web statistics
header

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

….wie is de mooiste in het land, het land van Sneeuwwitje. Het is een onzinnige vraag, het zou betekenen dat jij mooier moet zijn dan de rest? De bedoeling is dat ieder haar eigen schoonheid op z’n mooist laat uitkomen. Elk mens en is uniek ook in zijn of haar uiterlijk, daarom is ieder mooi op een andere manier.

Als je weet welke kleuren het beste bij je passen, is het overbodig om met nijd te kijken naar je buurvrouw of collega, omdat die er zogenaamd goed uit zien. Ja het gras bij de buren is altijd groener. Gaan we precies hetzelfde doen als die persoon, alsof we een kopie willen, dan komen we bedrogen uit.

Kleurencombinaties

Onlangs ontmoette ik een vrouw met een prachtige zacht blauwe jurk aan, ze droeg daarbij een bolerootje in turkoois met groen en blauw er in verwerkt. Ik meende dat ze dat prachtig bij elkaar had gekocht. Wat bleek nu, de bolero hoorde oorspronkelijk bij een andere jurk, maar ze ontdekte dat dit nu ook goed hierbij paste. Haar conclusie was, als bepaalde kleuren in je garderobe veel voorkomen, kun je gemakkelijk combineren.

Deze dame was al aardig op leeftijd, maar had nog steeds van zichzelf blond haar, niet grijs en ook niet geverfd. Wat een geluksvogel! Ze benutte haar goede kleuren geweldig. Ondanks dat ze als zomertype vaak datzelfde blauw aan heeft, het totaal niet eentonig is. Immers de combinaties van kleuren die daar weer bij horen maken het zo gevarieerd. Dus wees niet bang als je van je geliefde kleuren vele kledingstukken hebt.

Welk seizoentype ben jij?

Ben je misschien een herfsttype en heb je veel groen, bruin en beige? Wat doe ik vandaag aan, weer dat groen? Ben je daar benauwd voor, neem dan een sjaaltje, met jouw mooie herfstkleuren daarin. Tegenwoordige vind je zulke leuke sjaals voor weinig geld. Dan draag je evengoed datzelfde goed, maar ziet het er toch weer anders uit.

Ben je een wintertype en draag je graag magenta, samen met paars? Daar kan nog wel wat dennengroen bij. Smaragdgroen staat ook mooi met dat roze. Zo heb je met maar 3 of 4 kleuren al zoveel mogelijkheden.

En voor het lentetype is er het mooie zalmroze, samen met antraciet en koningsblauw.

Wat trek ik vandaag aan?

Ik kijk aan het begin van de dag naar 3 dingen:

1 wat voor weer is het

2 waar ga ik heen vandaag en wat ga ik doen

3 in welke kleur heb ik zin, die aan mijn stemming beantwoordt

In de spiegel zie je misschien een rimpeltje erbij, of een grijze haar, een gezicht die wat moeheid vertoont of juist bergen energie. Het laatste wat ik geloof als mensen mij zeggen, mij staat niks. Dat heb ik vaak gehoord en bleek volkomen onterecht, dus maak jezelf dit nooit wijs. Bovendien voor mij gaan comfort en er leuk uitzien samen, dus ik neem iets wat makkelijk zit en tevens bij me past.

Je bent zelf de mooiste van het land

Niemand kan jouw uiterlijk evenaren. En gelukkig hoeven we geen wedstrijd te spelen wie gaat winnen. Maak er een spel van om het mooiste uit jezelf te halen. Neem je de tijd om in de spiegel te kijken, bij goed daglicht, of de kleurencombinatie klopt met je onder andere je haar. Wordt je gezicht er blij van? Voel je je onzeker, maak dan een foto van jezelf, het geeft gelijk de nodige informatie.

Zoek kleding uit waar je je prettig in voelt. De stof kan glad zijn of wat opgeruwd materiaal, glanzend, soepel vallend. De soort stof beïnvloed ook de temperatuur. Houd je van precies passende kleding of liever wat losser? Zelf houd ik niet zo van kleding die strak zit, dat vind ik benauwd. Maar misschien ben jij iemand helemaal van de mode en wil je je figuur goed tonen.

Je bent net zo mooi als je het zelf samenstelt. De kleurenwaaier is hierbij wel een solide basis. Op deze website vind je mijn andere artikelen over alle kleurentypes, zodat je weet welke kleurenwaaier bij jou hoort.

Review

Beste Erica

Ik zal u dat zeker laten weten en plezier zeker nu kan ik er alleen maar mooier bij lopen. Een persoon met een beperking mag er ook goed bij lopen. En wat er al in mijn dressing hang is al heel goed. Alleen roze moet ik weg doen. Bedankt ervoor. Met jullie loopt iedereen er goed bij.

Mvg Else, februari 2019

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie draagt de mooiste kleuren van het land.

Laat je inspireren zodat jij je het prinsesje voelt uit je eigen sprookje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews
Roxanne (13 mei 2012)

"Ik heb de kleurenwaaier goed ontvangen, bedankt hiervoor. Ik ben heel blij met het handige meeneemformaat.

Groetjes Roxanne.”


Olga (23 april 2012)

"Heb het ook leuk gevonden: heerlijk een hele middag alle aandacht voor jezelf! Kijk uit naar onze persoonlijke kleurenwaaiers…"

Nogmaals bedankt, vriendelijke groet,

Olga”