Kleurencombinatie? Ontdek de beste kleurencombinaties

KLeur geel kleding

Er is een kleurencombinatie in je uiterlijk en een andere kleurencombinatie in je kleding die daar op aansluit. Je natuurlijke kleurencombinatie in je uiterlijk bestaat uit de kleur van je huid, haar en ogen. Deze combinatie groeperen we in zomertype, herfsttype, wintertype of lentetype.

Seizoenstype bepalen

De combinatie die je met één bepaald seizoenstype kunt maken is afhankelijk van de indeling die je kunt terug vinden in jouw persoonlijke kleurenwaaier.

Wat wil je het meest laten spreken, je ogen, je lippen of nog andere wensen? Al deze informatie krijg je bij het kleurenadvies tijdens de kleurenanalyse en het ontvangen van je kleurenwaaier.

Met je eigen waaier raak je na een poosje zo goed ingewerkt, dat je precies weet welke kleuren uit je palet je moet gebruiken voor welk effect.

Kort door de bocht

Globaal gesproken is het ‘t mooist om één van je opvallende kleuren te nemen samen met één van je neutrale kleuren, en zo een evenwicht in de graadmeter van felheid te hebben en een prettig contrast tussen de twee of meer kleuren.

Het andere idee van ton sur ton, van dezelfde kleur verschillende intenties, komt heel gedistingeerd over, mits je zorgt dat de nuance verwant blijft aan dezelfde ondertoon in kleur.

Het is dan in de gaten houden tot hoever je de nuance uit elkaar laat lopen. Bij elke kleurencombinatie geldt dat ze een mooi kleureneffect hebben, als ze in elk geval in je kleurenpalet zitten.

Je hebt met je kleurenwaaier een soort veiligheidsklep, mocht je perse vast houden aan een kleur die je wilt blijven dragen die er niet in zit, om die te combineren met een kleur die wel in je kleurenwaaier zit.

Perfecte kleurencombinatie voor jou zoeken

Op deze manier kun je ook je garderobe langzamerhand laten verschuiven naar jouw perfect persoonlijke kleurencombinatie.

Er zijn ook kleurencombinatie varianten die je echt beter kunt vermijden, daarover informeer ik je graag een andere keer.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.