Nieuwe modetrend: Thuiskantoor-chique

Nieuwe modetrend: Thuiskantoor-chique

Je hebt waarschijnlijk wel de verhalen gehoord over mensen die in een belangrijke zoommeeting zaten en hun pyjamabroek nog aan hadden terwijl ze vol in beeld kwamen. Dit is een hele gênante situatie. Om deze situaties te voorkomen en om lekker in je vel te zitten is het fijn om goed gekleed thuis te werken. Daarom gaan we het in deze blog hebben over thuiskantoor-chique. Dit is een nieuwe modetrend die je in de nieuwste modebladen zoals de Elle en Vogue langs ziet komen.

Thuiskantoor-chique: De beste kleuren

De kleuren waar je aan denk als je denkt aan chique kantoorkleding zijn rustige, neutrale kleuren zoals grijs, wit, beige en zwart. Dit mag in deze tijd natuurlijk best iets uitbundiger en kleurrijker. Van kleuren word je namelijk vrolijk. En dat kan iedereen in deze tijd wel gebruiken. Kleurentrends van 2021 wijzen naar rustige pasteltinten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtig zachtblauw of lichtroze pak? Een nieuwe modetrend voor het voorjaar en de zomer 2021 is het ton-sur-ton. Het combineren van dezelfde kleurtinten geeft de outfit een chique en stijlvolle uitstraling. Het geeft een soort eenheid en rust. Natuurlijk kan je ook zomerse kleuren zoals beige gebruiken. Ruitjes zie je ook vaak terugkomen.

De onmisbare items

Wil jij deze thuiskantoor-chique trend graag toepassen in jouw outfits? Dan mogen de onderstaande items zeker niet in je kast ontbreken. Het is duurzaam om slechts een aantal basisstukken in je kast te hebben hangen die je op ontelbare manieren kan combineren. Kies mooie stukken die misschien wel wat duurder zijn, maar ook lang meegaan.

De trenchcoat

Als basisstuk in jouw kledingkast mag de klassieke trenchcoat zeker niet ontbreken. De neutrale zand- of camelkleur zijn de meest gebruikte kleuren voor trenchcoats. Je draagt deze jas in de tussenseizoenen zoals de herfst en het voorjaar. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen bijvoorbeeld double breasted of een enkele rij knopen. De meeste jassen hebben in je middel een ceintuur waarmee je een getailleerd en vrouwelijk effect kan bewerkstelligen. Een leren trenchcoat zie je minder vaak maar is warmer en ziet er heel trendy uit.

Perfecte blouse

Een perfecte blouse kan je combineren met verschillende soorten broeken. Kies het liefst voor een wit herenmodel die iets losser valt. Voor in de zomer kan je kiezen voor een witte blouse van het materiaal linnen, dit valt luchtig op de huid. In de andere seizoenen kan je kiezen uit verschillende materialen bijvoorbeeld katoen. Ook blouses met dunne streepjes kunnen niet ontbreken in jouw kledingkast.

Blazer

Een blazer mag niet in je kledingkast ontbreken. Je kan hem ’s winters dragen in huis of op kantoor en wanneer het warmer wordt kan je hem ook gebruiken als een buitenjasje. Je kan een blazer op ontelbare manieren combineren. Bijvoorbeeld als een geheel met een bijpassende broek of juist op een vintage spijkerbroek of een rok. Kies voor een neutrale kleur zoals zwart of donkerblauw. Wanneer je een donkerblauwe blazer combineert met een gestreepte blouse krijg je een marinelook.

Redactie

Op Kleuranalist.nl lees je over álles wat met kleur te maken heeft. Van de bekende seizoenstypes tot leuke artikelen over hoe je kleuren kan combineren. Daarnaast lees je ook over kleuranalyses en hoe je deze ook zelf kan maken.

Plaats een reactie


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.