web statistics
header

Het Seizoentype van Willeke Alberti

Wat me meteen in het oog springt is haar roze huid, het blonde haar en de blauwe ogen, donkerblauw wel te verstaan. In de make-up zie ik een blauw lijntje langs de ogen en als lippenstift een zacht roze kleur. Over de kleding volgen straks enkele opmerkingen.

Het blonde haar is waarschijnlijk geverfd, gezien de leeftijd van Willeke. Maar zeker weten doe je dat nooit, want bij sommige vrouwen blijft het blonde haar gewoon mooi blond. De kans op natuurlijk blond haar op latere leeftijd acht ik groot vanuit de foto, want de kleur blond past bijzonder goed bij haar gezicht en ogen. In vergelijking met het geverfde haar van Anita Witzier, zag ik duidelijk dat deze kleur haar bijzonder licht is voor haar uiterlijk. Bovendien zie je iets onder de oppervlakte donkere stukken te voorschijn komen bij Anita. Ook dat komt in de natuur voor, maar niet in die mate. Welk Seizoentype Is Anita Witzier?

Willeke Alberti heeft een prachtig harmonisch geheel in haar uiterlijk en de kleding. Daarom dat ik besloot dit voorbeeld uit de doeken te doen voor kleurenliefhebbers van deze website.

Kenmerken Van De Huid

Zoals je het haar kunt veranderen van kleur, zo kan dat niet met de huid. Al zou je de beste gezichts make-up gebruiken, je ondertoon van je huid kun je niet uitwissen. Een laag verf vervaagt misschien je eigen kleur, maar het vertoont verraad via de verflaag die je dan duidelijk op ziet liggen. Waar de make-up toe dient, is om. Het juiste effect bereik je dan met een bescheiden laagje. Voor de huidskleur is het prima als je die wilt accentueren, maar dan wel in de kleur die bij jou hoort.

De huidskleur van Willeke is zacht roze en mooi egaal. De huid ziet er stralend uit, net zoals de hele persoonlijkheid.

De Invloed Van De Ogen

Ze heeft blauwe ogen. Deze ogen lijken iets donkerder dan ze zijn, door de donkere lijntjes en donkere oogschaduw er om heen. De donkerblauwe eyeliner of potlood passen wel mooi in de kleur van de ogen en de huid. Het Kleureffect Van De Ogen

De Kleur Van Het Haar

Deze licht blonde kleur is een koele kleur. Het hele kapsel vertoont een bijna egale kleur. Misschien is er sprake van een licht inval, die ‘verkleuring’ teweeg brengt, maar als dat zo is zal dat verschil bijzonder klein zijn. Haar kapsel doet jong aan, het zit losjes en toch netjes in model.

De verhouding tussen het gezicht en de hals in combinatie met de haarlijn passen perfect bij elkaar. Zowel de kleur als het model van het haar passen goed in het geheel van haar uiterlijk. Vergeet niet dat een kleur ook goed tot zijn recht komt als de vorm er ook bij past.

Conclusie Van Het Seizoentype

Als we het op een rijtje zetten: lichte huid met een roze tint, blond haar en blauwe ogen, dan komen we bij deze bekende persoonlijkheid uit op het zomertype. Kenmerken Van Het Zomertype

Kleding Per Seizoentype

Zo te zien heeft Willeke Alberti hier een felroze pak aan. Het is een jasje met een pantalon in dezelfde kleur. Ik twijfel er niet aan dat het één van haar accentkleuren is. Dit vinden we terug bij het overzicht van haar kleurenpalet, als we dat in handen zouden hebben.

De 7 Kenmerken Van De Kleurenwaaier

Accentkleuren zijn bedoeld voor kleine dingetjes zoals een broche. Maar je kunt het ook als groot kledingstuk gebruiken. Het effect is dan dat je op valt, wel op de goede manier, want als het in je kleurenwaaier zit behoort het tot jouw goed passende kleuren. Hier gebruikt zij dat daadwerkelijk op deze manier. Dit zijn de accenten die ik toe licht bij de kleurenanalyse en nu zie je het hier duidelijk in de praktijk.

Kenmerkend voor het zomertype is ook die blouse die net geen wit is. Het ecru past bijzonder goed bij haar uiterlijk. Het ecru is ook een dankbare combinatie met het knalroze. Stel je voor dat ze bij deze opvallende roze kleur een spierwitte blouse zou dragen, het zou dat erg hard worden.

Totale Uitstraling

Het zomertype heeft een zachte uitstraling, dit zie je bij haar heel verrassend terug in de accessoires. De halsketting is van goud, vanwege de dunne lijn maakt het fijntjes. De lange ketting is een heel zacht roze en licht doorschijnend. De ring ziet er uit als zilver of heel licht goud.

De oorbellen bestaan uit een zeer smal kettinkje en de bolletjes die er aan hangen vallen niet zo op, omdat de kleur van deze bolletjes de kleur van het jasje erg benadert. Zou ze een blauw jasje aan hebben en die knal roze oorbellen er bij dragen, dan zouden de oorhangers veel meer opvallen. Ik vind het wel iets aparts hebben, om de oorbellen in dezelfde kleur te zien en op dezelfde hoogte als het jasje.

Wat Willeke Af Te Raden Is

Zwart zou haar bleek en somber maken. Okergeel zou een vaal gezicht geven. Zelfs Maxima, die in ‘Blauw bloed’ te zien was in okergeel, die stond dat niet. Maxima wordt bestempeld als herfsttype, en zelfs haar staat dat niet. Ra ra ra hoe kan dat? Zo individueel is dat. Oranje zou ook niks zijn voor Willeke. Kenmerken Van Het Hersfttype

Wat Willeke Ook Zou Staan

Om nog een paar extra kleuren te noemen voor dit uiterlijk ook goed staan: mintgroen, turkoois, helder paars.

Tot slot nog even: het valt het niet mee om precies de kleuren van het uiterlijk op een foto te zien. De lichtinval, de lens van het fototoestel, de afdruk van de foto kunnen allemaal iets vertekenen. De zekerheid van de kleuren heb ik pas wanneer ik iemand in levende lijve voor me zie. Dat zeg ik ook altijd als iemand mij iets vraagt via mail en foto. Zekerheid heb je pas als ik de volledige kleurenanalyse uitvoer, met de kleurenstroken in goed (dag)licht en het met mijn eigen ogen waarneem. Dus zonder tussenkomst van een lens van de camera en andere invloeden kom je tot de juiste conclusies.

Kleurenanalyse En De Kracht Van Daglicht LINK?

Wil je ook precies weten wat jouw beste kleuren zijn?

Bestelling van de kleurenwaaier kan via de website en/of  de kleurenwaaier webshop >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews
Roxanne (13 mei 2012)

"Ik heb de kleurenwaaier goed ontvangen, bedankt hiervoor. Ik ben heel blij met het handige meeneemformaat.

Groetjes Roxanne.”


Olga (23 april 2012)

"Heb het ook leuk gevonden: heerlijk een hele middag alle aandacht voor jezelf! Kijk uit naar onze persoonlijke kleurenwaaiers…"

Nogmaals bedankt, vriendelijke groet,

Olga”