjaal, zoals dat toen heette, daarin zaten fuchsia-lichtroze en hetzelfde fuchsia. Nog wat jaren erbij en ik had een helder rode winterjas. Al deze jassen gingen na enkele jaren weer weg vanwege de pasvorm, voor de kleur had ik ze graag langer gedragen.

Af en toe kom ik in het gebouw van de Hogeschool. Wat me op valt is dat de meeste jonge mannen en vrouwen lopen in tinten als gijrs, bruin, zwart, donkergroen. Het meeste wat ik om me heen zie is donker, zonder contrast. Een enkeling heeft iets aan wat qua kleur wat spannender is. Dat vind ik zeker voor jonge mensen wel jammer.

Bij de sportclub waar ik elke week kom is de leeftijd wat hoger. Maar ook daar zie ik in de sportzaal amper iets wat de naam ‘kleur’ mag dragen. Een enkeling heeft zacht oranje beenwarmers of een blauw hesje over de sportieve kleding. Zelfs op begrafenissen dragen we niet meer uitsluitend zwart met bruin en donkerblauw, dus bij de sport zou ik dat saaie helemaal niet verwachten.

Iedereen moet natuurlijk zelf weten, ik heb zin in de training met mijn paars-roze broek aan, een shirt in gebroken wit. Ik wissel het af met mijn een fuchsia shirt waar ik in sport,met een midden blauwe broek en ecru beenwarmers. Gek genoeg zie ik wel vaak op zondagmorgen een groepje sporters buiten in de natuur in felle kleuren. Dat is heel wat vriendelijker om te zien, daardoor zou je haast spontaan mee gaan doen met hun rennen en lichaamsoefeningen.

Tijdloos In De Mode

Ervaringen Van Klanten

Januari 2017

-Vandaag is mijn kleurenwaaier toegekomen, helemaal wat ik zocht, Daniëlle.

-De Kleurenwaaier is aangekomen op oudjaarsdag, bedankt, Aleid

-Hallo Erica, Zojuist de kleurenwaaier ontvangen, ik ben er blij mee,  bedankt! Simone

De Huid In De Winter

De kleur van ons natuurlijk uiterlijk wordt bepaald door de huid, het haar en de ogen. Alleen de huid kan ietsje bleker zijn in de winter, het haar wordt eerder in de zomer lichter. De ogen blijven uiteraard hetzelfde. Je mag dus de huid wat meer tot z’n recht laten komen als de dagen nog kort zijn of in elk geval weinig licht geven. Geef je gezicht wat extra aandacht en zoek de kleuren uit die jouw huid ophalen.

Het is daarom helemaal niet nodig om somber te zijn in de winter of andere duistere dagen, wanneer je de kleding in de gaten houdt. Kijk naar de goede verhouding van donkere en lichte kleuren en voel ook even hoe je je daarin voelt. Vergeet niet om goed in de je kast te kijken, er hangt vaak meer dan je denkt, je hebt meer combinaties in huis dan zo lijkt.K ijk in de spiegel en beleef ook buiten dat je onafhankelijk bent van het weer. De zon of de wolken mogen er zijn, jouw fleurige kleding evengoed, succes met het vinden van jouw vrolijke combinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews
Roxanne (13 mei 2012)

"Ik heb de kleurenwaaier goed ontvangen, bedankt hiervoor. Ik ben heel blij met het handige meeneemformaat.

Groetjes Roxanne.”


Olga (23 april 2012)

"Heb het ook leuk gevonden: heerlijk een hele middag alle aandacht voor jezelf! Kijk uit naar onze persoonlijke kleurenwaaiers…"

Nogmaals bedankt, vriendelijke groet,

Olga”